Prima impresie: Chanel Mat Lumiere

18.8.11


Am cumparat fondul asta de ten acum ceva vreme din Muller in Viena, dar pana acum nu l-am desfacut intrucat am tot folosit altceva. Am mai avut mostre de Vitalumiere si Prolumiere de la Chanel, insa nici unul din cele 2 nu m-a convins ca merita atatia bani si am sperat ca Mat Lumiere va fi cel ce ma va impresia intr-un mod pozitiv, dar lucrurile nu stau chiar asa.

Sunt aspecte care imi plac si aspecte care nu-mi plac legate de fondul asta de ten. Nuanta este cea buna (20 Clair) si se adapteaza perfect nuantei tenului meu, recipientul cu pompa este mai mult decat binevenit si dozarea se face fara probleme. Se intinde usor, acoperirea este buna (reuseste sa neutralizeze o roseata usoara a tenului si eventualele mici diferente de pigment), rezista bine pe fata, lasa un aspect frumos si usor luminos, dar ... trebuia sa existe si acest dar care strica tot ce am zis de bine mai devreme ... nu "intra" in piele, efectiv simt si vad (daca ma studiez bine in oglinda, ceea ce fac de obicei cand incerc un fond nou de ten) ca nu arata asa cum mi-as dori. Senzatia este ca ramane deasupra tenului (desi nu se vede ca o masca) si ca nu se confunda cu tenul meu. Nu stiu cum altfel sa explic in cuvinte efectul pe ten.

Voi continua sa-l folosesc si sper sa gasesc o metoda care sa ma ajute sa obtin efectul pe care il vreau (am incercat sa-l aplic cu burete umed, cu diferite tipuri de pensule, cu degetele). O sa ii fac un review complet dupa ce incerc tot ce e de incercat si-l testez mai bine.

L-ati incercat? Aveti vreun secret pentru aplicare?

7 comentarii

  1. chiar eram curioasa cum e acest fdt. eu folosesc prolumiere care e fondul meu de ten preferat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am primit o cantitate suficienta pentru vreo 4 purtari din acest fdt, si mie mi-a placut destul de mult, doar ca nuanta incercata era cu un ton mai inchisa decat ce mi-ar fi trebuit mie.
    Intamplarea face ca l-am testat fix in zilele cele mai calduroase din iulie, si acela a fost testul suprem pentru el.
    Fata mi-a lucit intr-o veselie, cu tot cu pudra aplicata deasupra, insa nu stiu daca ar fi fost vreun fond de ten care sa se comporte mai bine, in conditiile date (37 grade+ ).

    M-a uimit mirosul lui foarte puternic, ca de parfum.

    In orice caz, mi s-a parut ca acopera bine, ca nu se vede ca o masca, nu-mi usuca tenul, insa intra cam rpd si nu prea am avut timp de blenduit.
    Cred ca o sa mi-l iau, ca tot am o reducere de vreo 20% la Sephora.

    Totusi cred ca in cazul tau, ai ales o nuanta cam deschisa si poate de asta nu ti se pare ca arata cum ar trebui in mod normal.
    Se mai spune ca atunci cand tenul nu absoarbe foarte bine crema sau alte produse aplicate, este incarcat la suprafata cu celule moarte care nu permit produselor sa patrunda...
    Nu stiu..zic si eu.

    RăspundețiȘtergere
  3. uf, am scris 5 minute un msj lungut si apoi nu stiu pe ce am apasat si s-a reincarcat pg fara sa-i dau refresh :(((

    Pe scurt: Am testat si eu acest fdt, insa in afara de textura, nu mi-a placut... nu matifiaza.

    Ref la problema ta: nuanta aleasa cred ca e usor prea deschisa fata de ce iti trebuie (iti spun din experienta. Am un fdt cu acre am aceleasi probl.) si/sau baza de machiaj folosita nu se potriveste cu acest fdt.
    Incearca sa aplici o cantitate mult mai mica de fdt. decat folosesti de obicei si apoi sa aplici o pudra usor mai inchisa decat nuanta fdt sau nuanta tenului tau... si experimenteaza cu diverse baze de machiaj.

    RăspundețiȘtergere
  4. Katyna si Ada, nu nuanta e problema (nu e prea deschisa), ci fondul de ten. Azi am incercat o alta pensula si e un pic mai bine, dar un fond de ten care costa atat nu ar trebui sa dea atatea batai de cap la aplicare.

    Katyna, ma mira ca spui de miros pentru ca mirosul nu prea exista. Si asta am citit si in alte reviewuri. Fata de fondurile de ten de la Clarins, nu are miros.

    Ada, n-o sa-mi iau o pudra mai inchisa doar ca sa o folosesc cu fondul asta de ten (eu folosesc doar pudra translucida) si am incercat cu diverse baze de machiaj si nu aici e buba.

    Testez in continuare si vad ce iese. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. nu am incercat,dar stiu ca nu e bun de nimic. puup

    RăspundețiȘtergere
  6. fetelor eu am incercat MAt Velvet de la MUFE si este super ok chiar si la 37 grade. Am gasit si o varianta ieftina... Mat Velvet de la Beyu pe care l-am cumparat cu revista avantaje pt 13 lei cred... si asta rezista foarte bine.
    Daca mai adaugi si o baza buna sau o pudra.... nu sunt probleme. Eu am o baza de MAC si se vede diferenta. Pudra este super mat de la mufe...
    Efectul este mat si de durata

    RăspundețiȘtergere
  7. Subscriu la cele postatet de Camelia - mi-am luat si eu acum 3 saptamani fondul de ten Pro Lumiere/nuanta nr.20 Claire de pe strawberrynet. Am incercat in toate felurile posibile sa-l aplic - buretel, degete, Sigma F80,cu apa termala/fara - nu se aseaza nicidecum bine, nu se contopeste cu pielea mea. Daca ma uit foarte aproape in oglinda, il vad asezat deasupra porilor, se intinde intr-un mod ciudat. Si precizez si eu, nuanta aleasa este cea potrivita tenului meu - nici prea inchisa, nici prea deschisa. Mult mai bine ma inteleg cu Bourjois Healthy Mix Serum, care e de 3 ori mai ieftin. Daca cineva din Bucuresti isi doreste acest fond de ten, il ofer cu placere - l-am luat cu 188 ron, dar il pot da cu 140 (l-am folosit de maxim 5 ori). Ma puteti contacta pe e-mail - eperju@yahoo.com ( Camelia, daca acest mesaj ti se pare nepotrivit, te rog sa nu-l postezi - intentia mea principala a fost sa-mi spun parerea despre produs). Elena

    RăspundețiȘtergere