Ce-am mancat ieri #5

22.2.17

Ieri n-a fost cea mai buna zi a mea, am tras de mine sa fac ceea ce aveam de facut, asa cum o sa fac si astazi. Ma simt extrem de obosita, am avut niste zile pline, a trebuit sa muncesc si in weekend, mi se pare ca nu reusesc sa ma odihnesc cum trebuie, schimbarile astea de vreme nu-mi plac deloc, de-abia astept sa ne bucuram de soare si de vreme mai calda. Insa mi-am propus sa fac un efort si sa mananc 3 mese pe zi pentru ca in ultima vreme am mancat doar cand mi-am amintit si s-a simtit. Ieri am facut si niste poze la ce-am mancat pentru ca stiu ca va plac genul asta de postari.


Micul dejun mi-a placut mult de tot si am de gand sa il fac mai des. Am pregatit un terci din fulgi ovaz cu lapte de ovaz (v-am povestit si in ultima postare de genul asta cum il prepar) si am adaugat o lingurita de pudra de maca (eu am folosit-o pe cea de aici, nu mi s-a parut ca i-a dat vreun gust deosebit de caramel, asa cum citisem si ma asteptam sa se intample). Am decorat totul cu cateva felii de banana, o capsuna, cateva seminte de rodie si cacao nibs (din ce-am incercat cei de aici imi plac cel mai mult). A fost gustos si satios, chiar am savurat ce-am avut in castron.


La pranz n-am avut mult timp, dar aveam niste cuscus ramas de luni, asa ca l-am combinat cu niste rosii cherry, ardei gras galben, ceapa verde, morcov, niste boabe de fasole rosie si din nou seminte de rodie (cand curat o rodie am tendinta sa pun semintele la tot ce mananc asa cum o sa vedeti ca e cazul si cu cina). Tipul asta de salata il fac des, fie cu cuscus, fie cu quinoa sau orez brun, combin cu ce gasesc prin frigider si scap de grija unei mese.


Pe la 16 am luat o pauza de la munca, una de care chiar aveam nevoie (am profitat de ea si mi-am comandat un scaun nou de pe Emag, am  vazut o oferta buna si am profitat - daca n-ati apucat sa vedeti ce oferta sunt la Stock Buster le gasiti aici), asa ca mi-am pregatit o cana imensa de ceai si am mancat un baton nakd Banana Crunch. Daca n-ati citit postarea asta despre produsele nakd cititi-o acum, merita.


Cina a fost una usoara cu ce-am gasit prin frigider: un mix de salata, niste masline negre feliate, niste tofu pe care l-am "tras" in tigaie cu niste condimente, semintele de rodie de care ziceam mai sus si muguri de pin (si astia trasi putin in tigaie). Despre mugurii de pin v-am mai spus, mie nu-mi lipsesc din casa, chiar daca nu-s tocmai ieftini - mi se pare ca schimba orice preparat. Pentru salata asta am facut un sos cu otet balsamic pentru ca simteam nevoia de inca un gust in farfurie.

Voi ce mancati in perioada asta?

25 de comentarii

  1. Chef Camelia, veniti si la mine? :) Serios, mancarea asta sanatoasa pe mine ma solicita ca si timp, adica pana le curat, spal, toc, bine ar fi sa fie cineva sa le faca la comanda :)), ca si pizza. Batoanele alea sunt super bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vin, vin, mie imi place sa intru in bucatarie (daca am chef) si chiar nu simt ca pierd timp mult. Daca n-am chef, treaba sta cu totul altfel. Cred ca Banana Crunch e aroma mea preferata in momentul asta. :)

      Ștergere
  2. Nu vrei să știi ce fierbe la mine pe aragaz fix acum :)
    Tare îmi place lingurița din prima poză - se găsesc de cumpărat pe undeva?
    Arată extraordinar farfuriile tale, vesele, colorate, dacă mi le-ar pregăti cineva, le-aș hali fără nicio ezitare :)
    P.S. Poate ai mai scris pe undeva și n-am reținut eu. Cum cureți rodia? Eu am găsit o metodă să-i zicem subacvatică - adică desfac bobițele într-un vas cu apă. Există vreo metodă mai eficientă?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu sunt mofturoasa cand vine vorba de mancare, daca nu arata bine, nu mananc indiferent cat de gustos e ce se afla in farfurie.

