D-ale Cameliei - episodul 1

7.10.14


Inaugurez o rubrica noua pe blog, ma gandesc de ceva vreme la ea, dar de-abia acum am reusit sa ma mobilizez. Nu stiu voi cum sunteti (va suna cunoscut?), dar eu am zile cand sunt un dezastru total ... si ma refer la ceea ce fac. Daram, sparg, distrug, ma lovesc, cine stie ce nebunie reusesc sa-mi fac singura ... toate astea le veti gasi de acum adunate in "d-ale Cameliei", macar sa radem impreuna. V-am mai povestit eu cand si cand cate ceva (cine-si aminteste cand am ramas cu masca pe fata?).

Aseara am comis-o din nou, asa ca am material proaspat pentru postarea asta ... dupa o zi nebuna, dar care in final a venit cu niste vesti bune (si am scapat sa mai fiu datoare vanduta statului - daca ma apuc sa spun ce-mi trece prin cap nu mai termin in veci), m-am gandit eu ca am nevoie de o baie, dar baie d-aia lunga, cu spuma, cu masca pe fata, cu Bella langa cada (ca altfel nu se poate) si cu niste ganduri necurate cu tipul pe care l-am visat duminica noapte (puteam sa sar peste partea asta, dar nu-mi sta in fure). 

Asa ca asta am si facut ... dupa niste zeci bune de zacut in cada a venit momentul sa ma si spal ... imi vad de treaba mea, ajung la exfoliantul de fata ... burete ... intins pe fata ... insistat pe nas ... clatit moaca ... toate bune si frumoase. Sa-l pun la loc ... locul fiind undeva sus pe o polita metalica fixata in coltul baii, trebuia doar sa intind mana si sa ii dau drumul. Ma las eu atletic pe spate (da, eram semiadormita - abur, ganduri necurate, alte alea), ridic mana, ajung in dreptul politei, fixez tubul si ma uit in fata ... in fractiunea urmatoare tubul cu exfoliant (Queen Helene, detaliu important, ca sa stiti ca era si greu) direct pe fata mea, exact langa ochi, m-a usturat de ma mir ca n-am scapat pe mine, deja vedeam in ceata. Ii multumesc cerului ca n-a fost un centimetru mai la stanga ca era direct in ochi si nu stiu ce se intampla, incep sa-mi pipai fata disperata, simteam ceva, dar ustura ca dracu si nici nu vedeam bine. M-am clatit in cea mai mare viteza si am iesit din cada sa analizez pagubele.

Am rasuflat usurata - aveam o zgarietura micuta cu un punct rosu mai pronuntat (unde a cazut coltul), dar nimic care sa lase urme, imi cunosc deja fata si stiu ca duce multe ... amarata, asa ca m-am oprit din balacarit. M-am uns pe portiunea respectiva cu o crema buna la toate luata de pe iHerb (cred ca v-am povestit de ea) - si sa nu uit: pana maine pe site se ofera o reducere de 10% la comenzile cu valoare mai mare de 40 dolari - si dupa vreo 30 minute uitasem ca s-a intamplat. Si atunci imi vine stralucita idee ca e cazul sa ma ocup putin de fata mea ... lotiune micelara, toner hidratant si ... ma gandesc eu e cazul de un exfoliant chimic ca parca nu-mi place cum arata tenul ... si ma infig in sticla de Weekly Resurfacing Treatment 10% AHA de la Paula's Choice, aplic eu pe discheta, pun pe fata pe partea stanga totul ok si ajung la pometele drept ... am zis ca iau foc cand m-am atins pe portiunea cu zgarietura (mama ei de memorie) ... mi-au trecut toate injuraturile posibile si imposibile prin minte, imi venea sa ma bat singura ... m-am calmat, am respirat adanc, m-am uitat in oglinda si mi-am spus singura "azi esti proasta rau, stai in banca ta" ... a urmat curatarea cu lotiune micelara si aplicarea cremei minune din nou ... 

Acum fata mea e ok, semnul aproape ca nu mai se vede, dar amintirea usturimii exista inca in memoria mea ... puteti sa radeti linistite, nu ma supar, sunt multumita ca nu mi-am nenorocit ochiul si ca nu mi-am ars pielea, restul trec ... mai vreti postari d-astea? (pentru ca am certitudinea ca vor mai fi subiecte multe - ca sa nu ma gandesc ce ar fi sa incep sa va povestesc ce-mi mai amintesc din trecut)

18 comentarii

  1. Vaaai, doamne! Ma asteptam la multe cand am accesat link-ul, dar pe bune ca la asta nu ma asteptam! Saraca de tine - cred ca toti avem zile de-astea :)))) Dar nu pot sa nu marturisesc ca am ras de m-am zguduit :))))) Cred ca de-aia te-ai decis si tu sa inaugurezi rubrica asta, sa fie de ras si nu de plans. Desi, sincer, iti doresc sa n-ai material de prea multe postari in categoria asta.
    Zi linistita, Camelia!

