Skin1004, un brand foarte interesant

20.9.22

In ultimii ani m-au tentat tot mai putine branduri pentru ingrijirea tenului, stiu ce am nevoie si ce-mi place, imi starnesc curiozitatea anumite ingrediente si vreau sa le incerc, dar cand e vorba de produsele pe care le folosesc cel mai des am preferinte si tind sa ma intorc la anumite produse, mai ales ca pentru mine conteaza mult formula, textura si mirosul (si cand zic miros nu ma refer la parfum pe care il evit cat de mult pot, ci mirosul produsului pentru ca ficatul meu e cel care dicteaza).

Anul asta m-a tentat Skin1004, un brand coreean descoperit datorita Renei de la Glowrious care de-a lungul ultimilor ani mi-a recomandat si trimis produse care mi s-au potrivit si pe care le-am folosit cu placere. In coreeana 1004 este omonim pentru "inger", menit sa reprezinte misiunea marcii de a fi ingerul pazitor al pielii. Brandul este gandit pentru a oferi cea mai eficienta ingrijire fara a adauga ingrediente inutile, parfum sau coloranti artificiali.

In ultimele doua luni am folosit produse din doua game de la Skin1004 si despre ele vreau sa va povestesc astazi. In afara de acestea 2 pe site mai gasiti o gama cu ambalaj roz care este gandita pentru tenul mixt/ gras si care ajuta la micsorarea porilor si la diminuarea excesului de sebum. Gama Centella contine cel mai pur extract din 100% centella asiatica, obtinuta din Madagascar, cea mai veche insula de pe pamant.

Centella asiatica este un ingredient care mie imi place la nebunie, are proprietati calmante si de regenerare, are rol anti-inflamator si protejeaza epiderma, in timp de reduce roseata, hidrateaza si ajuta la reinnoirea celulara. Ampoule contine 100% extract de centella asiatica, are o textura semi-vascoasa, nu este deloc lipicioasa sau grasa si nu are miros. Este un produs care imi place la nebunie, calmeaza, hidrateaza si ajuta la o refacere si vindecare mai rapida. 

Toning Toner are o formula interesanta cu 84% centella asiatica, niacinamide, adenozina, acizi PHA si acid hialuronic si actioneaza pe mai multe planuri: exfoliaza bland pielea (eu nu pot sa mai folosesc acizi exfolianti, insa produsul asta e foarte bland si nu am nici un fel de problema cu el), calmeaza si hidrateaza, ajuta pe partea de luminozitate si stimuleaza sinteza colagenului, este un toner extrem de complex care poate fi foarte usor introdus in ritualul de ingrijire.

Textura este lichida si usoara, nu are nici un fel de miros si produsul poate fi folosit pe orice tip de ten, inclusiv pe tenul sensibil sau problematic. Pretul mi se pare mai mult decat decent pentru ceea ce ofera, are 210 ml si o sa imi ajunga o lunga perioada de timp pentru ca are un sistem de dozare foarte misto, eu il torn in palma si il aplic direct pe ten, gat si decolteu.

In gama asta sunt si cateva produse pentru curatarea tenului pe care nu le-am incercat, insa ce am folosit sunt Cream si Soothing Cream, doua creme care intregesc gama asta. Ambele au formule hidratante, una este reparatoare (20% centella asiatica, niacinamide, adenozina, ulei de macadamia, unt de shea, squalane, trehaloza, pantenol, betaina, acid hialuronic si musetel), iar cealalta este calmanta (72% centella asiatica, 4 tipuri de ceramide, acid hialuronic, beta-glucan, trehaloza, acid tranexamic). Ce vreau sa mentionez este ca ambele creme au undeva la jumatatea listei de ingrediente un ulei esential, insa eu nici nu l-am simtit si nici nu m-a deranjat, dar am vrut sa va spun si asta ca sa stiti.

Texturile sunt foarte misto (in poza este varianta reparatoare, cea calmanta este un gel maroniu extrem de usor si placut), nu sunt deloc grase si intra imediat in piele si fac exact ceea ce promit: hidrateaza, calmeaza, opresc procesele inflamatoare si astfel incetinesc procesul de imbatranire, in timp ce accelereaza regenerarea celulara.

