Se poate zambi si dupa extractie

20.2.15


Ultimele doua saptamani viata mea s-a invartit in jurul a trei subiecte: Bella (si crizele ei), mancarimea de piele (am ajuns la concluzia ca motivul este agitatia mea din cauza problemelor cu Bella si pielea de pe corp reactioneaza la orice atinge - daca v-ati confruntat cu vreo dermatita de contact stiti despre ce vorbesc, desi ar fi mai bine sa nu stiti) si mersul la dentist.

M-am tot dus la Crystal Dental Clinic (v-am povestit aici mai multe) incat stiu drumul catre ei cu ochii inchisi si pentru ca la postarea anterioara pe tema asta mi-ati spus de frica de extractii, am vrut sa va povestesc despre experienta mea la clinica, mai ales ca in decurs de-o saptamana am avut doua astfel de interventii, poate va faceti curaj sa mergeti si voi sa va rezolvati problemele. Sau cine stie ce alte idei va trec prin minte.

Pana acum 2 saptamani aveam la activ (dati-mi vina pe cele 3 ore de somn daca nu ma exprim foarte clar) doar 2 extractii (ambele masele de minte, scoase de nevoie), iar acum ma laud cu inca 2 - o alta masea de minte si o alta masea care a necesit o vizita la chirurg pentru extractie. Nu mi-e frica, v-am mai spus asta, dar nici bine nu mi-a picat cand mi-a zis ca e cu taiat gingie si cusut. Mai ales ca o vazusem pe mama luna trecuta trecand prin asta si vreo 2 zile s-a tot vaitat ca o doare gingia si vorbea si ciudat.

Daca prima extractie la maseaua de minte m-a scos din sarite si a durat o gramada, a doua - la care ma asteptam sa fie urat si sa se lase cu suferinta - a fost floare la ureche. Conteaza mult si medicul si m-am convins de asta. Doamna doctor Ema Ilisescu (pe care am intalnit-o prima data in seara extractiei) mi-a explicat ce si cum si pana sa ma lamuresc eu bine ce se intampla deja terminase si ma cosea. Mi-a dat instructiuni ce sa nu fac, mi-a dat o punga de gheata (in caz ca se umfla partea respectiva), mi-a spus ce ar mai trebui sa fac, ce se poate intampla, multe informatii pe care le-am bagat la cap.

Sangerea a fost minima, nu m-am umflat, de durere am luat doar 2 pastile (in seara aia si a doua zi dimineata, mai mult de preventie), dupa ce-am iesit de la doctor am vorbit la telefon de cateva ori si mama chiar m-a intrebat daca eu am zis la misto ca am fost la extractie ca nu vorbesc ca un om care tocmai a fost taiat si cusut si a suferit un traumatism (ca asta e o extractie). Deci se poate si asa si asta am vrut sa va spun. Pana la experienta asta eram sigura ca extractiile de genul asta vin cu multe pastile pentru durere, cu falci umflate si cu zile nu prea placute. M-am inselat, se poate si altfel si de fapt asta e normalitatea.

18 comentarii

  1. Camelia, eu te cred. Pentru ca si eu zambesc, desi ieri am trecut printr-o interventie stomatologica complexa. Am vreo 12 fire, cred, dar sunt bine.
    E mare, mare lucru sa gasesti un medic bun/ competent/ profesionist/ uman. Si daca l-ai gasit, tine cu dintii de el :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am dat si eu de o doamna doctor in Arad absolut minunata . are cabinet, nu e la clinica. am avut curaj sa imi fac un detartraj - a insistat pe anestezie desi eu BatMan nu am vrut - , mi-am rezolvat o plomba (ft recenta problema ca mi-am zburat juma dintr-un dinte pe sf anului trecut...note to self: nucile se mananca curatate nu le cureti cu dintii ) si mi-a zis ca ar tb sa zbor si eu o masea de minte (lucky me lol)
    Conteaza ENORM doctorul. Si sa ai o relatie buna cu el. Si eu am avut traumatisme inainte pe baza de stomatologi care lucrau pe durere (fara anestezie). O sa tin acum de tanti doctor cu dintii - pun intended

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, conteaza mult, eu in clinica am intalnit o alta doamna doctor pe care am bombardat-o cu intrebari despre tot ce nu discutasem vreodata si m-a mirat cata zabdare a avut si cum m-a lamurit. :)

      Ștergere
  3. Da, asa este, mie nu imi e frica de dentisti, si as face orice interventie:))), am o doctora de nota 10 lucreza ff bine si nu ma doare nimic, conteaza ff mult medicul.Te pup weekend placut

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am avut o extractie traumatizanta la 15 ani si trei ani mi-a luat sa-mi fac curaj pentru urmatoarea, care ar fi trebuit scoasa o data cu prima, sa ne intelegem... La vremea respectiva anesteziile se faceau doar pentru extractii si parca insuficient.
    De ceva ani am tot avut experiente cu dentisti si prefer sa ma duc la controale preventive - acum, cu aparatul, oricum merg lunar.
    Succes in continuare cu mersul la dentist, sper sa se termine repede si bine, si sanatate, tie si Bellei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, bine ca ai depasit momentul ala si acum te duci cu incredere. :)

      Ștergere
  5. e bine ca ti-ai gasit medicul potrivit ,conteaza mult.Sanatate multa Camelia siii...zambeste :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma bucur ca a fost ok. Doctorita mea a intrat in concediu de maternitate si n-am gasit alt medic la fel de bun :(. E bine ca nu am probleme foarte urgente

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu am oroare de dentist! Insa din pacate nemergand la timp, am ajuns si eu la 2 extractii. Acum am inceput sa merg pentru probleme care tot apar si simt ca trebuie sa continui sa merg, pentru a-mi rezolva aceste probleme dentare! E necesar! Sa vedem acum ce va urma...maine am programare pentru o carie...Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  8. been "there", done that! dupa ce am trecut prin experiente traumatizante cu o dentista, imi era frica si de cuvant. noroc ca am dat peste o doamna doctor deosebita si priceputa, incat era sa adorm pe scaun, asa de fin lucreaza!

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna,
    stii cumva daca primeste si copii? As vrea sa merg cu mititica mea si caut un medic bun, e prima experienta cu dentistul si as vrea sa fie ceva placut pentru ea :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au abonamente speciale pentru copii, uita-te pe siteul lor pentru detalii, de cate ori am fost mereu erau copii la programari. :)

      Ștergere