Cardiganul (nu prea bleumarin) de pe Choies

3.10.14

 
V-am promis ca atunci cand vine prima comanda de pe Choies fac o postare si va dau cateva detalii - am dat prima comanda pe 4 septembrie si am primit-o pe 29 - mi-a adus postasul coletul acasa (in mod normal ar fi trebuit sa il ridic de la oficiul postal, dar v-am spus ca postasul din zona mea e de treaba) si nu am platit nici un fel de taxe, coletul a fost expediat din Olanda. Am pe drum un alt colet expediat din China, o sa va spun cand ajunge daca e ceva diferit. Dar sa revin la comanda.

Mi-am comandat pulovarul/ cardiganul de aici, descrierea era clara - dark blue, iar in poze am vazut clar bleumarin - asa ca asta m-am asteptat sa primesc si eram chiar entuziasmata, insa cand am desfacut coletul am inceput sa rad - asa cum puteti vedea in poze nu e nici pe departe bleumarin, insa nu pot sa zic ca-s foarte dezamagita pentru ca nuanta de albastru imi place, numai ca trebuie sa regandesc modul in care il voi purta. Sunt curioasa cum arata in realitate celelalte 2 nuante disponibile pe site. Iar eu in continuare trebuie sa caut acel pulovar bleumarin pe care mi-l doresc.

Pe eticheta scrie 100% bumbac, nu stiu cat de real este, insa va pot spune ca eu l-am purtat de 2 ori si nu m-am iritat si am pielea extrem de sensibila, deci din punctul asta de vedere este mai mult decat ok. Nu este gros deloc (desi eu am crezut ca va fi), maneca este putin sub cot, se poate purta pe vremea de acum, in nici un caz seara ca e prea frig. Merita 43 de dolari? Nu si daca as fi dat banii astia pe el as fi fost dezamagita - cei de la Choies mi-au oferit un voucher de 30 dolari, eu am profitat de reducerea de prima comanda si de inca nu stiu ce oferta si am platit 1,54 dolari pe el, asa ca nu ma simt deloc dezamagita. Dar nu este nici pe departe ce mi-am imaginat eu ca va fi.

Eu mi-am comandat L (sa fiu sigura ca n-am probleme in zona bustului) si e mai mult decat ok, daca sunteti inguste sus si nu aveti sani n-o sa va avantajeze deloc nici macar marimea M de pe site (ca altele nu sunt), deci e de evitat genul asta de cardigan, chiar sunt foarte largi (avantaj pentru cele cu forme pline si marimi mai mari). E usor de purtat peste orice cand nu vrei prea multa bataie de cap. Acum ca e al meu si l-am vazut cum e, mi-as fi dorit sa fie gri, daca de bleumarin n-am avut parte.

Am incercat sa fac cateva poze cu el pe mine (in apartamentul vecinilor, sa nu ma spuneti - e gol si mi-au lasat cheia - au un dressing cu o oglinda mare), dar sunt anti talent la asemenea poze si n-am putut sa aleg nici macar o poza din care sa intelegeti ceva. Asa ca daca aveti sfaturi pentru mine chiar va rog sa mi le lasati in comentarii ... poate pe viitor o sa am mai mult succes. Asa ca am luat-o pe mama pe post de manechin (s-a uitat cam urat la mine, dar ce sa faca?), m-am dus din nou la vecini (ca doar nu era chip sa fac poze la mine fara sa sara vreun caine) si i-am facut cateva poze macar sa va dati seama cum arata - pentru mama L este larg si se vede putin in poze, dar asta e. Nu va mai zic cat m-a bombanit mama ca i-am facut poze in hainele cu care statea in casa ...


Am pe drum o alta comanda de la ei - doar v-am spus ca-mi doresc o capa (puteti vedea aici ce mi-am comandat) si sper sa n-am vreo surpriza la culoare si sa fie exact ce-am vazut in poza pentru ca atunci chiar as fi dezamagita. Si ma mai tenteaza jacheta asta gri, desi parca si varianta asta pe maro ar merge - voi ce ziceti? Sa mai risc o comanda?

