Reteta zilei: Bruschette cu rosii si mozzarella

7.8.11

De-a lungul timpului am incercat diverse retete de bruschette, dar cea incercata ieri seara a fost cea mai buna de pana acum si m-am gandit ca n-ar fi rau sa scriu reteta pe blog chiar daca nu e ceva complicat, dar poate va da idei pentru o cina usoara/ aperitive la o petrecere sau o solutie rapida si gustoasa cand nu aveti chef de gatit.

Eu am folosit 2 bucati de ciabatta cu masline (cumparate din Billa) pe care le-am taiat in 4, le-am stropit cu putin ulei de masline si le-am pus pe gratar. Intre timp am spalat 4 rosii micute, le-am scos mijlocul si le-am taiat cubulete mici. Le-am amestecat intr-un castron cu o lingura ulei de masline, putin otet balsamic (ar fi trebuit sa folosesc otet de vin rosu, dar nu aveam in casa), busuioc (din abundenta; daca aveti proaspat, cu atat mai bine) si sare. Am luat painea de pe gratar si cat era inca fierbinte am frecat-o cu un catel de usturoi (taiat in jumatate pe lungime) si am pus deasupra rosiile si cubuletele de mozzarella. Imediat am rasnit piper negru si le-am savurat!

9 comentarii

  1. yummyyyy! ce biiiine suna!
    Mi-ai facut o pofta..:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Bruschette cu rosii si mozzarella sunt preferatele mele. Fix asa le fac si eu. Ce pofta mi-ai facut :-s

    RăspundețiȘtergere
  3. Camelia eu, pentru ca imi plac mai usturoiate, impanez feliile de paine cu fasii de usturoi :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Yummy, chiar am sa fac si eu saptamana asta :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu nu am facut niciodata, dar arata sa de bine incat sigur le voi incerca. Usturoiul imi face cu ochiul, dar din pacate sunt alegica la el si oricat de mare ar fi pofta mai bine le fac fara usturoi. In schimb am mult busuioc in gradina...asa ca pot sa exagerez condimentand bruschettele.
    Merci pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere
  6. incearca si varianta cu masline verzi si mozzarella, este delicioasa......preferata mea :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Slurp, ce bineeee arata ! Nu am facut niciodata, ar cam fi cazul...eu mananc rar paine, dar pentru asa un deliciu fac o exceptie. Mai ales ca este usor de facut :*

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu cand fac bruschetti pun cu tot cu rosii si branza la cuptor. Partea de jos a painii e crocanta, iar deasupra de inmoaie putin de la rosii.. O minunatie!

    RăspundețiȘtergere