Mastile Pure Clay de la L'Oreal

7.7.17

Mastile Pure Clay de la L'Oreal au starnit un val de interes inca de cand au fost lansate exclusiv in DM in urma cu ceva vreme. Intre timp au inceput sa se gaseasca in mai multe locuri si le-am vazut la un pret bun aici. Eu le-am primit de la cei de la L'Oreal intr-un kit de presa extrem de inspirat si chiar ma bucur ca am pus mana pe ele pentru ca altfel nu cred ca le-as fi incercat


Cele trei variante de la noi de pe piata sunt: Purify Mask (cu argila si eucalipt cu efect matifiant pentru tenul gras), Glow Mask (cu argila si carbune pentru a elimina impuritatile, potrivita unui ten normal) si Exfo Mask (cu argila si alga rosie cu efect exfoliant pentru tenul tern). In SUA am vazut ca mai exista o varianta albastra - Clear & Comfort - cu argila si alge marine pentru tenul cu probleme, banuiesc ca este ultima lor lansare, nu am gasit foarte multe date despre ea.
 
Va spuneam la inceput ca daca nu le-as fi primit probabil nu le-as fi dat mare atentie in magazin si ar fi fost pacat pentru ca mastile sunt chiar bune si formula lor este cea care m-a surprins cel mai mult. In afara de parfum si 1-2 iritatanti care sunt pe finalul listei, ingredientele sunt chiar ok si cel mai important este faptul ca nu contin alcool, ceea ce ma face sa cred ca L'Oreal ne va surprinde si cu alte produse gandite bine in curand.


Am incercat doua dintre cele trei masti. Purify Mask a ajuns la un prieten de-al meu care are ten gras pentru ca eu nu am nevoie de matifiere si m-am gandit ca cel mai bine e sa se bucure de ea cineva care chiar are nevoie - mi-a zis ca i-a placut cum se simte pe ten si ca dupa folosire porii pareau mai mici si fata nu mai lucea asa puternic (eu am prieteni care chiar au grija de fata lor si folosesc si stiu si astfel de cuvinte, chiar daca pare ireal), deci tind sa cred ca face treaba buna.
 
Ceea ce pot sa va spun eu este ca exista diferente la textura intre masti. Purify si Glow sunt mai cremoase si mai lichide, in timp ce Exfo este mai compacta si mai granuloasa (nu stiu daca este cel mai potrivit termen, dar asta e senzatia si atunci cand este aplicata pe ten). Termenul de multi-masking nu cred ca va este strain, iar mastile astea sunt perfecte pentru asta, intrucat puteti sa aplicati masca potrivita pentru fiecare zona a fetei (probabil ca cea mai des intalnita combinatie este Purify pe zona T, Exfo pe obraji si Glow pe barbie).
 
Glow Mask a fost gandita ca o masca de detoxifiere si iluminare pentru ten, ceea ce face este sa curate murdaria din pori si sa lase in urma un ten curat si mai luminos (are o textura cremoasa si nu usuca deloc tenul, lucru care mi-a placut pentru ca in general mastile de genul asta usuca tenul foarte tare). Un alt aspect care mi-a placut a fost ca se indeparteaza mult mai usor decat alte masti de acest tip.
 
Exfo Mask se adreseaza tenului tern, iar ceea ce face este sa curete in profunzime si sa indeparteze straturile de piele moarta de la suprafata. Textura este diferita decat cea a celorlalte doua masti, este mult mai rigida si se intinde mai greu, iar pe fata senzatia este cea a unui produs cu granule, insa efectul mi-a placut mult - tenul a ramas curat si radios dupa ce-am folosit-o.
 
Indicatiile celor de la L'Oreal este sa fie folosite de 2-3 ori pe saptamana, insa fiecare isi cunoaste tenul suficient de bine cat sa stie cand are nevoie de ajutor. Eu am folosit fiecare masca o data pe saptamana, am aplicat-o pe tenul curat si am lasat-o sa actioneze 15 minute, dupa care am clatit cu apa din abundenta. Mi-au placut atat Glow Mask, cat si Exfo Mask, probabil ca daca ar fi aleg doar una as alege-o pe ultima.


Ati incercat vreuna din mastile Pure Clay de la L'Oreal? Care este preferata voastra?

4 comentarii

  1. Am ten mixt, asa ca am ales sa cumpar masca Glow si sunt foarte multumita de ea. Nu imi usuca tenul asa de tare ca o masca cu argila 100%, plus ca tine foarte mult datorita cantitatii generoase din borcanas. O folosesc 1 data pe saptamana :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Formula este destul de curata, de asta nici nu apare senzatia aia de piele care tine. :)

      Ștergere
  2. Sunt interesante. Am sa le caut si eu in magazine

    RăspundețiȘtergere