Ce trebuie sa stii inainte a merge la o sedinta de epilare cu laser

20.10.22

Epilarea definitiva sau de lunga durata (mi se pare mult mai potrivit si real termenul asta) e un subiect pe care eu l-am abordat in trecut de mai multe ori pe blog. Am facut multe sedinte cu IPL in urma cu 10 ani si v-am povestit atunci intreaga experienta pentru ca era ceva nou pe piata, dupa care am mai incercat cateva sedinte cu IPL in urma cu cativa ani pe 2 zone si chiar inainte de pandemie am incercat Depilight PRO (laser Diode) pe picioare si am ramas cu dorinta (de care va si ziceam la inceputul lui 2020) sa fac mai multe sedinte cu laser.

In 2021 n-am avut nici timp si nici bani, iar in vara chiar ma gandeam ca e ceva de care trebuie sa ma ocup pentru ca pielea mea sensibila se irita tot mai rau si am avut episoade repetate de dermatita de contact in ultimele luni. Si s-au aliniat astrele in sfarsit ... cei de la El Studio, de care eu v-am mai spus pentru ca am fost in saloanele lor de mai multe ori atat invitata, cat si ca client platitor, au introdus recent epilarea cu laser in 2 din saloanele lor din Bucuresti: Titulescu si Unirii.

Cand am vazut ca tehnologia este din 2022 si are 3 lungimi de unda (Alexandrite 755nm, Dioda 808nm si YAG 1064nm) am stiut ca asta e ceea ce vreau sa incerc si ca asta e momentul. Luna asta au o oferta promotionala de lansare: sedinta full body este 450 lei in loc de 600 lei (gasiti toate detaliile aici si daca va tenteaza serviciul asta chiar va recomand sa profitati de oferta).

Eu am mers la salonul din Titulescu pe care nu il stiam si mi-a placut mult locatia. De mine s-a ocupat Ramona si tot la ea mi-am facut si urmatoarea programare pentru ca mi-a placut energia ei, discutia pe care am avut-o, dar si faptul ca m-am simtit extrem de confortabil. Am optat pentru full body si chiar am bifat toate zonele unde creste par.

Fata de alte lasere de care stiam si le-am vazut in actiune aparatul asta e mult mai mic si puternic (sedintele vor fi mult mai eficiente si se fac la un interval de 28 - 35 de zile), are un singur cap care se foloseste pe toate zonele, are un sistem de racire avansat (de pana la -16 grade) ce face totul mult mai sigur si mai confortabil si este mult peste tot ce-am incercat eu.

Nu as spune despre mine ca sunt paroasa, ci mai degraba ca am un ritm foarte rapid de crestere a parului - daca ma rad dimineata la axila sau pe gambe seara parul se simte si incepe sa fie vizibil, ca sa va faceti o idee. Sunt zone in care parul creste mult mai greu si nici nu e prea vizibil, dar si zone unde e mult mai negru si mai gros.

Sedinta full body dureaza intre 60 si 90 minute, disconfortul este minim (in cazul meu pe gambe si pe laba piciorului am simtit o piscatura foarte usoara care nu se compara cu ce-am experimentat in trecut), nu exista nici un miros neplacut (la IPL pe mine m-a deranjat rau mirosul de par ars), ceea ce se intampla practic este ca impulsurile de lumina vizeaza foliculul de par determinand caderea parului si reducand la minim cresterea lui. Se poate folosi pe orice zona si, realist vorbind, parul poate sa dispara in proportie de 80-90% in functie de cum reactioneaza fiecare, iar parul care mai creste este mult mai subtire si mai deschis la culoare si creste mult mai greu.

Am asteptat 2 saptamani inainte sa va spun cum a fost prima sedinta si ce-am observat dupa pentru ca ei spun ca rezultatele incep sa apara dupa 14 zile, insa eu am vazut diferente mult mai rapid. Zonele pe care am vazut diferente imediat sunt axila si picioarele - parul creste mult mai incet, in a treia zi dupa sedinta parul a inceput sa se simta la atingere (fata de 10-12 ore cum se intampla inainte), in zona inghinala parul este mai rar si creste mult mai incet, zona pe care nu am vazut nici o diferenta ca ritm de crestere e fata (chiar sunt curioasa ce se va intampla mai departe pentru ca mie asta mi se pare cea mai dificila zona). La urmatoarea sedinta o sa fac si pe brate pentru ca am uitat sa ma rad cand am fost prima data (eu pe brate nu am nici cine stie ce par si creste foarte greu, astfel incat am uitat).

Pe ten - daca tot am optat pentru full body am zis sa reincerc si zona asta pe care n-am avut cine stie ce rezultate in trecut - m-am iritat usor si 2 zile am aplicat ingrediente calmante, in rest nu avut nici un fel de probleme. Iritarea nu a fost vizibila pentru altii, insa eu imi stiu tenul si stiu cand e usor rosiatic si iritat, dar ma asteptam la asta pentru ca e normal. Ramona a lucrat punctat pe zona asta (si inghinal) tocmai pentru a reduce la minim riscul de iritare.

De ce trebuie sa tineti cont inainte si dupa o astfel de sedinta:

INAINTE:

- parul nu trebuie smuls - ei spun cu 3 saptamani inainte, tinand cont ca sedintele se fac la 28-35 de zile eu va recomand sa nu apelati la ceara si epilator pe toata durata tratamentului, sa folositi doar lama si sa va radeti pe zonele tratate cu 10-12 ore inainte de a merge la programare. Daca firul de par este crescut mai mult de atat o sa simtiti piscaturile mult mai intens si exista si risc de a aparea pete pe piele (scazut dar exista). 

- pielea trebuie sa fie curata si hidratata, insa nu aplicati lotiuni sau creme chiar inainte de a merge la sedinta

- aveti grija la ce haine purtati: sa nu fie foarte stranse pe anumite zone pentru ca pielea e sensibila dupa sedinta 

- daca luati antiinflamatoare sau aspirina aveti grija sa nu fie in ultimele 2 zile inainte de tratament si discutati cand ajungeti acolo despre ce tratament sau probleme medicale aveti

- nu va expuneti la soare cu 3 zile inainte de sedinta

DUPA:

- evitati apa fierbinte, sauna si alte temperaturi ridicate in primele 24 de ore dupa sedinta cu laser

- evitati expunerea la soare (nu va mai zic de solar ca este un mare NU si fara epilarea cu laser)

- mentineti zona hidratata si aveti grija ca produsele folosite sa nu contina ingrediente cu potential iritat, ci sa fie emoliente si calmante

Daca aveti intrebari sau vreti vreun detaliu anume la care eu nu m-am gandit astept mesajele voastre in comentarii. Eu de-abia astept urmatoarea sedinte pentru ca deja rezultatele sunt vizibile si sunt mai mult decat curioasa care vor fi cele finale.

Trimiteți un comentariu