DIY: jeans journal

29.1.14

V-am aratat acum cateva seri pe Facebook ca am facut un jurnal/ agenda (sau cum vreti sa ii mai spuneti) si mi-ati spus ca vreti sa va arat cum l-am facut, asa ca postarea asta o sa fie scurta. Am pornit cu o pereche de blugi (luata cu cativa lei dintr-un SH pentru ca nu am vrut sa-mi stric hainele - am cautat o pereche usor elastica ca sa pot intinde materialul cum vreau si cu buzunare care sa-mi placa ca stiam exact ce vreau sa fac).


Am ales un caiet cu spirala si cu coperti groase (ca sa nu se strice de la lipici) si desi initial am vrut sa folosesc punchul cu patrate sa decupez in dreptul la spirale nu s-a putut pentru ca nu mi-a taiat materialul asa ca a trebuit sa gasesc o alta solutie.

Am taiat partea de jos a unui crac si am decupat 2 parti care sa-mi acopere fetele caietului - pe fata am preferat sa las cusatura la exterior (m-am gandit ca va fi mai rezistent asa) si le-am lipit cu un spray (eu am folosit unul de la UHU pe care cred ca l-am luat dintr-un magazin cu produse pentru scrapbooking din Viena, insa sunt sigura ca se gaseste si la noi - eu mai am ceva asemanator de la 3M), a durat destul de putin si n-am facut mare dezastru, dar m-a ajutat mult si materialul usor elastic pentru ca am putut sa trag de el si sa-l asez exact cum am vrut.

Pentru partea cu spirale am crestat usor materialul in dreptul lor si am lipit exact intre spirale (mi-ar fi placut sa imi iasa partea cu punchul si sa arate altfel insa nu m-a ajutat nici materialul si nici modul de inchidere al caietului) si in final a fost ok. Buzunarele le-am decupat cu tot cu captusala si le-am lipit pe coperta si asfel am obtinut si un design misto si o chestie practica (se pot tine pixuri, creioane sau alte lucruri mici - inclusiv telefonul).


A durat maxim 15 minute toata operatiunea si m-am ales cu o agenda unicat care arata foarte misto, chiar daca nu e finisata la mare arta (dar cred ca asta e si farmecul in final).

15 comentarii

  1. Mi-a placut foarte mult atunci cand am vazut poza pe FB si m-am gandit ca nu este greu sa o realizezi, insa ideea mi s-a parut geniala, iar rezultatul este formidabil.As vrea sa am si atata talent si rabdare!

    RăspundețiȘtergere
  2. E wowww :) arata super. Nu m-as fi gandit sa fac asta cu agenda mea :D bravo :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Adina, nu stiu cat talent e - am vazut o poza pe Pinterest, mi-a placut, am scos niste elemente din ea si am facut ceva pe gustul meu - nici prea multa indemanare nu a necesitat.

    Macy, cum ii spuneam si Adinei, am vazut ceva asemanator pe Pinterest si de acolo a pornit.

    Alina, e ceva diferit :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumoasa e! Asa de mult imi plac agendele frumos aranjate, pacat ca nu mai am unde sa le folosesc :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Alessandra, se face usor - imaginatie sa fie.

    Ira, gasesti o intrebuintare - faci liste, desene :)

    Dorina, e de efect.

    RăspundețiȘtergere
  6. E foarte, foarte frumoasa si practica. Mi se pare o idee extrem de originala dar nu ma mir, tu ne-ai obisnuit cu asta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Gabriela, m-am inspirat doar, nu e meritul meu :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Arată într-un mare, mare fel! ♥♥♥

    RăspundețiȘtergere
  9. Arata super! <3 Foarte buna si practica ideea!

    RăspundețiȘtergere
  10. Mihaela & Carmen & bambina, e de efect :)

    RăspundețiȘtergere