Cu ce spalam pielea sensibila a celor mici?

26.8.22

La inceputul lunii am fost in vizita la niste prieteni, iar baietelul lor cel mic era iritat pe mai multe zone si tot voia sa se scarpine, iar primul meu gand a fost: oare produsele cu care il spala contin iritanti care ii agraveaza si mai mult starea? Raspunsul a fost da, dar am verificat subtil informatia si am facut ce fac de multe ori: am comandat cateva produse de la La Roche-Posay si in ziua urmatoare m-am dus si i le-am lasat.

Am ales La-Roche Posay din mai multe motive: multa lume a auzit de ei, sunt usor de gasit, iar gama Lipikar chiar e buna si are produse care merita incercate. Si daca tot am facut asta m-am gandit ca n-ar fi rau sa scriu si pe blog despre subiectul asta pentru ca nu l-am abordat niciodata. Va tot zic sa evitati alcoolul si uleiurile esentiale, mai ales daca aveti pielea sensibila, dar nu am scris niciodata direct despre pielea copiilor.

 
Daca cei mici au piele sensibila trebuie sa aveti grija la tot ceea ce ajunge pe pielea lor, de multe ori pielea sensibila vine la pachet cu uscaciune, mancarime si scuame - iar ingrijirea trebuie sa porneasca de la curatare: produse blande si cremoase care sa nu faca mai mult rau decat bine. Produsele de curatare nu stau pe piele decat cateva zeci de secunde, asa ca parfumul nu poate face mari probleme, in schimb sapunul solid si produsele cu putere mare de degresare pot agrava situatia.

In schimb parfumul folosit pentru spalarea hainelor si lenjeriei de pat a copilului, cel din scutece (credeati ca nu exista?) sau din servetelele umede poate deveni o problema reala, ca sa nu mai spun de ingredientele din produsele hidratante pentru bebelusi si copii - de multe ori sunt niste bombe iritante si multa lume nici nu se uita pe lista de ingrediente. 

Ceramidele si aminoacizii sunt ingrediente care ajuta la repararea barierei naturale a pielii, insa e nevoie si de umectanti precum glicerina, panthenol sau sorbitol pentru a hidrata, de ingrediente precum mineralele si electrolitii minerali care sa atraga, sa retina si sa ajute la asimilarea apei si nutrientilor, dar si de lipide precum uleiurile si unturile vegetale, acizi grasi sau squalane care sa hidrateze. Daca copilul nu are probleme cu pielea informatiile astea probabil nu au ajuns la tine si nici nu te prea intereseaza, dar daca ai un copil cu probleme de piele e bine sa le stii si sa il ajuti sa puna stop procesului de iritare care in timp va duce la alte probleme.

Dar sa revin la cele 2 produse de curatare: La Roche-Posay gel de dus calmant - Lipikar Gel Lavant cu apa termala si unt de shea (este disponibil si in variante cu gramaj mai mare si mai economic din punct de vedere al pretului) si La Roche-Posay ulei de curatare - Lipikar Huile AP+ cu Aqua Posae Filiformis, un ingredient patentat care reechilibreaza microbiomul cutanat, unt de shea si niacinamide. Ambele formule sunt ok, mi-ar fi placut sa nu aiba parfum deloc, dar v-am scris si mai sus ca nu il vad o problema in produsele de curatare care se clatesc de pe piele.

Ingrijirea pielii copiilor trebuie sa fie extrem de simpla din punctul meu de vedere: curatare, hidratare si protectie solara. Gama Lipikar de la La Roche-Posay are cateva produse extrem de bune pe partea de hidratare cu formule fara alcool si parfum, nu stiu de ce n-am luat si un produs de hidratare cand le-am luat pe cele de hidratare, dar o sa ma mai duc in vizita in curand si ma ocup si de asta.

Stickul e foarte practic mai ales in deplasari (daca copilul merge la piscina si dupa pielea da semne de iritatie sau mancarime o sa va fie de mare folos, mai ales ca nu ocupa loc mult in bagaj) - intentionez sa il iau si pentru mine, iar Baume AP+M - indiferent ca e vorba de balsamul clasic, de cel light sau de Triple Action - sunt perfecte pentru pielea celor mici, insa pot fi folosite de intreaga familie.

Stiti gama Lipikar de la La Roche-Posay? Cum vi se par produsele?

2 comentarii

  1. Eu si acum pentru fiul meu la aproape 12 ani tot produse de copii mici ii cumpar si sa stii ca daca incearca din cele ,,clasice" sa zic asa zice ca nu prea ii plac.

    RăspundețiȘtergere