Luni dimineata ...

3.7.17


Nu vreau sa va povestesc despre cosmetice, nici despre parfumuri si nici despre cine stie ce oferte am mai vazut. Nici nu stiu daca vreau sa va povestesc despre ceva anume, desi am multe de spus. Sunt o gramada de produse de care vreau sa va povestesc, sunt o multime de lucruri pe care as vrea sa le pun in cuvinte, dar nu astazi ...
 
Astazi e doar despre mine si despre voi, despre viata, despre tot ceea ce ne inconjoara, e despre speranta, despre putere, despre tot si despre nimic. Unele lucruri isi pierd valoarea cand incerci sa le definesti si sa le dai o forma prin cuvinte si exact asta nu vreau sa fac eu. Viata mea s-a schimbat radical in ultimele 7-8 luni, insa n-am scris despre asta pentru ca nici nu stiu de unde sa incep si pentru ca nici nu simt sa fac asta, insa vreau sa va spun ca atata timp cat exista dorinta orice este posibil si de cele mai multe ori modul in care viata decide sa-ti ofere raspunsurile este cel mai neasteptat.
 
Intotdeauna am simtit ca singurele limite pe care le avem sunt alea pe care ni le punem singuri, insa cateodata viata te ia pe sus si te pune in niste situatii care te forteaza sa iei decizii si sa traiesti cu consecintele. Si uneori lucrurile astea te afecteaza mai mult decat ai crede. Suntem diferiti si reactionam diferit, traim diferit,  simtim diferit, insa fiecare dintre noi are in el puterea sa o ia de la capat ori de cate ori este nevoie.
 
Si asta este ceea ce am (re)invatat eu in ultimele luni - nu conteaza de cate ori ai cazut, poti sa te ridici mai puternic ... de fiecare data, de cate ori este nevoie, pana iti este din nou bine. De multe ori drumul asta este unul lung si dureros si sunt momente cand simti ca n-are rost, cand vrei sa renunti (si posibil sa o si faci si nu doar o data), dar la final toate astea nu mai conteaza - conteaza doar ca zambesti si ca esti bine.
 
Nu stiu daca are vreo logica ce am scris, am vrut doar sa va zic ca sunt bine. Sa avem o saptamana minunata!

20 de comentarii

  1. :) Ma bucura mult tot ce ne-ai spus. Sa avem o saptamana buna si sa fim cat de mult fericite si sanatoase. Te imbratisez. Cristina C.

    RăspundețiȘtergere
  2. Inseamna ca e o zi de luni buna si va fi si mai buna :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Luni a fost, nu prea pot sa zic la fel si despre ziua de astazi, dar e si maine o zi, nu? :))

      Ștergere
  3. Sa avem o saptamana usoara si plina de impliniri! Articolul tau a venit la fix, in ultima perioada numai ghinioane am avut..

    RăspundețiȘtergere
  4. Are logică tot ce spui și ai foarte mare dreptate. Să ai o săptămână minunată!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cât de bine te înțeleg. Tot anul ăsta a reprezentat o cumpănă pentru mine, într-adevăr viața te ia pe sus...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa ne gandim ca sunt doar incercari si ca totul merge spre bine, nu avem alta varianta. :)

      Ștergere
  6. Cami dragă, chestia aia cu schimbări radicale sună într-un fel. Dar dacă ești bine, e bine.
    Există o metaforă frumoasă, o să încerc să ți-o rezum cumva. Imaginează-ți că ești pe malul unei ape curgătoare. Să zicem că stai pe un mal și privești apa limpede cum se strecoară printre pietre și-și vede pe curgerea ei. Pe suprafața apei, de undeva de la copacii din jur, alunecă o frunză. Pe acea frunză poți pune emoțiile tale, gândurile, percepțiile, modul în care îți vine să acționezi. Doar privește frunza cum îți poartă toate cele ce ți le-am spus. De câte ori îți vine să te identifici cu unul din acele gînduri sau cu o emoție, amintește-ți că frunza le poartă pe toate. Cumva ești un soi de observator ce privește la propriul sine - frunza ce le poartă pe toate.
    Să știi că mai am :) Metafore din astea. Numa să zici :) Deși, mai simplu ar fi să-ți las link spre cartea în care le-am găsit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar e intr-un fel, nu doar suna. Zi si da si link catre carte, sigur o sa am nevoie. :)

      Ștergere
    2. Mie mi-a făcut tare bine cartea asta :) Se numește Noua terapie prin acceptare si angajament, autori Steven Hayes si Spencer Smith. Are soluții practice, e drept, multe metaforice, dar citind-o vei înțelege de ce e atât de importantă metafora. Sigur o găsești la elefănței sau la altă librărie online. Ca să-ți destăinui puțin din ea, uneori, cea mai bună soluție de a scăpa din nisipuri mișcătoare nu e zbaterea, căci aceasta ne-ar afunda mai tare ci alierea cu aceste nisipuri :) Să-ți aducă bine :)

      Ștergere
  7. Inteleg cel putin partial ceea ce vrei sa transmiti. Nu o data am avut idei de articole sau de scurte povestioare in minte dar o data ce m-am pus jos sa le scriu, si-au pierdut forma.
    La fel, uneori parca se intample lucruri care sa-ti arate ca poate nu erai pe un drum ok, sau lucruri neprevazute se intampla ca sa-ti dea ceea ce-ti mai trebuie pentru a ajunge acolo unde trebuie sa fii.

    RăspundețiȘtergere
  8. Iti doresc multa sanatate la fel cum imi doresc si mie, mai ales acum cand am mai mare nevoie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, sa fie totul bine, iti trimit ganduri frumoase.

      Ștergere
  9. Si eu incerc sa ma ridic dupa ce efectiv m-am pus pe pauza 2 ani. E un inceput timid si sincer ma tem foarte daca sa nu ma opresc iar pt ca inconsescventa (doar in ceea ce ma priveste, nu la locul de munca sau cand era vorba de altcineva) este cea care m-a oprit de fiecare data. Si da, EU si numai EU imi pun toate limitele posibile. Bine, nu tine doar de mine, dar as putea sa le depasesc :) Ma bucur mult ca schimbarea e deja de 8 luni si ca esti mai bine. Sa ajung si eu la 8 luni si atunci daa, va fi mult mai bine :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand exista vointa, orice e posibil, chiar si cand nu vezi nici o solutie si crezi ca ai incercat tot.

      Ștergere