3 produse pentru un ten mat in zilele caniculare

19.7.17

Intotdeauna am avut tenul normal, n-am simtit niciodata nevoia de matifiere si oricat de cald a fost afara m-am descurcat cu produsele pe care le foloseam in mod obisnuit. Vara asta lucrurile s-au schimbat, asa ca am vrut sa incerc cateva produse noi pentru a-mi ajuta putin tenul sa faca fata caldurii infernale cu care ne-am confruntat in ultima perioada.
 
Cele trei produse de care vreau sa va povestesc astazi sunt de la Paula's Choice, vi le-am aratat in ultimele postari cu ce produse am mai cumparat, le-am tot folosit in ultima perioada si chiar imi plac. Doua dintre produse sunt in varianta travel size (am vrut sa vad cum sunt inainte de a da banii pe produsul full size) si unul este full size (din pacate pentru fondul de ten nu exista mostre).


Resist Youth-Extending Daily Mattifying Fluid este un produs hidratant cu protectie solara 50 cu o textura extrem de lejera, potrivit unui ten normal, mixt sau gras. De la Paula's Choice eu am mai incercat din gama Resist Super-Light Daily Wrinkle Defence SPF30 care mi-a placut, insa este prea matifiant pentru tenul meu normal, asa ca mi-am dorit sa incerc si altceva in speranta ca o sa fie mai potrivit pentru mine.
 
Am ales varianta de 15 ml pentru a-l incerca in voie - cantitatea recomandata pentru ten si gat este de 1,25 ml, deci tubul asta ajunge pentru fix 12 aplicari, suficiente ca sa iti dai seama daca iti place sau nu produsul. Are o textura extrem de lejera (si pentru tenul normal, mixt sau gras este hidratarea perfecta in perioada asta calda - nu am simtit nevoia sa aplic vreun alt produs hidratant inainte de SPF) si intra imediat in piele, fara sa lase vreo pelicula alba. Efectul matifiant este subtil si este o baza foarte buna pentru produsele de machiaj, chiar ma bucur ca am avut inspiratia sa-l incerc pentru ca este mai ieftin decat City Smart de la Elizabeth Arden pe care l-am folosit pana de curand.

 
Resist Anti-Aging Smoothing Primer Serum SPF30 a fost un moft - nu aveam nevoie de un primer nou, dar am fost extrem de curioasa sa-l incerc si nu regret deloc. Am descoperit un produs care imi place la nebunie si pe care am de gand sa-l cumpar in varianta full size la un moment dat in viitor (dupa ce termin ce primere mai am).
 
Este un produs 3 in 1 (primer, ser si protectie solara), cu o textura lejera, usor siliconata, care face mult mai usoara aplicarea oricarui produs de machiaj. Formula este plina de antioxidanti si extracte din plante si eu chiar sunt la varsta cand apreciez produsele care au si beneficii anti-aging, nu doar un rol estetic.
 
Pentru a oferi protectia solara optima ar trebui sa folosesc cam 1,25 ml de produs, ceea ce mi se pare mult tinand cont de cum se prezinta tenul meu, asa ca prefer sa-l aplic dupa produsul cu SPF (v-am mai spus ca eu sunt adepta protectiei solare in straturi si produsul asta este ideal pentru asta), inainte de produsele de machiaj. Pana sa incerc Resist Anti-Aging Smoothing Primer Serum as fi pus in capul listei de preferinte Foundation Primer de la Laura Mercier, dar cel de la Paula's Choice i-a luat locul si daca aveti ten normal, mixt sau gras si nu ati gasit inca un primer care sa va convinga chiar vi-l recomand, mie imi place la nebunie.


Ultimul produs de care vreau sa va povestesc este Resist Anti-Aging Serum Foundation Matte, un fond de ten cu proprietatile unui ser, l-as numi un produs hybrid, combina beneficiile unui fond de ten ce estompeaza imperfectiunile cu beneficiile anti-aging ale unui ser cu o formula bogata in antioxidanti si ingrediente reparatoare. Singurul fond de ten cu care l-as compara din punctul asta de vedere este Prevage Anti-Aging Foundation de la Elizabeth Arden (de care v-am si povestit pe blog), dar care este mult mai scump decat acesta de la Paula's Choice.
 
Are o textura extrem de lejera, acoperirea este medie si reuseste sa se adapteze foarte bine nuantei tenului, aspectul final fiind unul natural (puteti sa vedeti in ultima poza cum arata pe piele - in stanga este fondul de ten aplicat pe mana, iar in dreapta pielea mea fara nici un produs). Datorita formulei plina de antioxidanti precum ceai verde si de ceramide nu se simte pe ten, senzatia pe care o am de cate ori port acest fond de ten este una de confort, pe care rar o intalnesti la un fond de ten.

Eu am ales Level 1 si cred ca as fi putut sa aleg nuanta urmatoare, insa fiind un fond de ten care se adapteaza usor pot sa-l folosesc fara probleme. Finishul este unul mat, dar care nu face tenul sa arate obosit, de multe ori uit ca este un fond de ten matifiant atat de mult imi place cum arata pe ten. Este potrivit unui ten normal, mixt sau gras, nu-l recomand unui ten uscat, desi daca folositi un produs precum Resist Omega+ Complex Serum - daca nu ati citit postarea despre serul asta o gasiti aici si chiar va recomand sa cititi, este printre cele mai bune produse descoperite de mine in ultima perioada - inainte o sa va puteti bucura de el pentru ca zonele uscate nu vor fi evidentiate (orice fond de ten matifiant scoate in evidenta zonele mai uscate).

Cand am inceput eu sa folosesc fondul asta de ten aveam zona nasului un pic uscata si nu mi-a placut cum arata pe nas, insa combinatia de BHA si serul Omega+ Complex m-a scapat de pielea uscata si acum pot sa-l folosesc fara probleme - daca aveti ten mixt si zona obrajilor este mai uscata combinatia BHA si Omega+ s-ar putea sa va ajute mult.


Tenul meu arata natural, odihnit si are un aspect uniform de cate ori folosesc combinatia asta de produse, iar pe caldurile din ultima vreme a rezistat eroic. Ceea ce apreciez in mod deosebit este ca nu-mi simt deloc tenul incarcat, de multe ori uit si ca mi-am aplicat ceva pe ten.
 
Ati incercat vreunul dintre cele trei produse? Cum vi se pare genul asta de postare in care va povestesc de mai multe produse si de modul cum le combin eu pentru a obtine cele mai bune rezultate?

4 comentarii

  1. Interesant articol,nu le-am incercat dar par super ok.Imi plac aceste articole deoarece afli lucruri noi,produse pe care nu le-ai incercat dar citind despre ele poti sa-ti faci o parere.Multumesc pentru articolele pe care le scrii si pe care le citesc chiar daca nu comentez la ele.Multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru cuvintele frumoase, ma bucur ca va sunt de folos postarile. :)

      Ștergere
  2. Am fix aceleași impresii pentru fondul de ten și fluidul cu SPF, iar de primer aproape că aș băga mâna-n foc că mi-ar plăcea de asemenea, dar primerul fiind un pas peste care sar de cele mai multe ori... mă mai gândesc dacă o să-mi satisfac cândva curiozitatea sau nu.
    Chiar am vrut să-ți scriu în prima zi când am încercat fondul de ten că eu n-am mai întâlnit un produs matifiant și atât de rezistent care să nu se simtă pe ten și să arate atât de bine.
    Culmea, mie cred că mi s-ar fi potrivit mai bine level 1 decât 2, le-am nimerit pe dos. :))

    RăspundețiȘtergere