Tu cum iti ingrijesti tenul vara?

5.8.22

Cand vine vorba de ingrijirea tenului, si a pielii in general, vara mi se pare ca e cel mai greu - e foarte cald si de multe ori am senzatia ca produsele mi se scurg de pe piele pana sa apuc sa le intind, trecerile de la cald la rece, expunerea la aerul conditionat, soarele puternic si multi alti factori influenteaza starea pielii si de multe ori ma trezesc cu ten iritat sau extrem de deshidratat. De-asta am intotdeauna grija la ingredientele pe care le folosesc si am grija sa aplic si sa reaplic SPF.

Nu o sa va povestesc astazi despre vitamina C si retinol pentru ca deja stiti ca sunt doua ingrediente care se regasesc mereu in produsele pe care le folosesc pentru ten, sunt aceleasi ingrediente pe care le folosesc de ani de zile si le tolerez foarte bine, insa vreau sa va reamintesc ca in cazul ingrijirii tenului cuvantul de baza e consistenta. Retinolul se foloseste tot timpul anului, altfel il folositi cam degeaba pentru ca nu o sa aveti rezultatele la care sperati, iar vitamina C este unul dintre ei mai puternici antioxidanti si ajuta pe partea de luminozitate, iar ideal este sa fie folosita dimineata inainte de produsul cu protectie solara (pas peste care nu trebuie sa sarim niciodata).

Un ingredient extrem de simplu si usor de folosit, tolerat de marea majoritate este acidul hialuronic, ingredient pe care il gasim in toate categoriile de pret si care este foarte usor de introdus in orice ritual de ingrijire. E de luat in calcul si acidul poliglutamic, care insa nu este atat de popular, insa ce e important ca amandoua sunt extrem de usoare si nu incarca tenul. 

Eu prefer vara (si nu numai) hidratarea in straturi: produse cu texturi extrem de usoare, care se absorb imediat si care nu incarca deloc tenul. Tonerul de la IUNIK este un gel usor si este foarte spornic, eu il folosesc de luni intregi si mai am aproape jumatate din el, iar serul DermHA-3 de la Purito contine 3 tipuri de acid hialuronic cu masa moleculara diferita si panthenol, ambele mi se par extrem de potrivite in perioada asta si le pot folosi atat dimineata, cat si seara.

Vreau sa va reamintesc de zona ochilor si de buze care de multe ori sunt neglijate. Eu port tot timpul ochelari de soare pentru ca ochii mei sunt sensibili, sunt atenta sa am zona ochilor mereu hidratata si nu aplic produse cu iritanti pentru ca stiu cum reactionez. Iar cand simt ca e nevoie si de mai mult ajutor aplic la cateva seri plasturi cu acid hialuronic - pe acestia de la Skin79 i-am luat la o oferta buna de pe Notino si imi place ce fac pentru piele, desi sunt un pic mai alunecosi si trebuie sa stau linistita cat ii am sub ochi. Imi place si efectul racoritor pe care il au si dimineata chiar sunt o placere de folosit.

O alta categorie de ingrediente care mie nu imi lipseste din ritualul de ingrijire sunt ingredientele calmante, indiferent ca e vorba de CBD, musetel, ceai verde, centella asiatica, aloe vera, beta-glucan sau altele, au rolul lor bine definit si ajuta pielea sa-si mentina bariera intacta. Formulele complexe au de multe ori o combinatie de ingrediente, astfel incat sa acopere toate nevoile pielii si sa ofere cea mai buna ingrijire.

Fermitatea pielii este un alt aspect la care eu sunt foarte atenta, produsele cu peptide nu-mi lipsesc de niste ani buni, insa folosesc si produse cu colagen si coenzima Q10 si am grija sa nu le folosesc doar pe fata, ci cobor si pe gat si pe zona decolteului pentru ca sunt zone sensibile care de multe ori dau de gol varsta unei femei.

Tie ce ingrediente nu iti lipsesc vara din rutina de ingrijire?

Trimiteți un comentariu