Ce mi-a placut in ultimele saptamani

13.9.22

Vara asta a fost una aglomerata si de multe ori am stat prost cu timpul, asa ca sunt cateva chestii pe care nu am apucat sa le fac, asa cum sunt si produse de care nu am apucat sa va povestesc, dar sunt si multe lucruri care mi-au iesit din plin si m-au bucurat nespus, iar asta e tot ce conteaza. Am adunat in postarea de astazi cateva produse pe care le-am folosit in ultimele luni si care imi plac, pe unele le-ati mai vazut prin poze, unele sunt noi, altele sunt preferate mai vechi.

O sa incep cu Hyalo Boost Caviderm de la Mara Blu, unul dintre putinele produse de ingrijire a tenului la care am spus da vara asta atunci cand mi s-a propus sa-l incerc. E vorba de un produs 100% romanesc, netestat pe animale, creat de Bianca, o farmacista tanara din Arad, care vine dintr-o familie de farmacisti si care incearca sa construiasca ceva, fara sa se grabeasca. 

Am folosit saptamani bune produsul asta, inainte sa va spun ceva despre el si pana am apucat sa public articolul l-am si terminat. Lista de ingrediente este una scurta, iar formula este pe baza de acid hialuronic, peptide, caviar, ulei de zmeura, vitamina E si glicerina - singurul lucru care mie personal nu imi place este parfumul (nonalergenic si care are scopul de a "masca" caviarul, deci inteleg de ce a fost folosit). Este ultimul pe lista de ingrediente, insa eu as fi preferat sa nu fie pentru ca in zilele cand tenul meu a dat semne de sensibilitate l-am simtit si am preferat sa evit sa folosesc produsul in ziua respectiva.

Textura e una foarte placuta, produsul se absoarbe repede si nu lasa pelicula uleioasa pe ten, insa am observat ca am nevoie de o cantitate mai mare decat folosesc de obicei pentru a-mi simti tenul hidratat si elastic. Cred ca exista loc de mai bine si la ambalaj, in special la pipeta, insa tinand cont ca e primul produs lansat si la care stiu ca s-a muncit mult astea sunt doar detalii, dar de care am vrut sa va spun pentru ca nu este un produs ieftin. 

Imi place si l-am folosit cu placere, in special dimineata pentru ca simt ca imi ofera o senzatie de revigorare, ajuta cu fermitatea si elasticitatea, insa pentru mine este doar un pas in ritualul de ingrijire si nu ma bazez doar pe el pentru a-i oferi pielii mele ceea ce are nevoie. Pentru cine care are intre 20 si 30 si cauta un produs care sa ofere o experienta senzoriala mai mult decat placuta care sa aduca beneficii reale tenului e o alegere inspirata.

O sa raman tot pe partea de ingrijirea pielii si vreau sa va arat ce-am luat cu mine in vacanta in Italia si mi-a acoperit toate nevoile: 4 miniuri si un produs full size de la Paula's Choice. Am fost limitata la bagaj si am vrut sa merg la sigur asa ca am ales ce stiam ca o sa-mi faca bine si sa ma ajute. Cleanserul din gama Resist l-am folosit atat dimineata, cat si seara (de 2 ori ca sa scap de tot ce se aduna pe tenul meu), dimineata am folosit crema din gama Defense (peste care am aplicat un fond de ten cu SPF), iar seara am ales Water-Infusing cu electroliti care este crema mea hidratanta preferata de la ei. Am luat si crema de ochi cu ceramide, retinol si vitamina C din gama Clinical pe care am folosit-o pe post de tratament.

Insa produsul care mi-a salvat pielea a fost CBD Skin Transformative Treatment Milk, care reduce reactivitatea pielii, in timp ce calmeaza si reduce sensibilitatea. Si la cat am transpirat in Italia am simtit de multe ori cum incepe sa ma manance si sa se irite pielea in anumite zone - l-am folosit pe ten, pe gat, dar si pe maini si a fost de vis. Din pacate, asa cum v-am mai spus, produsul asta nu se va mai produce si este in lichidare de stoc: 1 + 1 cadou in perioada asta (il gasiti aici daca va tenteaza).