Concluzia: tot n-am cardigan bleumarin, dar am albastru, insa nu stiu cat de des o sa-l port, deci prima comanda a fost o semi-reusita (asta ca sunt un om pozitiv). Cum vi se pare cardiganul nu prea bleumarin, ci albastru de-a dreptul? Cum il vedeti purtat? Si nu uitati de sfaturile pentru poze ... daca aveti de dat.

21 de comentarii

  1. Mie imi place culoarea. Il vad purtat cu blugi negri, tricou negru si un colier mare argintiu sau mai multe coliere suprapuse. Si mi se pare ca e potrivit iarna (bineinteles sub geaca sau palton) pentru ca nu ajungi sa te supra-incalzesti mai ales ca acum oriunde mergi iarna e foarte cald inauntru. Sa-l porti cu placere ! E fain.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi place culoarea si o sa-l port, insa eu vroiam altceva si in mintea mea era o cu totul alta imagine, bazata pe ceea ce am vazut pe site.

      Ștergere
  2. Cardiganul este frumos chiar si albastru - in sezonul rece, culorile mai intense sunt mai vesele. Vrmea e deja mohorata. Pe de alta parte, trecand peste gandurile de consolare (chiar daca sunt adevarate), eu ma gandesc asa: culoarea nu e cum trebuie, materialul nu e cum trebuie (nu e gros, asa cum te asteptai), deci...e un pic cam prea mare loteria. Ca sa nu mai spun ca pentru un produs care nu poate fi probat in prealabil (pentru a vedea daca croiala.masura se potriveste si ne avantajeaza) si nici nu bifeaza toate caracteristicile asteptate, 40 de dolari e enorm!!! La 2-3 dolari cu reduceri nu m-as incrunta prea tare (nu de alta, dar fac riduri si cremele-s mai scumpe) :P dar tot nu e acceptabil decat daca consideri ca-i moca sau aproape moca.
    Se poate sa fi fost o eroare si un ghinion sa nu livreze un produs corespunzator din prima, dar, pe de alta parte, daca si la a doua comanda sunt probleme, eu nu cred ca as mai risca. Nu de alta, dar chiar si in prezenta unei colaborari cu sit-ul si a bonusurilor si...ce-o mai fi...eu una nu mi-as umple garderoba cu piese de care nu am nevoie sau pe care nu le pot purta.
    Oircum, eu tin pumnii ca noua ta capa sa fie absolut perfecta, fara alte probleme (stiu cat de mult ti-ai dorit-o). Iar pana una-alta, apreciez mult aceasta postare, precum si sinceritatea si candoarea de care ai dat dovada in toate situatiile :) Din pacate, sfaturi pentru poze nu pot sa ofer - nici eu nu stapanesc DELOC arta de a ma pune in valoare in fotografii. Cred ca singurul sfat pe care as putea sa-l dau ar fi sa te imbraci intr-o tinuta care iti place si sa tragi 100 de cadre in diferite pozitii si unghiuri, sa descarci pozele si sa tragi singura concluziile in legatura cu ce unghi si ce pozitie te avantajeaza si te reprezinta atat pe tine cat si tinuta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Partea cu grosul era in mintea mea, nu pot sa dau vina pe site, doar ca pe nuanta inchisa parea mult mai opac si de aici imi imaginam eu un pulovar calduros ... sau poate a fost doar dorinta mea. Asta nu e un aspect care sa conteze asa mult in cazul asta, insa la culoare intr-adevar e o diferenta uriasa si chiar daca imi place albastru, eu visam bleumarin.

      Sper a doua oara sa fie cu noroc si sa fie exact ce sper eu ca e. Nici eu nu adun lucruri pe care nu le port, d-asta nici nu m-au interesat colaborarile cu siteurile de genul asta. Insa nici nu pot spune ca pulovarul e prost pentru ca nu e, e altceva decat ce speram eu sa fie. Poate am mai mult noroc a doua oara.