      Lingurita e luata de pe aliexpress, am dat 3 lei pe ea, cred. Asa curat si eu rodia, e cel mai simplu si fara incidente (gen zeama peste tot).

      Ștergere
    2. Ma scuzi dar numai a fi mofturoasa la mancare nu arati??? A fost o gluma nu, ce ai scris mai sus!???

      Ștergere
    3. Nu, nu a fost o gluma, pacat de gandirea ingusta de care dai dovada cu comentariul asta.

      Ștergere
    4. Nu este vorba de gandire ingusta , ci este doar o constatare! Te-am vazut live , si chiar am fost surprinsa , deoarece pe Instagram ai numai poze cu farfurii (cam maricele) cu meniuri destul de heatthy , deci chiar am fost uimita cand te-am vazut! Citind blogul , am inteles ca ai avut probleme cu inima , si cu atat mai mult ar trebui sa sti sper ca kg in plus nu ajuta de loc , si la pb cu genunchiul la fel!
      Dar ma astept acum sa imi scrii ceva de glanda si alte chestii de astea stil ne ascundem dupa deget!
      Pacat ca promovezi un stil de alimentatie sanatos cand tu esti grav supraponderala! Undeva exista o neconcordanta! :-/

      Ștergere
    5. N-o sa-ti spun nimic de glanda, pentru ca nu e cazul, dar este inca o dovada ca judeci aiurea fara sa ai habar despre ce vorbesti. Oricine are probleme cu greutatea fie mananca aiurea, fie da vina pe glanda - asta nu e gandire limitata? Din punctul meu de vedere este si e destul de trist. Probabil ca pe blog ai citit (daca ai citit) doar pe sarite, pentru ca altfel nu ai fi tras concluziile astea atat de "profunde" si nu ai fi emis niste judecati atat de superficiale. Nu este o neconcordanta, este o problema, la mine una de sanatate pe care incerc s-o rezolv, iar la tine una grava de comportament pe care ar trebui sa incerci s-o rezolvi (sau macar sa iti asumi ceea ce spui).

      Ștergere
    6. Cu siguranta toti doctorii care te-au consultat ti-au spus cat de important este sa scapi de kg in plus! Ingrasatul este produs exclusiv de mancatul in exces! Nu mananci nu te ingrasi , pui lacat la gura si gata! Orice pb ai avea - de la dereglare hormonala la glanda tiroida - nu mananci nu te ingrasi! Este blogul tau , scrii ce vrei pe el , dar nu incerca sa vinzi imaginea unei fete fandosite la mancare , si care abia ciuculeste cand tu esti atat de multa!
      Nu fraieresti pe nimeni , doar pe tine , si in ultima instanta sanatatea ta ti-o pui in pericol!

      Ștergere
    7. Iti doresc o zi frumoasa si multa liniste, chiar ai nevoie de ea!

      Ștergere
    8. Merci la fel! Frumoasa este , linistita dupa ce ies de la servici :-)

      Ștergere
    9. Bună Anonim :)
      Îmi cer scuze pentru intervenție, acum am citit comentariile tale. Dacă ai citit anumite informații din zona nutriției, cunoști probabil faptul că nu tot ceea ce ține de aceasta se află sub control voluntar. Probabil că îți sunt familiari termenii de grelină, leptină, rezistență la insulină, etc. Și, probabil, cunoști faptul că există persoane care oricât ar mânca, nu se îngrașă. La fel, există persoane care oricât de puțin ar mânca, se îngrașă foarte mult. Aparent un paradox, nu? Când există o problemă de sănătate, lucrurile nu devin deloc mai simple. Uite, îți las niște linkuri, sunt niște articole ale unui medic nutriționist pe care-l admir:
      https://www.artenediana.com/de-ce-unii-se-ingrasa-iar-altii-nu-mancand-la-fel/
      https://www.artenediana.com/de-ce-nu-slabesti/
      Poate după ce le răsfoiești, mai vorbim, vrei? :)
      O zi frumoasă să ai.

