Tasty Summer Dream, smoothie pentru o dimineata fierbinte

20.7.17

Nu stiu daca trebuie sa va mai spun ca alimentatia sanatoasa este una din pasiunile mele si ca-mi place sa incerc retete noi, sa descopar diverse combinatii si sa ma bucur de cat mai multe fructe si legume. Cand cei de la Vegis au lansat provocarea #mytastysmoothie am stiut ca vreau sa fiu parte din campania asta si sa va arat o reteta de smoothie creata de mine, dar mai ales sa va dau o idee buna si sanatoasa pentru micul dejun.
 
Vara asta mi-am inceput multe dimineti cu un pahar cu smoothie sau cu un smoothie bowl (daca ma urmariti pe Instagram sigur ati vazut deja diverse combinatii), mi se par perfecte pentru zilele calduroase cand nu ai mult timp, dar vrei ceva delicios si rapid, care sa ii ofere corpului ceea ce are nevoie pentru a functiona bine, ca sa nu mai zic ca se pot face numeroase combinatii in functie de preferinte (si de ce avem in casa).


Mie nu-mi plac smoothie-urile cu frunze verzi, asa ca varianta pe care vi-o propun astazi nu contine nici o frunza, ci lapte vegetal, fructe si doua superalimente. Puteti sa adaugati baby spanac, varza kale, telina sau orice altceva va place, iar daca vreti sa fie si mai satios se pot adauga si fulgi de ovaz, iar pentru un plus de grasimi sanatoase se poate adauga o lingurita de unt de arahide sau cateva nuci si chiar ulei de cocos sau avocado. Pentru ca smoothie-ul meu trebuie sa aiba si un nume Tasty Summer Dream mi s-a parut cel mai potrivit.


Ceea ce am ales eu ca lichid pentru acest smoothie este laptele de ovaz pentru ca este bogat in proteine, calciu si fibre, iar ceea ce am observat de cand am inceput sa consum lapte de ovaz in loc de lapte de soia este ca ma ajuta foarte mult cu digestia. Are si multe alte beneficii: scade nivelul colesterolului, reduce tensiunea arteriala, stabilizeaza glicemia, previne constipatia, este cam singurul lapte vegetal pe care l-am consumat in ultima perioada pentru ca simt ca face ceva pentru mine si in plus imbunatateste performanta fizica (cand consum smoothie cu lapte de ovaz si am antrenament dimineata chiar simt o diferenta).
 
Fructele pe care le-am folosit sunt banana si coacaze rosii. Am folosit jumatate de banana congelata si jumatate proaspata pentru a nu fi nevoie sa folosesc gheata. Bananele au un continut ridicat de triptofan, sunt o sursa bogata de vitamina B6, sunt bogate in antioxidanti si potasiu si sarace in sodiu, cresc capacitatea de concentrare si normalizeaza miscarea tractului digestiv. Coacazele sunt bogate in fitonutrienti si antioxidanti, au putine grasimi si calorii, regleaza tranzitul intestinal, reduc riscul de afectiuni cardiovasculare, intaresc sistemul imunitar, dar au si multe alte beneficii pentru sanatate si eu le cumpar de cate ori le gasesc in piata sau in magazine.
 
Ultimele doua ingrediente din reteta mea sunt semintele de chia si pudra de maca. Despre semintele de chia v-am mai povestit pe blog - sunt una din cele mai bogate surse vegetale de acizi grasi esentiali Omega 3 si sunt o sursa excelenta de fibre, fiind bogate in calciu, vitamin, minerale, proteine si antioxidanti. Au un gust neutru si miros natural, iar consumul zilnic a 1-2 linguri aduce multe beneficii sanatatii.
 
Pudra de maca este o descoperire mai recenta a mea, insa una de care incerc sa ma bucur cat mai mult. Maca este un superaliment datorita cantitatilor mari de vitamine, minerale, enzime si aminoacizi esentiali pe care ii contine. Este bogata in vitamine din complexul B, steroli, proteine, fibre si acizi grasi. Cantitatea zilnica recomandata este de 3-5 grame si se poata adauga in shake, smoothie, iaurt sau se poate presara peste salate si cereale, iar ceea ce am observat eu este ca creste nivelul de energie si eu chiar am nevoie de asta.


Tasty Summer Dream este un smoothie delicios si racoritor, cu o culoare intense si chiar am de gand sa-l mai fac pentru ca mi-a placut mult. Ce parere aveti de smoothie-uri? Ce combinatii va plac?

4 comentarii

  1. Ce părere am despre smoothie-uri? Una foarte bună, doar că eu sunt o leneșă, iar ele nu vor să se facă singure :)
    Da' mănânc înghe de casă, se pune? :) Rețetele le iau de aici: https://www.facebook.com/officialgoodful/videos/1593741127363014/?hc_ref=ARS2Firb456hfBRUI_KsI1MLnfe6BP5WQXVyr61s3_fbZUUcWWoEny0Jcl6mJ1cg-A8&pnref=story

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se pune, cat mananci verifica postarea cu Pure Stem de la Green Lab. :)

      Ștergere
    2. Ieeee, ce supriză faină dis de dimi :) Mulțumesc frumos, zâmbesc cam nătâng dar fain :) Trimit acum mail cu datele de contact, doar ca indiciu, locuiesc pe pământ :)

      Ștergere
    3. E bine ca ai inceput ziua asa. :)

      Ștergere