      Suta de cadre nu prea e posibila in programul meu si nici nu ma atrage foarte tare ca idee pentru ca nu consider ca am veleitati de genul asta, dar nu se stie niciodata ... cine stie in ce fotomodel ma transform si va uimesc. :))

      Ștergere
    2. ooo...dar nu te gandi asa, Camelia! 100 de cadre pot fi trase in 100 de secunde daca e sa o luam ad-literam :) poti sa scapi relativ rapid cu un set de poze. incearca doar sa variezi usor unghiul si pozitia corpului pana gasesti o pozitie a camerei si a ta care sa-ti placa si care sa puna in valoare tinuta. nu ma gandeam la ceva care sa presupuna mult timp si efort, te citesc de ani si cred ca am realizat deja asta :)) desi considera ca toata lumea poate sa se schimbe sau sa se hotarasca sa-si depaseasca limitele. daca vrea, desigur :)

      Ștergere
    3. Cu mine? Iti spun eu ca nu e nici o sansa - si daca as vrea nu vad cand as putea sa gasesc o portita in care sa fiu libera si sa mai gasesc si fotograf, acum ca ma gandesc cred ca as starni niste reprize bune de ras daca as zice cuiva sa-mi faca poze pentru ca de obicei eu sunt aia care face pozele. Dar nu zic nu definitiv, viitorul poate vine cu surprize ... pana atunci ma suportati asa. :))

      Ștergere
  3. E dragut, mie imi place. :) E genul meu, si chiar daca nu e culoarea de pe site, sa stii ca e frumoasa si sigur ti se potriveste! Sa-l porti sanatoasa, Cameeeeeliaaa! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, chiar imi place culoarea, o sa-l port cu placere sigur, dar l-as fi vrut asa cum mi l-am imaginat eu.

      Ștergere
  4. Dupa parerea mea cardiganul nu valoreaza 40 $ ! E foarte posibil ca eu sa fiu obisnuita cu alta calitate si cu alte preturi si sa gresesc, insa nu prea il vad sa faca banii astia. Chinezii si site-urile lor, offff ....se vede ca nu ii suport deloc :)))))
    In legatura cu pozele, sfatul meu e sa investesti intr-un aparat cit de cit ok si sa rogi pe cineva care se pricepe si care are un pic de simt estetic sa iti faca pozele. Nu-i greu deloc daca gasesti persoana potrivita ! Sint sigura ca ar iesi niste poze tare misto !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact asta am spus si eu legat de pret in postare, dar nu e ceva la care nu ma asteptam. Eu ma refeream la sfaturi care sa se adapteze la ceea ce am deja, nu am de gand sa iau vreun aparat special pentru asta si nici n-am timp sa ies cu cineva sa-mi faca poze. Mai ales ca n-am de gand sa transform blogul in unul cu tinute, as fi vrut doar sa va pot arata ceva mai ca lumea fara sa ma dau peste cap. :)

      Ștergere
  5. Culoarea este superbă, însă îți înțeleg mica dezamăgire... nu e plăcut să primești altceva decât ai văzut în poze. Mie mi se pare totuși versatil chiar și pe această culoare, personal mi-ar fi foarte ușor să-l integrez într-o mulțime de ținute, dar acum depinde și de stilul tău vestimentar.
    Deși pare să fie bine lucrat, mi se pare prea mare prețul inițial pentru un cardigan destul de simplu, clar n-aș da 43 dolari pe el!
    Îți doresc să ai mai mult succes la următoarea comandă, să fie exact ce-ți dorești! Cât despre poze... nu pot da vreun sfat, din păcate și eu stau cam prost la capitolul ăsta. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e greu de purtat, doar ca eu aveam ceva in minte cu bleumarin si am ramas blocata acolo. :)) Clar e mare pretul, cum am zis si in postare. Eu am pulovere de la Victoria's Secret luate la nici jumatate din banii astia si nici nu exista termen de comparatie. :)

      Ștergere
  6. E foarte frumos! Si modelul si culoarea!! 43 $ nu cred ca as da, dar asa cu vouchere e ok. Imi place. Sa-l porti sanatoasa! :D

