Green Sugar? Eu spun da!

9.10.14


Despre Green Sugar de la Laboratoarele Remedia am aflat acum cateva luni de pe alte bloguri - am citit informatiile, am bagat la cap si mi-am zis ca trebuie sa-l incerc si eu - gasiti AICI sortimentele disponibile si detalii despre fiecare in parte. V-am spus ca eu si zaharul n-am fost niciodata prieteni, ceea ce nu v-am spus este ca tata a avut diabet zaharat (insulino-dependent) si nu e singurul caz in familie, asa ca am fost intotdeauna atenta la ce si cat mananc. Cand am primit propunerea de a testa produsele am zis da imediat pentru ca erau deja pe lista cu "vreau sa incerc".


Am primit varianta Green Sugar Cooking si am stiut din prima ce vreau sa fac cu ea - banane caramalizate, la care ma gandesc de ceva vreme, dar am evitat mereu sa le fac datorita antipatiei mele fata de zahar (am incercat de-a lungul anilor diversi indulcitori, insa n-am gasit unul care sa se comporte ca zaharul, deci am renuntat la idee). 

Insa zilele trecute a venit nepotul in vizita si mi-a zis ca vrea ceva dulce si am executat: am facut niste french toast (sau friganele sau cum vreti sa le ziceti) - painea am dat printr-un amestec de lapte de soia cu condimente (scortisoara, rom, vanilie) si ulterior prin ou si am facut-o in tigaie si separat am caramelizat bananele (100 grame Green Sugar, putin unt si 2 banane mari), dar n-a fost chiar asa floare la ureche cum am crezut eu ca va fi. Ar fi trebuit sa pun mai putin zahar si sa am putin mai multa rabdare. Oricum rezultatul a fost delicios - dovada o gasiti mai sus.

Green Sugar s-a comportat ca zaharul, s-a caramelizat un pic mai greu, dar a iesit ceea ce am avut in minte, desi cu un pic mai mult efort decat as fi vrut eu. Gustul nu mi s-a parut diferit fata de cel al zaharului, insa eu sunt obisnuita cu indulcitorii pe baza de stevia pentru ca ii folosesc de niste ani buni. Oricum judecatorul a fost Rares care mi-a spus clar "mai vreau". Deci totul a fost ok.


N-a fost chip sa-l conving sa bea o cana de ceai cu mine, o tot tinea cu Cola (nu comentez, fiecare isi creste copilul cum crede), asa ca mi-am facut eu o cana de ceai de vanilie (ati observat ce cana cu catel am primit, da?) si am indulcit-o cu un stick de Green Sugar, insa ar fi mers 2 si asta o spun eu care nu simt nevoia de dulce si de obicei un pliculet de Stevia imi e mai mult decat suficient.

Am de gand sa incerc din nou Green Sugar Cooking in weekend la un chec, iar stickurile le-am terminat deja, asa ca e usor de tras concluzia - imi plac produsele si o sa le cumpar cand am nevoie, dar mi-ar fi placut sa fie pretul mai mic, dar asta e.

Le-ati incercat? Cum vi se par?

6 comentarii

  1. Musai trebuie sa incerc. Si eu folosesc Stevia si chiar ma interesa ceva sa semene cu zaharul, dar sa nu fie zahar pentru banane caramelizate :D

    RăspundețiȘtergere
  2. am mancat la mare fructe gratinate in sos caramel :D trebuie sa mai incerc. Mie imi plac si sosurile dulci de fructe (mere, cirese, prune, caise) in combinatie cu rasol de pasare sau de vita. E un fel de mancare mai aparte, pt ca nu toata lumea apreciaza combinatia dulce-sarat, dar e mancarea mea preferata. Mereu ii spun mamei sa puna si putin caramel in sos. :D Cat despre Green sugar, o sa-l recomand si eu mai departe.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu rar am incercat combinatii d-astea, dar nu pot sa zic ca nu-mi plac. Doar ca mi se par diferite si parca-s putin reticenta.

      Ștergere
  3. Trebuie sa-l incerc si eu. Arata tare bine ce ai pregatit tu, mi-ai facut o poftaaaaa :((

    RăspundețiȘtergere