    PS: "Specialitatea mea" sunt replicile aiurea. Am unele zile in care spun cele mai tampite lucruri oamenilor cu care interactionez, lucruri pe care le analizez apoi in retrospectiva si ma gandesc "WTF!!! Cum am putut sa zic asta?" Daca as stii din timp ca urmeaza o zi de luat gura pe dinainte, m-as baricada in casa si mi-as pune scotch pe buze. Dar intotdeauna ma iau prin surprindere "aversele" astea chiar si pe mine :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt curioasa la ce te-ai gandit, poate imi dai niste idei. :)) Cu replicile nu prea o comit, o singura data am facut-o de oaie rau de tot, nu stiu unde mi-era mintea, sa ai si tu o zi frumoasa. :)

      Ștergere
  2. In baie mereu avem parte de peripetii, nu stiu cum se face :)). Radem noi radem dar ca norocu nu ai patit nimic mai grav. Mai povesteste-ne peripetii, macar ma linistesc si eu si o sa incetez sa cred ca numai eu sunt bleaga :)). :P :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am comis-o de multe ori, noroc ca niciodata n-a fost ceva grav, desi sunt cazuri cand am ramas cu semne pe corp.

      Ștergere
  3. Destule incidente pentru o singura seara, bine ca nu a fost nimic grav. 90% din an soldurile mele sunt invinetite de la colturile mesei sau orice obiect contondent care e la nivelul lor, nu ratez nimic :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu la sold nu prea ma lovesc, in schimb degetele de la picioare le am praf, in special degetul mic. :)

      Ștergere
  4. Trebuie sa recunosc ca am ras, ai un stil de a spune lucrurile....:))) aparte . Oricum, bine ca nu ai patit nimic grav , Doamne fereste .Si da, imi aduc aminte cand ai ramas cu masca pe fata, sper sa nu mai ai experiente de acest gen :) .
    Cat despre iherb, eu am facut deja o comanda si mi-am luat paletuta care ti-am aratat-o zlilele trecute ( este din nou pe stoc ) sheer moisture lip tint de la Mineral fusion (eram tare curioasa cum e) dar si o punga de granola (tu esti vinovata) :)) .
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu sper sa nu mai raman cu vreo masca pe fata, aia a fost urata, desi m-am amuzat eu dupa.
      Si eu am pe drum o comanda de pe iHerb si ce crezi? Am si niste granola in colet. :)

      Ștergere
  5. Sincer nu am mai ras asa de mult!! :))) Foarte tare esti!!
    Una peste alta, imi pare rau de patania ta si ma bucur ca nu ai patit ceva mai rau!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta era si scopul, sa radem ... a trecut, n-a fost cu urmari grave, de ce sa nu ne amuzam? :)

      Ștergere
  6. Si mie mi s-a intamplat sa-mi cada diverse lucruri de pe etajera din baie, dar nu pe fata, ci in cap sau pe picior asa ca stiu ce nasol e :))) Si eu m-am enervat groaznic si imi venea sa injur, dar nu era nimeni de vina, doar eu :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai si eu tot mie imi ziceam de bine, ca sa mai treaca timpul. :)

      Ștergere
  7. Super tare :)) Si ai un stil de-a povesti astfel de patanii, rad numai cand mi te imaginez :)
    Asa cum ai facut tu, mi-am aplicat exfoliant cu AHA pe picioare dupa epilat. Am avut un moment in care cred ca n-am gandit deloc cand am facut asta, iar pe urma am suferit vreo 5 minute pana s-au calmat usturimile groaznice :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oooo, deci nici tu nu esti asa departe. Nici eu n-am gandit clar. :))

      Ștergere
  8. Of of! a fost de la gandurile alea necurate! :)))
    Una peste alta,foarte funny :) Sunt la munca acum (daaaa lucrez de noapte) si chiar m-ai inveselit.

    Si eu mai fac din astea...in zilele libere,in care dorm noaptea , o mai patesc cand ma trezesc sa ma duc la baie si nu aprind becul.Da,am un obicei sa bajbai prin casa,asa somnambula (ca sa nu imi piara somnul...tin mult la somnul de noapte atunci cand reusesc sa mi-l fac si daca aprind becuri,fuge).Si dragul meu "consort" tine usa inchisa de la baie (eu o las mereu deschisa)..siiii cum bajbai eu noaptea ,POC! un cap in usa!Eu stiind ca e deschisa,ma avant direct ,fara sa mai verific :))
    Mai mereu patesc asta.
    Am citit mai sus un comentariu in care spunea ca specialitatea ei sunt replicile aiurea...si eu le am...Doamneeee! Cateodata vorbeste gura fara mine,numai penibilitati si chestii fara sens (de regula cand vreau sa ies in evidenta hahahah).


    Una peste alta,bine ca nu ai patit nimic grav..si data viitoare cand nu esti cuminte in gandire,nu te mai avanta la tratamente cosmetice :))))) ramai doar cu gandurile >:)

    Te pup! Georgi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta era si scopul, daca ati ras inseamna ca am avut succes. Sa ai o zi frumoasa :)

      Ștergere
  9. Ma amuz de fiecare data si presimt ca rubrica aceasta va fi preerata mea. Nu am intalnit pana acum o persoana sa aiba parte de atatea peripetii. Ai si umor cand le povstesti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca toti le patim, intr-un stil mai mare sau nu, mie imi place sa ma si amuz daca tot s-a intamplat ceva.

      Ștergere