    RăspundețiȘtergere
  7. A, si scuze pt comentariul dublu, poti sa le unesti eventual. Haine VS ti-ai luat de pe un site sau din magazin?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De pe siteul oficial, am multe comenzi date la ei, insa nu in ultima perioada. :)

      Ștergere
  8. Ca recenta cumparatoare a unui cardigan gri, iti spun ca merita, l-am purtat foarte des si mai ca n-as mai fi iesit din el daca nu trebuia sa mai schimb si eu una, alta.
    Mie imi place culoarea cardiganului tau, dar iti inteleg si dezamagirea. Mie mi-e tare greu sa plasez comenzi online pentru haine, daca o fac ma limitez la articole de pe Asos pentru ca ma pot orienta mai usor la marimi si materiale. La dimensiunile mele mai atipice, n-as da pretul intreg al unei haine de pe un site chinezesc.
    Cat despre poze, te inteleg. Am incercat si eu sa-mi fac cateva in casa, programand camera, fara animalute topaitoare si tot n-am reusit. Eu apelez la o prietena care reuseste sa ma faca sa ma simt tare comod si lejer si am fost multumita de rezultate pana acum. Insa ea a plecat la facultate si intalnirile noastre vor fi mult mai rare de acum...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am unul gri dar parca mi-as dori ceva mai lung, ma mai gandesc. Si la mine problema sunt marimile pe siteurile astea si de multe ori pozele nu prea ajuta.

      Ștergere
  9. Si mie mi se pare frumoasa culoarea lui reala, insa iti inteleg supararea, am primit mai demult un tricou cu model de pe Sammydress si am patit ceva similar. Modelul trebuia sa fie o nuanta anume de albastru, pe care ma cam fixasem, si in realitate a fost altfel. Cu Choies nu am avut probleme insa unele articole de-ale lor mi se par mult prea scumpe, sunt site-uri similare (la Sheinside mai ales ma refer) cu haine frumoase si mai ieftine.
    Cat despre poze, e mai greu daca nu ai timp, mie o "sedinta"foto imi ia cam 30 minute, timp in care ma misc aproape constant :)) Ideea e ca e usor sa alegi 5-6 poze din 50, e aproape sigur ca vor iesi unele bune. Insa trebuie, ca la orice altceva, practica :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Astept si de la Sheinside o comanda zilele astea, sper sa fie exact ce-am vazut in poze. Chiar imi place nuanta (dovada ca azi mi-am comandat o camasa culoarea astea) insa eu vroiam bleumarin ... n-am depasit momentul.

      O sa ma "fortez" o data sa vad cum e cu pozele, desi daca am 30 minute libere de petrecut afara prefer sa ma joc cu cainii decat sa pozez. Ramane de vazut. :)

      Ștergere
  10. Salut! Ce zici de mine, am comandat 2 perechi de ochelari si o fusta maxi (alb cu "voaluri " aquamarin pt plaja si surpriza: in loc de fusta mi au dat niste gogosari negri jenanti, gen pantaloni scurti care ar vrea sa arate ca o fusta. Si sincer ma pregateam sa mai dau o comanda. Mi e urat cu procesul de returnare si de astea...aa si comanda a venit din china in 7 saptamani !! Plus ca cica produsele la reducere nu se pot returna si la ei mai toate cârpele au 2 $ discount. .sincer nu l vad nici pe departe ca pe un site de incredere, daca din 3 lucruri unul e o porcarie atunci mai bine iau din magazin, probez..vad, nu mai ochesc nici reducerile si tot acolo ies. Si de pe sheinside am avut surprize in ambele din cele 2 colete pe care le am comandat, si mi am mai luat si chestii scumpe..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu astept sa vad cum arata ce mai e pe drum ca sa dau un verdict. Eu cu Sheinside n-am avut probleme pana acum, am dat 2 comenzi la ei si-mi place mult ce mi-am luat. Dar clar e loterie.

      Ștergere