Reteta mea pentru o zi mai buna

2.10.14


Eu am zile cand ma dau jos din pat si oricat de mult incerc ma simt fara chef si parca nu-mi arde de nimic. Sunt sigura ca si voi aveti zile d-astea, daca nu aveti ... ferice de voi. Azi a fost una din zilele astea, dar a avut si un motiv sa fie asa - am apucat sa dorm doar 3 ore si alea agitate, a trebuit sa ma trezesc ca aveam ceva de munca, cand de fapt tot ce-mi doream era sa stau in pat la caldura si sa nu ma gandesc la anumite lucruri (asa cum v-am zis zilele trecute pe Facebook am inceput saptamana cu o veste proasta si inca sper sa fie doar o eroare). Ca sa ma trezesc mai bine si sa fiu cat de cat eficienta am apelat la o "reteta" incercata de nenumarate ori:

- am pus pe repeat una din melodiile mele preferate (n-o sa va zic care ca vreau s-o pastrez doar pentru mine si sufletul meu) si am dat si din fund de cateva ori prin casa

- mi-am facut un mic dejun delicios si o cana enorma de ceai si le-am savurat 

- am amanat sa deschid calculatorul si m-am cuibarit pe canapea cu patura pe mine si cu Bella in brate si i-am spus ce caine special e si cat de mult o iubesc si am stat lipite una de alta minute in sir (v-am spus ca Bella sta in brate ca un bebelus si-si pune labele ca si cum te-ar tine de gat? si cand ne linistim amandoua se lipeste cu capul de gatul meu si uitam de lume ...)

- am zambit si am considerat ca sunt gata pentru intalnirea cu realitatea ...

- mi-am aruncat ochi pe wish list-ul de pe ebay si m-am "tratat" cu un produs pe care imi doream de ceva vreme sa-l incerc

- am facut ce era urgent de facut, m-am deconectat de tehnologie si m-am dus direct in cada ... o cada cu spuma si lapte linistitor de la Aura Caccia ... m-a curatat de tot ce ma apasa (va imaginati voi ca in povestea asta gasim si o lumanare parfumata, o masca pentru fata si o crema de corp care miroase demential, dar nu cred ca e cazul sa va mai spun ca ma stiti deja)

Acum zambesc si, desi sunt obosita, pot sa zic ca e o zi frumoasa. Sunteti de acord cu mine?

27 de comentarii

  1. Suna minunat! Asa mi-ar placea sa incep fiecare zi, fara graba, alarma la telefon care suna de 3-4 ori, etc. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu cum e si varianta aia, imi place mai mult asta, desi are si dezavantaje. :)

      Ștergere
  2. Eu astazi m-am simtit tare aiurea.. Poate de la vreme, nu stiu dar parca nu am chef de nimic si nici nu pot sa ma concetrez pe nimic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur e si de la vreme, diferentele astea de temperatura le resimtim.

      Ștergere
  3. Vai ce moment frumos ai descris, catel dragalas ce e ea! Eu ieri am stat acasa, racita mar. Si matzocul meu a stat la mine pe piept pana am amortit, imi venea sa o pup pana o albesc (but i didn't, ca n-am chef sa stranute si ea pe aici).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, este un caine special, n-o laud degeaba. Oamenii care o vad pentru prima data si vad un moment d-asta (ca sunt dese) mereu spun ca e catelul-om. Tot nu ti-a trecut raceala? Sanatate multa.

      Ștergere
  4. Suna foarte bine ce-ai descris tu aici. Bine, in cazul meu, fara catel :P

    RăspundețiȘtergere
  5. Tare frumos mi s-a conturat imaginea Bellei in bratele tale - moment din acela de liniste si tandrete - :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, asa e, eu am invatat sa-mi hranesc sufletul asa. Si am invatat-o si pe Alma la fel, am momente d-astea si cu ea, desi e greu sa te imparti cu atatea geloase.

      Ștergere
  6. Un catel sau o pisica fac intotdeauna diferenta :) Si motanul meu e tare iubitor , sufocant cateodata , dar mi-e drag de el . Foarte bine ca gasesti remediu pentru o stare nu foarte buna . Si suna bine intr'adevar .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, eu nu concep viata in momentul asta fara macar un animal langa mine, bine nici zoo ca la mine acum, dar ce sa facem? :)