Cea de-a doua gama pe care am incercat-o si de care vreau sa va spun este Hyalu-Cica, care contine acelasi extract pur de centella asiatica si un complex format din acid hialuronic cu 5 greutati moleculare, gama gandita pentru a calma pielea iritata si a preveni descuamarea. Am incercat 3 produse din gama asta si toate imi plac.

Cloudy Mist este produsul pe care am vrut neaparat sa-l incerc pentru ca in ultimii ani produsele de genul asta mi-au placut la nebunie si mi se par extrem de usor de folosit, iar beneficiile aduse pielii sunt foarte mari. Mistul asta facial are o formula extrem de bine gandita: 40% extract de ceai verde, centella asiatica, aminoacizi, ceramide, 3 tipuri de acid hialuronic, acid poliglutamic, adenozina, mugwort, vitamina A si vitamina C.
 
Pulverizatorul este nemaipomenit si e exact ce trebuie, produsul nu este deloc gras si se absoarbe instant, iar ceea ce face este sa hidrateaze, sa calmeze imediat pielea (efectul anti-oxidant si anti-inflamator fac produsul asta unul de avut in ritualul de ingrijire), dar si sa ii ofere un efect de luminozitate. Eu il folosesc si peste zi cand simt ca tenul meu are nevoie de putin ajutor, dar si peste machiaj, e un produs care imi place mult.

Blue Serum este un ser cu rol hidratant si calmant, formula fiind pe baza de centella asiatica (38%), acid hialuronic (5 tipuri), niacinamide, adenozina, pantenol si ceramide, iar textura este una extrem de placuta - usoara, non-lipicioasa si se absoarbe imediat in piele. Din nou apreciez foarte mult faptul ca nu are nici un fel de miros.

Calmeaza si reface pielea iritata, hidratarea este una de lunga durata, ajuta mult si pe partea de fermitate, stimuland productia de colagen, dar are efect si pe partea de uniformizare a culorii tenului. Daca sunteti in cautarea unui ser complex si va plac produsele usor de folosit e de incercat pentru ca e ce trebuie sa fie.

Ultimul produs de care vreau sa va spun este Brigtening Toner, un toner hidratant si calmant, cu o formula plina de ingrediente care fac lucruri extrem de buna pentru piele. Pe langa centella asiatica (74%) in formula se regasesc 5 tipuri de acid hialuronic, acid poliglutamic, mugwort, acizi AHA si BHA (tenul meu nu a avut probleme cu ei), ceramide, niacinamide si adenozina.

Calmeaza imediat roseata si iritatia pielii, diminueaza disconfortul, in timp ce ofera o exfoliere blanda, tenul fiind mai neted si mai luminos. Hidrateaza si ajuta pe partea de elasticitate, este foarte usor si se absoarbe imediat, e foarte bun intr-o rutina gandita in straturi pentru ca nu incarca deloc, eu l-am apreciat foarte tare in zilele calduroase cand voiam sa aplic cat mai putine produse si cat mai usoare. Ca si celelalt toner raportul calitate/ pret este unul wow si daca sunteti in cautarea unui astfel de produs treceti-l pe lista pentru ca merita.

Stiti brandul asta? Ati incercat vreun produs de la ei? Ce va tenteaza cel mai mult dintre cele de care v-am povestit eu astazi?

4 comentarii

  1. Am terminat un flacon de Hyalu-Cica Blue Serum, a fost perfect pentru caldurile din august. L-am folosit dimineata, pentru hidratare, sub crema SPF si a fost suficient. Am tenul mixt si putina rosacea si intr-adevar calmeaza tenul si-l racoreste cumva. Cu siguranta il voi recumpara. Ma tenteaza si Ampoule.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur sa citesc ca si tie ti-a placut, mi se pare foarte bune produsele.

      Ștergere
  2. Sud - coreenii astia sunt pur si simplu de neoprit !! par foarte interesante produsele !!!

    RăspundețiȘtergere