Dimineata perfecta ...

28.10.14


Una din dorintele mele arzatoare este sa ma scol dimineata (in timpul saptamanii) si sa am timp sa ma pregatesc linistita pentru ziua ce-o am in fata ... si cand zic sa ma pregatesc nu ma refer la machiaj sau haine, ci la starea mea si lucrurile care imi fac placere. Bineinteles ca asta nu se intampla aproape niciodata, dar e dreptul meu sa visez si sa sper, nu? Asa ca am luat franturi din mai multe dimineti si am "construit" una perfecta.

Dimineata mea perfecta incepe cu un dus prelungit si cu o aroma delicioasa. Zilele trecute mi-am luat un gel de dus de la Bath & Body Works - Cashmere Glow (produsele le puteti comanda de aici - este aceeasi pagina de care v-am mai spus in trecut si de unde mi-am mai luat produse BBW, doar ca din motive tehnice a fost nevoie de o pagina noua) si sunt fascinata de el. Este o combinatie de piersica cu vanilie si un pic de mosc, miroase delicios si-mi doresc si o crema cu aroma asta (si nu numai). Incep sa inteleg isteria de pe Youtube din jurul acestor produse, cu fiecare aroma incercata descopar ceva minunat. Ce-mi placa la gelul asta de dus (pe langa aroma si textura - e foarte matatos si e nevoie de o cantitate mica pentru ca face spuma multa) este ca ramane pe piele cateva ore si cand ma misc simt o aroma discreta care ma face sa zambesc.

Imi place sa miroasa in casa a ceva delicios, asa ca in varianta de dimineata perfecta as coace o paine cu banane care umple cu aroma ei toata casa - realitatea este ca painea asta am copt-o pe la unu noaptea, dar tot buna a fost. Poate totusi o sa reusesc sa fac si asta intr-o dimineata, candva, in viitorul nu foarte indepartat ... eu sper. Pana atunci am lumanarea Maple Butter care miroase a clatite cu sirop de artar si ma "mint" cu ea.

Portia de joaca si rasfat cu cateii nu poate sa lipseasca din programul meu, iar Alma si Bella sunt mari amatoare de iubire dupa ce ne dam jos din pat, daca se poate sa dureze rasfatul cat mai mult cu atat mai bine. Asta este ceva ce chiar fac in fiecare zi, chiar daca uneori dureaza doar 1 minut, dar exista ... n-ar fi ziua completa daca am sari peste pasul asta. Mi-as dori si eu sa dureze mai mult, cainii imi transmit atata energie pozitiva.

Micul dejun ar trebui sa fie momentul ala linistit cand iti incepi ziua si faci planuri, la mine arareori e asa ... de obicei apuc sa bag ceva in gura printre telefoane si mailuri (stiu ca nu e bine si nu ma laud cu asta, dar e realitatea in care ma trezesc de multe ori - bine, recunosc, as putea sa ma trezesc mai devreme dar somnul de dimineata imi place cel mai mult). Insa atunci cand am timp imi pregatesc niste paine prajita cu ricotta si rosii cherry - un deliciu.

Continuarea ar fi muzica in surdina, o cana de ciocolata fierbinte si o revista pe care s-o rasfoiesc pana termin ce-am in cana. Daca dupa ce termin suna si postasul sau vreun curier la usa si imi aduce cateva colete ziua se anunta chiar minunata. Nu vreau multe, nu?

Cum arata dimineata perfecta pentru voi? (si sa nu-mi ziceti cu trezit in bratele lui si alte alea, ca d-astea puteam si eu sa zic - ma refer la altceva)

19 comentarii

  1. singura perfectiune a diminetii mele sunt minutele care savurez cafeluta alaturi de voi,in rest ...curatenie ...cumparaturi... gatit si asa imi trece ziua (doar in ziua cand nu merg la servici,pentru ca lucrez doua zile da,doua nu )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu incerc sa fac ceva care sa-mi faca placere in fiecare zi, oricat de aglomerata e, am nevoie de momentele mele ca sa imi fie bine.

      Ștergere
  2. Diminetile perfecte sunt cele de week-end, cand pot dormi pana mai tarziu, iar apoi pot lenevi in pat, savurand micul dejun la un film. ;)

    http://the-may-day.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu se pun alea de weekend ca la alea daca ma apuc de povestit nu ma mai opresc. :)

      Ștergere
  3. Ce dimineata placuta! Chiar ca perfecta :D Eu azi mi-am inceput ziua cu o cana de ceai cu fructe rosii si 2 felii de paine prajita cu unt, micul dejun preferat :D Si bineinteles, alaturi de Maya, catelusa mea. Imi inchipui ce bucurie iti fac cele doua cateluse <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incerc, de cate ori pot sa-mi faca ziua mai frumoasa. Toate ar trebui sa facem asa.

      Ștergere
  4. Cu riscul de a ma repeta, ti-am mai zis: dar ne asemanam tare muuuult :))
    Deci suntem surori, gata!!!!

