Cum folosesc eu uleiul esential de menta

14.2.13

In ultimele doua saptamani am avut dureri de cap (nu am mai avut de ani de zile) si banuiesc ca sunt de la oboseala - am 1000 de idei in cap, sunt in plin proiect de creatie la munca (daca aveti indeletniciri artistice sigur stiti cum e cand iti vin ideile una dupa alta si n-ai timp nici sa le pui pe hartie), ma uit la un perete gol, la o floare, la "nimic" si ma loveste inspiratia din toate partile. Si nu prea am dormit ... si s-a simtit.

Cum evit sa iau orice fel de medicament am zis sa incerc si un remediu "natural" si dupa putina cercetare am ramas la uleiul esential de menta ca tot il aveam in casa. Am incercat sa-l folosesc pentru aroma cu lumanare aprinsa si a fost un esec total, asa ca am renuntat repede la idee.


Si am ramas la inhalatii: pun 2 picaturi pe un servetel si inhalez sau pur si simplu il "adulmec" direct din sticla (a doua varianta e mai des folosita - acasa am varianta de mai sus, iar la munca am Spearmint) si simt ca ma ajuta sa-mi ordonez gandurile si sa ma relaxez. Nu mi-a vindecat durerile de cap, dar ma relaxeaza si nu mai simt presiunea aia in cap (care nu e tensiune, daca v-ati gandit la asta) si mi-e mai usor sa fac lucrurile.

Voi folositi uleiurile esentiale in viata de zi cu zi? Sub ce forma? Aveti ceva recomandari? (cand am fost racita l-am folosit pe cel de pin cu baia de aburi si a facut minuni pentru sinusurile mele)

6 comentarii

  1. Eu folosesc uleiul de lavanda, exact in acelasi mod prezentat de tine. Uneori, imi parfumez lenjeria de pat cu cateva picaturi, pentru avea un somn linistit si odihnitor. Ideea este ca lavanda ma linisteste de fiecare data.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna idee mi-ai dat. Eu personal pana acum am folosit doar uleiul esential de rozmarin intr-un tonic capilar home-made. Uleiul esential de rozmarin este antiseptic, fungicid, bactericid etc. Este foarte bune pentru un par gras, pentru matreata sau pentru un scalp iritat. Eu personal l-am folosit pentru a scapa de o matreata foarte urata.
    P.S. Uleiul de menta folosit de tine este bun si aplicat pe par (diluat intr-un ulei purtator sau cu apa drept tonic capilar) pentru ca stimuleaza scalpul si cresterea parului + este bun in stoparea caderii parului. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. iuliana alina, o sa incerc si eu varianta ta ... am mai avut o tentativa, dar nu mai stiu de ce n-am dus-o pana la capat.

    arianaa, eu n-am problema cu parul/ scalpul, dar orice informatie impartasita poate ajuta pe cineva :)

    RăspundețiȘtergere
  4. interesant! cred ca e singurul mod in care as agrea menta...

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu auzisem pana acum de chestia asta cu uleiuri esentiale. De obicei, remediul meu, prietenul meu de nadejde este Ibalgin [ desi uneori sunt constienta ca iau prea multe, intr-o perioada scurta de timp ]. M-ar tenta sa incerc uleiul esential de menta, pt ca observ ca este benefic in mai multe situatii! In principal, mi-ar trebui pt un somn odihnitor... Se intampla sa ma trezesc foarte des noaptea si cu greu adorm, ma iau toate gandurile si parca mintii mele incep sa ii functioneze rotitele mai mult decat trebuie, in orele din "afara programului", in loc sa pot dormi linistita, incat ma trezesc mai obosita decat atunci cand ma culc! Si uleiul de pin, daca spui ca face bine sinusurilor, mi-ar trebui! Sunt in mijlocul desfasurarii unei raceli de toata frumusetea, incat respir cu greutate, sunt la pamant din toate punctele de vedere, dar atunci cand abia respir, pai chiar ca nu imi place! De unde se pot cumpara astfel de uleiuri esentiale? Farmacie? Plafar? Sunt scumpicele?

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu sunt scumpe, eu le-am luat on-line, insa cred ca gasesti si in DM si in diverse magazine.

    RăspundețiȘtergere