      Ștergere
  7. :) ca si tine, si eu am o melodie de suflet, ce ma pune in miscare, imi reda speranta, imi aduce zambetul pe buze si soarele in suflet.
    Pe langa asta, obisnuiesc sa-mi numar binecuvantarile - toate lucrurile bune pe care mi le-a daruit Dumnezeu... asa imi readuc aminte cat de norocoasa si binecuvantata sunt. Iar cand fac media, iese bine - binecuvantarile sunt mult mai multe decat norii ce-mi intuneca uneori sufletul...
    Si nu in ultimul rand, ingrijesc florile din curte... le admir fiecare boboc, le mangai fiecare frunza, se sorb fiecare mireasma... si ma incarc cu energie, cu stare de bine, cu pace... nu pot sa nu zambesc atunci cand le admir, oricat de daramata as fi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e cel mai bine sa facem, oricat de greu e cateodata sa vedem soarele. Cred ca gradina si florile te relaxeaza, daca as sta la curte cred ca mi-as face un obicei sa ies dimineata si sa ma plimb desculta prin iarba. Visez ...

      Ștergere
    2. Dimineata eu sunt zombi pe pilot automat, arunc un ochi pe geam sa vad zorelele inflorite, apoi fug la munca, dar seara ma refugiez in gradina si merg prin trifoi desculta... e o senzatie incredibila de libertate :) Desi gradina mea e mica (sunt defapt 2 gradini de vreo 80 mp in total), e incredibil cat de multa pace imi poate aduce.
      Apropo, ti-am spus ca atunci cand eram mica visam sa devin gradineareasa? :)) nu doctorita, nu asistenta, nu profesor... gradinareasa (spre disperarea bunicilor si rudelor care-si doreau sa aspir spre un job mai intelectual:)))). vara mai mereu atipeam in gradina bunicilor, pe un pled pe care-l puneam pe iarba, sa ma joc printre plante... si ei saracii ma cautau disperati (aveau o gradina maaare cu plante inalte - rosii, vie, crini, tufe de bujori si alte minunatii).

      Ștergere
    3. Misto meserie, sigur ai fi fost mai linistita asa. :))

      Ștergere
  8. Si eu imi incep ziua cu muzica , dar nu inainte de a o scoate pe Maya ( catelusa mea ) afara !
    xoxo

    www.sorananistor.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cainii mei nu prea cer afara, daca noi ne trezim tarziu si ei dorm ... stiu ca e un pic ciudat, dar s-au invatat asa.

      Ștergere
  9. Eu de trei zile ma lupt cu o raceala urata si nici nu pot sa ma lupt cum as vrea. Din pacate nu pot sa renunt la facut mancare si curatenie, Katia e si ea bolnava bine, ba mai nou e bolnav si sotiorul, asa ca seara cand vine de la munca iau in primire a doua tura de ingrijiri. Eu nu mai apuc! Singurul remediu pentru zilele astea a fost o jumatate de ora in cada, cu spuma si apa caldaaaaaa sa detensioneze muschii... Si ceai cu nemiluita!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce urat, sunteti toti 3 bolnavi ... eu m-as muta in cada daca ar fi posibil, ma dor incheieturile destul de rau si ma deranjeaza si spatele. Sanatate multa!

      Ștergere
  10. Ce bine ca o ai pe Bella, tot timpul cand descrii momentele cu ea, imi dai impresia ca e cea mai buna prietena a ta . E un catel deosebit si merita toata atentia ta . Eu cand trec prin asemenea momente simt nevoia sa ma imbrac in culori puternice care imi dau o energie pozititva .Te pup
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar e, e parte din mine, nu stiu cum sa descriu altfel - eu si ea mereu am avut momentele noastre, le avem si acum, nici nu conteaza ca suntem afara sau in casa. Chiar serile trecute s-a urcat la mine in brate si si-a pus capul pe mine si ma tinea cu labele de mana, s-a oprit cineva pe strada si m-a intrebat ce-a patit, cand i-am zis ca ii e frig (desi era imbracata) si se rasfata a zambit. Asa e ea ... si eu o ador. :)

      Ștergere
  11. Eu m-am trezit cam devreme azi, dar cum e prima zi dupa ceva timp cand pot sa fac ce vreau, planuiesc ceva activitati neplacute (epilat si pensat) a caror finalizare ma va face sa ma simt mai bine, apoi o baie cu spuma si si cremuit ca la carte.
    Totul, presarat cu un mic dejun bun, o cafea cu lapte si probabil multe cani de ceai de-a lungul zilei, ca inca sunt racita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am lenevit in pat mult, azi oricum e program de relaxare, vreau sa fac ceva bun si sa pierd timpul. :)

      Ștergere
  12. Ohh da...am si eu zile cand imi doresc doar sa stau! :)
    De cand am venit in concediu nu prea am avut timp sa fac ce imi place si tot timpul eram pe fuga...sper sa inceteze perioada asta! :)

    RăspundețiȘtergere