      Ștergere
    10. Bravo LOTUSULL, i-ai explicat foarte frumos si civlizat .
      Recunosc ca mie mi-a venit sa o iau la suturi, nu am mai vazut atata nesimtire . Daca tot esti la munca va trebui sa ia seful tau atitudine, in loc sa muncesti stai degeaba pe bloguri si critici . Nici macar curajul sa-ti dezvalui numele nu ai , Mare nesimtita !!!!!
      (Anamaria)

      Ștergere
    11. Anamaria,

      chiar acum citesc o carte incredibil de sensibila si profunda- Departe de trunchi, autor Andrew Solomon. Am dat acolo de o frază ce sună cam așa: "Toții oamenii sunt ținte ale prejudecății altora și, deopotrivă, îi tratează pe alții potrivit propriilor prejudecăți" :) Mi-a plăcut teribil ideea și de acea n-am rezistat să n-o spun și altora :) Acum, eu zic așa. Cred că dincolo de prejudecăți sunt și multe mituri ce, în mod bizar, fără vreun suport real, au rezistat trecerii timpului; ca un fel de clișee. Aș mai adăuga lipsa de educație - cred că așa a fost contextul cultural, social, economic - cine să se mai gândeasca la educație în nutriție când nu aveai ce mânca? Mai adăugăm și abundența de "specialiști" apăruți peste noapte, centrați doar pe promovarea vreunui produs sau diete minune. Desigur ar mai fi și alți factori, nu am cum să-i enumăr pe toți. Dacă stau să mă gândesc bine sunt informații pe care și eu le-am aflat recent. Probabil că învățarea e un fenomen permanent. La fel și flexibilitatea de a renunța la o teorie veche, nesustenabilă și a încerca una nouă.
      Eu aș miza totuși pe comunicare. Inclusiv cu persoana anonimă :)
      Critica e omenească, iar gândirea critică o raritate :)
      Etichetarea - asemenea. Se pare că, creierul nostru funcționează mai bine pe baza unor tipare. Dar acea flexibilitate de care pomeneam, e splendidă. E ca un pariu cu tine înșăți. O provocare. Ai curaj să renunți la ceea ce credeai cândva a fi un adevăr deoarece evidențele îți sugerează că acesta ar fi altul? :) Emoticon #filozoafalu'pește :)
      Hai să ne facem o zi frumoasă, atât cât se poate :)

      Ștergere
    12. Cu siguranta mi-ai facut ziua mai frumoasa , iti multumesc pentru comentariu .
      Mi-ar placea sa existe mai multe persoane la fel de inteligente ca tine :)
      Te pup
      (Anamaria)

      Ștergere
  3. Mi s-a facut foame instant !
    Cum zicea Ana-Maria mai sus, trebuie sa ai timp si rabdare iar eu stau prost cu ambele , daca as putea sa le comand..da :)
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu stau prost si cu timpul si rabdarea, cred ca tina de obisnuinta pana la urma.

      Ștergere
  4. Eu vreau să știu unde găsești căpșuni cu gust în perioada asta. Mi-e foarte poftă de unele bune, gustoase, nu doar frumoase...
    În ultima vreme am tot experimentat prin bucătărie, în general cu succes, dar și cu niște eșecuri tipice mie :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La Lidl am gasit de cateva ori gustoase, am nimerit si eu unele fara nici un gust.

      Ștergere
  5. Nu inteleg de ce unii iti urmaresc pagina daca nu le place ce postezi.

    RăspundețiȘtergere
  6. Vai, dar tare tare bine arata! Iar lingurita ta este superba, eu aveam una care avea o capsuna in capat.

    RăspundețiȘtergere