Brushegg sau cum sa-ti cureti pensulele mai usor

2.2.15


Banuiesc ca multe dintre voi va amintiti cand a lansat Sigma manusa de cauciuc pentru curatat pensule, care costa (si acum) peste 30 dolari, a fost o intreaga nebunie in jurul ei, s-au amuzat multi, au propus sa se foloseaca manusile pentru cuptor si multe altele, mai mult sau mai putin amuzante. Eu m-am uitat, m-am gandit ca-s nebuni si mi-am scos din minte manusa. Pana acum vreo doua luni ... cand am citit pe un blog despre Brush Egg si inca un sistem de curatat pensule, pe aceeasi idee cu "celebra" manusa. Si m-am gandit ca sigur gasesc pe ebay o varianta ieftina si am gasit - eu am cumparat de aici, dar s-ar putea sa gasiti si cu cativa centi mai ieftin daca cautati.

Ce este de fapt? O bucata de cauciuc cu niste striati pe o parte, care ajuta sa se curete mai repede si mai eficient pensulele. Si culmea e ca si functioneaza, in special pentru pensulele cu peri nu foarte inalti. Curata si pensulele mari (gen Blush Brush de la RT, dar cu putin mai mult efort), dar pentru cele de ochi, concealer, buze, sprancene e perfect. Cel mai greu mi se pare sa curat pensulele de concealer, in special cele gen buffing brush (in varianta mica).. Inainte imi lua cateva minute sa scot tot produsul dintr-o pensula, cu Brush Egg dureaza maxim 30 secunde si rezultatul e chiar surprinzator pentru mine.

5 ron pe care i-am cheltuit cu cap si nu stiu de ce n-am facut-o mai repede, acum ma bate gandul sa caut o varianta mai mare pentru celelalte pensule pentru ca aseara cand am spalat pensulele am economisit o gramada de timp si parca n-a mai fost asa o corvoada sa le spal. 

N-am luat doar pentru mine, ci am luat unul si pentru voi, asa ca daca vreti sa incercati Brush Egg spuneti-mi asta in comentarii si saptamana viitoare aleg o castigatoare. Cum vi se pare ideea? Eu chiar nu m-am gandit ca o chestie de cauciuc cu niste striati poate sa faca mare lucru, dar m-am inselat. Chiar functioneaza!

42 de comentarii

  1. Ei, uite ca la asta nu m-am gandit! Si daca nu te-as cunoaste as zice ca e doar o gaselnita. Chiar ca as vrea sa o incerc. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu ma asteptam sa fie ceva doar ca sa fie, m-am inselat, chiar face ce se lauda ca face si scurteaza mult timpul petrecut la chiuveta. :)

      Ștergere
  2. Ce tare e, mereu ma tentezi cu descoperirile tale! :))
    Sigur o sa imi iau si eu :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Cand am vazut poza pe facebook chiar ma intrebam la ce este utila peria. Chiar mi-ar placea si mie una, ca parca niciodata nu ies atat de curate pensulele si trebuie sa insisti mult :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, stiu cum e cu insistatul, eu ma plictisesc, d-aia chiar imi place chestia asta, scurteaza timpul. :)

      Ștergere
  4. Eu ma gandesc sa iau 2 brush egg-uri si sa le folosesc simultan, astfel sa maresc "suprafata" de spalare. :)
    Mi se pare foarte mic, nu stiu daca as avea rabdare doar cu unul. :)

    Multumim pentru postare! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum ti-am zis si la celalalt mesaj nu prea ai cum, deci ori asta mic, ori cauti o varianta mai mare. :)

      Ștergere
  5. ps: Camelia, daca spui ca ai 2buc., incearca te rog sa le folosesti simultan, sa imi spui daca functioneaza trick-ul la care ma gandesc. :) Mi-ar trebui si mie asa ceva,caci mi-e groaza cand vine vorba sa spal pensulele,mai ales pe cele de fdt... pensulele ramanand mereu patate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Unul este pentru giveaway, nu o sa folosesc un produs pe care vreau sa-l dau si oricum nu cred ca ai cum sa le tii simultan pe degete si sa stea lipite unul de altul. Sigur exista si variante mai mari.