Am folosit multe parfumuri in vara, insa vreau sa va arat astazi doua preferate mai vechi de-ale mele pe care le scot la lumina doar vara, cand e foarte cald si eu vreau arome cat mai usoare si mai proaspete. A Girl in Capri de la Lanvin este un parfum citric lansat in 2019, creat de Sophie Labbe si a fost cadou de ziua mea de la un prieten bun. E perfect pentru zilele caniculare si imi da o stare de bine de cate ori il port.

Celalalt este Coach Floral, lansat in 2018, un parfum floral, dar cu usoare accente lemnoase. Nu e vreo capodopera de parfum si nici nu o sa va schimbe viata, insa e genul ala de parfum floral de vara, care te face sa te simti libera si fara griji. Am si lotiunea de corp si imi place sa le folosesc impreuna pentru ca rezista mult mai bine.

In ultimii 2-3 ani am inceput sa am tot mai multa grija de zona buzelor, sa fiu mult mai atenta la folosirea zilnica a unor produse care sa ma ajute. Inainte nu am fost niciodata constanta cu folosirea produselor de ingrijire pentru buze pentru ca nici nu am avut probleme deosebite si natura a fost generoasa cu mine, insa cu trecerea timpului lucrurile se mai schimba, iar buzele sunt expuse si au nevoie de ingrijire suplimentara.

Am multe produse cu protectie solara pe care le folosesc, atat produse ieftine cum e cel de la Floslek, cat si produse mai scumpe precum cele de la Paula's Choice si Elizabeth Arden. Le aplic des, asa ca nu tin neaparat sa aiba SPF50, si 30 mi se pare super ok, tinand cont ca dispar repede de pe buze si trebuie reaplicate.

Va povesteam recent aici de 2 produse noi de la Essence, accesibile si foarte bune, insa astazi vreau sa va spun de alte 2 produse foarte misto pentru buze de la Paula's Choice, scumpe, dar care merita fiecare ban. Hyaluronic Acid + Peptide Lip Booster este un tratament anti-aging pentru buze, cu o formula bomba, eu nu am mai folosit nimic asemanator - este scump, insa este foarte spornic, desi n-as fi zis asta cand am inceput sa-l folosesc. Daca aveti buze deshidratate, linii fine in jurul gurii si ati observat ca buzele au inceput sa-si piarda volumul natural, e de incercat - nu este un balsam de buze, ci un tratament avansat.

Celalalt este Lip & Body Treatment Balm, un produs multifunctional care se poate folosi si pe alte zone uscate, nu doar pe buze, cu o formula cu unt de shea si vitaminele A si E. Textura este una onctuoasa si poate fi folosit de intreaga familie pentru ca reuseste sa hidrateze intens si sa repare pielea uscata. Nu ma dau in vant dupa miros, dar e produsul dupa care intind mana daca situatia o cere.

Gama Invigo Sun de la Wella nu este la prima aparitie pe blog, am mai folosit-o si in trecut, insa am uitat cat de potrivita este pentru perioada calda. Curata toate depunerile din par (ganditi-va la ce e expus parul la piscina sau in apa marii), fara sa il usuce, iar parul ramane curat, hidratat si cu o stralucire care mie imi place mult. Formula cu Sun-Blend contine ulei de caise si provitamina B5 si protejeaza parul de radiatiile solare.

Este una din putinele game la care eu pot sa folosesc doar sampon si balsam (masca este un must have pentru mine la fiecare spalare daca nu vreau sa plang cand ma pieptan) si parul sa ramana hidratat si usor de pieptanat. Sprayul leave-in se poate folosi atat pe parul umed, cat si pe parul uscat si eu il aplic pe par de cate ori ies in soare pentru ca nu incarca deloc si are un miros demential.

Cealalta gama care imi place si de care am vrut sa va spun, desi nu am folosit-o atat de des, este C.A.L.M de la Londa. Am incercat produsele dupa ce a trebuit sa ma vopsesc de 2 ori in 2 zile (o etichetare gresita pe o cutie de vopsea fiind motivul) si am simtit ca scalpul meu, deloc sensibil, nu a fost deloc incantat si a inceput sa ma manance si sa ma usture. 

Mi-au placut mult de tot produsele si efectul de calmare a fost imediat, curata delicat si protejeaza culoarea, este o gama care m-a surprins mult. Vedeta este uleiul de marula, care mie imi place mult pentru par si corp, dar formula contine si alte ingrediente cu proprietati de regenerare si calmare.

Voi ce produse bune ati folosit in ultima vreme? Ati descoperit ceva nou?

Trimiteți un comentariu