Cookies cu fulgi de ovaz si banane

18.10.14


Daca ma urmariti pe Facebook sau Instagram stiti (probabil) deja ca azi noapte m-a lovit inspiratia si la miezul noptii m-am apucat sa coc - o sa zic ca am facut cookies (nu stiu cum sa le zic altfel, desi la aspect as mai fi putut lucra putin) cu fulgi de cereale (am folosit un amestec de ovaz si secara) si banane. Rezultatul imi place mult, asa ca am zis sa va povestesc si voua repede ce si cum in caz ca vreti o idee usoara de ceva bun si sanatos.

Am pasat cu furculita 3 banane coapte (ale mele au fost foarte coapte - altfel as fi pus si o lingurita de nectar de agave sau indulcitor Sweet Freedom), am adaugat 6 cups (eu am setul de plastic pe care vi l-am aratat intr-o postare mai de mult cu masuratorile americane si pe alea le folosesc mereu) de fulgi de cereale si am amestecat bine pana s-a omogenizat totul, am adaugat niste esenta de vanilie si am pus niste nuci caju si fistic crud (ca sa descriu mai exact ce-am facut: am pus intr-o punga de plastic 10 caju si 10 fistic si le-am spart cu partea laterala a unui ciocan de bucatarie).

Le-am pus pe o tava cu lingurita - mi-au iesit 16 bucati (ar fi trebuit sa le formez in mana inainte ca sa iasa egale, dar sunt ok si asa) si le-am bagat in cuptor 15 minute la 180 grade (cuptorul preincalzit). Ce-a iesit? Ceva gustos, usor crocant pe margine si moale in interior, dar mai ales ceva sanatos. Imi plac mult si am de gand sa mai fac cu fulgi de migdale, cu fructe confiate (da, mi-am impus sa incerc sa ma obisnuiesc si cu ele), cu goji si cu ce nebunie imi mai trece prin cap.

21 de comentarii

  1. miams....si usor de facut. e pentru lenesi ca mine reteta asta :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Yummmi, ce bine arata . Chiar ca este o reteta foarte usoara la indemana oricui .Te pup
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt si gustosi si sanatosi, dar mai ales usor de facut. Weekend placut :)

      Ștergere
  3. Suna foarte bine, nu stiu daca eu pot mesteca nucile din cauza aparatului. Eu am facut ceva similar cu faina de tarate si putin unt, a iesit bun, ma tenteaza si alte variatiuni pe aceeasi tema.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nucile sunt pisate, nu prea e nimic de mestecat la ele, doar ca s-ar putea sa ti le lipeasca fulgii de aparate ca se inmoaie de la banana.

      Ștergere
    2. Sa stii ca o sa caut ce-mi trebuie si n-am prin casa. :) Si daca se lipesc, se curata, umblu "blindata" corespunzator cu periute si pasta dupa mine.

      Ștergere
    3. Poti sa te joci cu ce ai, eu nu stiu de ce n-am puse si niste fulgi de migdale aseara, cred ca am uitat ca am. :)

      Ștergere
  4. Camelia,ce bunatati faci!:) Arat tare bine!

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna :)
    Te-am nominalizat pe blogul meu la un tag :*
    http://brilliant-beauty4u.blogspot.ro/2014/10/very-inspiring-blogger-award-tag-2-in-1.html

    RăspundețiȘtergere
  6. Yammy! Ma omori cu dastea! Mai zi...poate fac vreodata si eu ceva bun asa :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Suna delicios si nu este prea complicata reteta!

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata foarte, dar foaaarte biiinee!! Si cred ca sunt foarte delicioase, si sanatoasa, peste toate. :D
    Cred ca am sa le incerc si eu, e simpla reteta si cum spunea cineva mai sus, e numai buna pentru persoanele lenese :))

    RăspundețiȘtergere