      Ștergere
    2. Sunt variante mai mari,dar mult mai scumpe, de exemplu tot pe ebay am vazut o manusa similara celei de la Sigma,care este cca 75ron,iata aici: http://www.ebay.com/itm/Red-Royal-Brush-Cleaning-Glove-/221476617979?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item339108fefb
      N-as da atatia bani, sincer! deci tot minunatiile astea sunt mai la indemana...cel putin pana apare o alta alternativa mai buna,nu?! :)

      Ștergere
    3. Trebuie sa fie si alta varianta mai ieftina, o descopar eu, n-am incercat sa caut.

      Ștergere
  6. foarte interesanta ideea, mi-as dori asa ceva, eu ma cam chinui cu spalatul pensulelor si din cauza asta, de multe ori mai sar cateva zile :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici mie nu-mi place sa le spal, dar chestia asta chiar scurteaza timpul. :)

      Ștergere
  7. e prima data cand vad asa ceva, si ma tenteaza idee. o modalitate buna de a curata pensulele, mai ales ca de obicei nu prea o fac cu prea mult chef :p.
    ne uimesti cu descoperirile tale :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu stiu de cativa ani de ideea asta de curatare, dar manusa aia e prea scumpa si eu ma gandeam ca e o prostie. :)

      Ștergere
  8. Interesant! Nu stiam ca exista asa ceva! :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu stiam nici eu ca exista, dar nici nu prea folosesc pensule, pt ca nu ma machiez , te pup

    RăspundețiȘtergere
  10. Cand ai postat fotografia cu mansa de cauciuc, habar nu aveam ce este. Acum mi se pare un lucru util, practic si pot spune si igienic prin intermediul caruia putem economisi si timp. Consider manusa o alegere excelenta!
    Mary Yony

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e eficient, daca era un pic mai mare era si mai bine, dar bun si asa, scurteaza timpul petrecut in fata chiuvetei si asta nu poate decat sa ma bucure. :)

      Ștergere
  11. Seamana cu o talpa de pantof :)).Cand ai postat poza pe FB am crezut ca este vreun ustensil de curatat limba, sau ceva de exfoliat tenul, la asta cu pensulele nu m-am gandit.
    Eu raman la clasicul spalat,delicat,cu degetele mele si pus la uscat pe prosop putinele pensule pe care le detin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si cu asta e la fel de delicat, numai ca nu mai dureaza atat.

      Ștergere
  12. Alina M
    Ce tare e! Scormonesc tot felul de produse pt fel de fel de folosinte! Super! la asa ceva nu ma gandeam si nici nu stiam ca exista.
    Cu siguranta e de folos oricarei fete.
    Mi-ar fi de mare folos.
    Multumim frumos .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e plin de astfel de "inventii" pe siteuri, totul e sa le descoperi.

      Ștergere
    2. Timpul bata-l vina! Noroc ca te avem pe tine sa ni le impartasesti :) !
      Alina Mandruta

      Ștergere
  13. Chiar nu stiam ce este .Ai facut o alegere buna .

    RăspundețiȘtergere
  14. Asta e chiar un produs interesant, nu m-as fi gandit ca exista asa ceva. Si intr-adevăr, si mie mi se pare o corvoada curatarea pensulelor

    RăspundețiȘtergere
  15. Vai, multumesc pentru postare! <3
    Si eu si Cristina ne-am fi dorit sa incercam manusa Sigma, dar e super scumpa si mi se parea ca nu merita.
    Acum am cumparat-o si noi pe asta. Abia asteptam sa ne vina si sa o punem la treaba :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca v-am fost de folos, cred ca am gasit o varianta si pentru pensulele mai mari, dar astept sa vina si povestesc dupa aia. :))

      Ștergere
  16. E intr-adevar un produs foarte util, ma chinui si eu de multe ori sa scot "murdaria" cat mai bine din cele 5-6 pensulici ale mele si cu siguranta Brush Egg usureaza munca foarte mult. Da...si nu renunt la ideea cu limba :)) daca era in varianta mini ar fi perfecta si pentru asta :D

    RăspundețiȘtergere
  17. Foarte dragut si folositor produsul! Oare pot sa comand un singur produs?!

    RăspundețiȘtergere
  18. Initial am crezut ca e o diafragma. Doamne iarta-mi nebunia!:)
    Eu le spal frecandu-le de palma, dar mi-ai dat o idee cu ustensila asta. Sigur gasesc printre jucariile copilului meu, ceva asemanator:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ha ha, la asta cu diafragma nu ma asteptam, sigur gasesti ceva. :))

      Ștergere
  19. Wow, chiar e interesanta ideea, mi-ar placea sa il incerc :D

    RăspundețiȘtergere