Cum iti pregatesti tenul pentru ziua nuntii

23.7.18

In ultima perioada s-a discutat mult despre nunti, despre machiaj si coafura, dar mai putin despre cum ar trebui sa ne ingrijim tenul inaintea unui eveniment important si m-am gandit ca n-ar fi rau sa va spun ce trebuie si ce nu trebuie sa facem inaintea unui zile cu o semnificatie aparte, cand vrem sa fim in cea mai buna forma. Am mai spus pe blog ca orice machiaj reusit incepe cu un ten curat si ingrijit. Poti sa alegi cele mai scumpe produse de machiaj, daca tenul nu este intr-o forma buna si nu este pregatit tot degeaba.


Pe Notino gasiti o multime de sfaturi despre nunta si cum ar trebui sa ne pregatim pentru ziua asta, au chiar si o pagina cu propuneri pentru ingrijirea nuptiala a pielii, insa eu nu vreau sa va vorbesc despre anumite produse, ci despre ce-ar trebui sa facem si sa nu facem inainte cu cateva zile de o zi care conteaza pentru ca pielea sa fie in cea mai buna forma.

De facut:

- multe ore de somn
- hidratare, atat interna, cat si externa
- multa voie buna si zambete
- alimente usoare cu multe vitamine si minerale
- curatarea tenului
- exfoliere blanda
- ingrediente sigure si eficiente care sa ofere tenului un aspect radios si sanatos

De evitat: 

- tratamente noi si agresive
- produse abrazive si cu ingrediente iritante
- alimente grele care pot provoca diverse probleme
- apa prea rece sau prea fierbinte
- produse noi la care nu stim cum va reactiona pielea
- parerea celor care vorbesc doar sa se afle in treaba

Curatarea tenului nu necesita mult timp si nici produse extrem de scumpe, sunt pe piata extrem de multe variante formulate bine si cu preturi modice, daca aveti un dispozitiv precum Luna de la Foreo poate fi de ajutor, insa eu as evita perii mai dure gen Clarisonic. Tenul poate fi ajutat cu exfoliante blande sau peelinguri enzimatice si cu masti de hidratare si pentru luminozitate, care pot face o diferenta vizibila pentru ten. 

Ingredientele active pe care le-as recomanda eu inaintea unui eveniment important sunt acidul hialuronic si vitamina C (daca ati mai incercat vitamina C si stiti ca tenul vostru reactioneaza bine la ea). Ambele ajuta pielea sa fie mai ferma si mai luminoasa, iar orice produs aplicam peste o baza curata si neteda va arata extrem de bine. Putem alege fie masti rapide, fie tratamente sau seruri cu concentratii potente pentru a obtine rezultatele pe care le dorim.

Ingrijirea tenului nu inseamna neaparat sa cheltuim o gramada de bani pe produse de la cine stie ce branduri scumpe, ci sa ne intelegem tenul, sa stim ce ajuta si ce nu si sa facem alegeri inspirate potrivite pentru pielea noastra.

 
Machiajul are un rol important si daca tenul este curat si pregatit e mult mai usor sa obtii acel look dupa care tanjim toate cand vrem sa aratam bine. Ce mai lipseste din punctul meu de vedere? Un parfum pentru mireasa, acel parfum care sa te faca sa te simti fantastic in ziua nuntii si un zambet larg pentru ca nu cred ca exista vreun machiaj care sa concureze cu un zambet frumos venit din inima.

Ziua nuntii ar trebui sa fie una relaxata si plina de momente frumoase, nu de reguli si lucruri fortate. Asta e parerea mea, voi ce credeti?

2 comentarii

  1. Sper sa ma mai marit o tura - prima a fost pe post de tester :) - dar cred ca, niciun machiaj, nicio tinuta nu pot concura cu expresia aia de pe fata cand suntem fericiti :)

    RăspundețiȘtergere