    Dimineata mea: la 6:30 ma trezesc la 7 si 10 plec de acasa pentru ca am masina la 7:26, apuc de imi alint putin cainii (cei 3 copiii ai mei :)) adica catelusii), as fi vrut sa apuc sa imi alint si puii de porumbei luati spre adoptie, dar nu apuc.. decat cand vin.. ajung acasa pe la 16:30, cam asa, ca drumul e putin cam lung.. scoala mea (studiez ca asistenta medicala generalista), e pe unde pe langa Sala Palatului, se intersecteaza si cu Cismigiul.. este pe Waltter Maracineanu.. si practic de atunci imi incepe ziua... pe la 17.. apuc sa pap ceva acasa.. ca in oras nu mananc, si nici la scoala nu pot..
    si cam asa si cu mine, draga mea...
    Dimineata ta este una minunata! Ma bucur!
    Ps. eu ador sa citesc din Biblie (din Cuvantul Lui Dumnezeu).. asa mi-as incepe ziua perfect, dar nu prea am timp din pacate dimineata.. decat seara sa citesc sau cand vin de la scoala..(trebuie sa o citesti si tu.. o sa-ti placa muuuult.. la ce suflet minunaat ai).. de fapt toti trebuie sa o citim.. Biblia schimba vieti, categoric! :*
    In rest.. see u! Si Te imbratisez cu tot dragul!
    Zi minunataaaaaaa!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa cautam lucruri/ momente/ oameni care ne bucura sufletul, avem nevoie de asta. Sa ai o saptamana frumoasa, plina de bucurii.

      Ștergere
    2. Saptamana plină de binecuvântari şi ţie, draga mea!

      Ștergere
  5. Suna bine dimineata ta perfecta....
    A mea perfecta ar fi cam asa: muuult somn (duc lipsa de asa ceva), mic dejun si cafea deja pregatite de altcineva (nici de asta nu am parte), citit blogurile preferate (al tau e la loc de cinste), poate o mica comanda Asos si macar o ora de lenevit dupa aia...
    Realitatea (cruda) e alta: trezit cu noaptea-n cap, chiauna de somn, pregatit mic dejun, mancat pe fuga in fata laptop-ului, dus&make-up in max. 10 minute si iesit pe fuga din casa...
    But one can dream.....

    Anca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt momente cand doar visatul ne mai poate face ziua mai frumoasa, deci eu sunt pentru - ce ma impiedica sa-mi folosesc imaginatia? :)

      Ștergere
  6. Love BBW la nebunie. Dimineata perfecta pt mine e una tarzie, cu chai latte sau cafea cu lapte, depinde si varianta ideala in care reusesc sa si mananc ceva, cat de mic la MICUL dejun. Tendinta mea e sa sar peste aceasta masa, dar ma straduiesc. Macar niste Oreo sau o banana.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi plac toate produsele incercate pana acum de la BBW, am facut alegeri inspirate. Eu am sarit ani de zile peste micul dejun si n-a fost cea mai inteligenta decizie a mea.

      Ștergere
  7. Suna super si probabil greu de indeplinit.Eu am parte de dimineti minunate aproape in fiecare zi dupaaaa ani in care nu prea le-am dat importanta cuvenita.Sunt o persoana matinala asa ca nu ma deranjeaza trezitul devreme dar....am niste pretentii.Deci...diminetile mi le petrec cu cafeluta facuta de sotul meu ,cu o carte sau o revista in brate,ma alint indelung cu fetita mea,un gand bun catre baiatul meu plecat departe.Apoi un dus revigorant si o spalare pe cap(am parul scurt si ma spal pe cap in fiecare dimineata),planurile pe ziua respectiva mi le derulez in minte si purced la treburi.Eeee ce m-ar interesa pe mine ar fi seara perfecta cu relaxare cat cuprinde ,aici sunt maestra as zice cu modestie.(Florina)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aproape imposibil, dar cu vointa s-ar schimba si asta ... vreau sa cred asta cu tarie. Serile ... sunt mai multe metode de "perfectiune". :)

      Ștergere
  8. Dimineata perfecta...somn si odihna pana mai tarziu de 10...un mic dejun copios, pregatiri de plecare -machiaj,haine si...sa.pornim la plimbare! O vizita mamei prin surprindere, mici atentii pentru ea si pentru mine. Un pranz minunat facut numai cum ea stie. O plimbare prin Mall cu prietenele, iar seara la un film cu al meu iubit. Cred ca asta ar fi....o zi perfecta! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu deja te-ai intins la o zi intreaga ... daca incerc sa scriu cum ar trebui sa arate o zi ideala in viziunea mea nu cred ca as mai termina. :))

      Ștergere
  9. Imi place sa ma trezesc dupa 8 ore de somn, putin inaintea ceasului. De obicei nu am timp si ma infrigureaza, dar in dimineata ideala as avea chef de un dus cu un produs parfumat, m-as spala pe dinti si pe ten, mi l-as ingriji ca la carte cat timp mi s-ar face cafeaua (eventual un Latte Macchiato Tassimo, asta am baut in fiecare dimineata saptamana asta). As bea cafeaua stand in pat, acoperita cu pilota si citind un articol dragut. Ah, si un alt rasfat: sa programez masina sa faca o paine care sa fie gata pe la ora opt, nu mi-ar trebui decat putin unt sa pun pe ea, calda si as avea micul dejun numai bun.

    RăspundețiȘtergere