7 intr-o saptamana #355

10.7.22

Sunt multe de spus despre saptamana asta, care a inceput intr-un mod total neasteptat, mi-a lasat un gust amar si m-a facut sa ma indoiesc profund de autoritatile din tara asta. De cateva saptamani problemele cu galagia de deasupra mea s-au agravat, a venit din nou politia, iar ca razbunare pentru ca am "tupeul" sa vreau sa dorm noaptea in casa mea m-am trezit cu Politia Animalelor la usa, cu reclamatie ca imi abuzez cainii. Nu am ce sa comentez despre asta, s-au verificat niste acte, s-a vazut starea cateilor mei si s-a incheiat rapid.

Insa a ramas problema cu galagia si cautarea unei solutii pe care nu o gaseste nimeni, iar Politia s-a spalat pe maini cu explicatia ca nu educa oameni. In plus s-a mers pe tehnica de intimidare care in cazul meu nu functioneaza, mai ales cand stiu clar care e adevarul. Asa ca luni am avut parte de un intreg circ cu un sef de politie, eu nu tolerez lipsa de respect, am reactionat ca atare si nu am cedat nici macar un pas - momentan situatia s-a mai linistit, sper sa nu fie doar temporar cum s-a mai intamplat.

Asta insa ma face sa ma gandesc la oamenii mai timizi sau cu frica de autoritati (pentru ca sunt multi), care in fata unora care vor sa scape de orice responsabilitate nu prea mai au variante. Nu a fost cazul meu, platesc taxe in tara asta si am niste drepturi, pe care le cer atunci cand imi sunt incalcate drepturile in mod repetat din lipsa de educatie (nu din alte cauze). Cu toata gandirea mea pozitiva si rezistenta la atitudini de genul asta, tot am ramas socata de faptul ca poti sa te duci intr-o sectie de politie, sa minti cu nesimtire, sa se dovedeasca ca minti si politia sa spuna ca asta e.

Trecand peste intamplarile astea mai putin placute, am incercat sa nu las toata mizeria asta sa-mi afecteze restul zilelor si am cautat sa ma incarc cu energie pozitiva. Marti am fost sa o vizitez pe Laura, terapeutul la care am mers anul trecut la Urban Masaj si de care v-am spus pe blog, pentru ca si-a deschis un cabinet nou in zona Crangasi si nu am apucat sa ne vedem deloc anul asta. M-am dus ca si prietena, nu la terapie, am discutat, am ras si am facut niste planuri.

In urma cu multi ani pe blog faceam si interviuri cu oameni care simteam ca au ceva de spus si ne pot ajuta sa avem o viata mai usoara, as vrea sa ma intorc la asta si Laura a fost printre primii la care m-am gandit, mai ales in perioada asta tulbure cand multa lume se lupta cu anxietate, nesiguranta si tot felul de frici. Am deja cateva intrebari de pe Instagram, insa daca aveti si voi intrebari specifice sau vreti sa abordez o tema anume cu ea astept sa imi spuneti in comentarii.

Serile mi le-am petrecut cu blanoasele mele (ma tot gandesc cata marsavie poate sa existe in oameni daca sunt capabili sa incerce sa raneasca un animal batran si cu probleme), cu mici rasfaturi care sa ma faca sa ma detasez de nebunia din jurul meu, dar si cu ganduri care - vrei, nu vrei - tot vin si te racaie.


Am dat o comanda la pentruanimale.ro (inainte comandam periodic de la ei, dar in ultimii ani nu stiu de ce n-am mai facut-o) pentru produsele astea de la TropiClean pe care mi le-a recomandat veterinarul. Pe Emag nu le-am gasit, asa ca am cautat un pret bun si le-am luat. Am mai pus in cos si cateva produse de la Vet's Best pentru Tasha - si-a revenit aproape complet, insa inca ii curg ochii si vederea ei este foarte slaba, dar se poate descurca singura, ceea ce e nemaipomenit pentru ca asta a fost cea mai mare ingrijorare.

Am mancat extrem de prost zilele astea, nu mi-a ars de gatit si nici nu prea am avut pofta, asa ca supele si fructele au fost cele la care am apelat cel mai des. In Bucuresti a fost si foarte cald la inceputul saptamanii, dupa care a venit ploaia.


Sfarsitul de saptamana a venit cu o escapada la mare pentru a participa la deschiderea unui nou hotel din grupul Bacolux in Eforie Nord. Mi-a prins tare bine iesirea asta si o sa va povestesc mai multe despre hotel si concept zilele urmatoare intr-o postare separata. Am ajuns si la Techirghiol pentru prima data si am primit si o surpriza din partea celor de la Techir. Am ajuns de putin timp in Bucuresti, dar n-am vrut sa ratez postarea astea pentru ca stiu ca va place.

Saptamana voastra cum a fost?

4 comentarii

  1. Eu din fericire stau la casa și nu ma chinui cu gălăgia vecinilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai noroc, am auzit si de cazuri la curte cu probleme mari.

      Ștergere
  2. Si eu am probleme cu autoritatile statului care iti cer doar obligatiile si nu iti vad si drepturile , sincer, uneori imi pare tare rau ca nu am plecat din tara cand a fost oportunitatea asta , acum mi se pare mai greu , dar sa stii ca inca iau in considerare ideea ! Imi pare atat de rau de Romania mea , aici m-am nascut , ma leaga atatea lucruri ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu m-am gandit niciodata sa plec din tara, desi am avut ocazii multe, insa inteleg ce zici pentru ca si pe mine ma apuca frustrarea si nervii de multe ori.

      Ștergere