22 de ganduri pentru 2022

4.1.22

Cred ca asta e al treilea an la rand cand aleg ca prima postare de pe blog sa fie una de genul asta, nu pentru ca sunt genul de om care isi face planuri si liste si se tine de ele fara abateri, ci pentru ca mi se pare un exercitiu bun si pentru ca ma ajuta sa imi dau seama ce e important pentru mine si cum vreau sa imi petrec timpul. Sper ca ati avut zile linistite, ca ati fost alaturi de oamenii care va incalzesc sufletul si ca ati inceput anul asta cu zambetul pe buze si cu bucurie in inima. Inca suntem intr-o perioada tulbure, care cred eu ca va mai dura, asa ca e important sa tinem de lucrurile si oamenii care ne ajuta sa ne fie mai bine si mai usor.

M-am uitat pe ce-am scris la inceputul anului trecut si m-am bucurat, dar m-am si intristat in acelasi timp pentru ca sunt lucruri pe care am reusit sa le fac, insa sunt si multe lucruri pe care n-am putut sa le fac din diverse cauze (unele legate strict de mine si de viata mea, altele de contextul actual care ne pune piedica de multe ori). 2021 a fost un an greu pentru multi si asa a fost si pentru mine, insa am reusit sa trec cu bine peste multe situatii grele si ceea ce am observat este ca nu mai am tendinta sa lupt atat de mult cu lucrurile pe care nu le pot schimba cu adevarat. Si cand zic asta nu ma refer la ce imi doresc eu (in privinta asta sunt la fel de hotarata si feroce cum am fost intotdeauna), ci ma refer la acele situatii care iti fac viata mai dificila, dar pe care nu ai cum sa le influentezi direct - asa ca ce-am facut eu in loc sa ma lupt cu ceva ce ma deranjeaza a fost sa gasesc metode sa ma relaxez mai mult, sa nu le dau atata importanta si sa trec mai usor peste ele.

Daca am invatat ceva in viata asta este ca ziua de maine nu este sigura si e bine sa te bucuri de fiecare clipa asa cum vine, sa profiti atunci cand poti si sa razi de tine si de viata atunci cand e cazul. Asa ca asta nu e un plan batut in cutie, ci doar cateva ganduri si directii pe care as vrea sa le urmez in anul asta ce tocmai a inceput. Ce as vrea sa bifez anul asta:

- sa fac o vizita la Viena, nu mi-am vazut nepoatele de 3 ani si mi-e dor de ele

- sa citesc la fel de mult ca in 2021 si sa incerc si alte genuri (in limita a ceea ce imi place si stiu ca imi este de folos)

- sa merg regulat la masaj (dupa ce in prima parte a anului 2021 am facut asta saptamanal, dupa problemele din vara tot programul meu s-a dat peste cap si nu am mai ajuns deloc)

- sa continui cu acupunctura (mi-a prins tare bine in vara cand am reusit sa ma organizez, asa ca vreau sa ma duc mai des)

- sa fug mai des din Bucuresti, chiar si daca e vorba de o escapada de 1 zi sau 2 e important sa iesi din acelasi mediu si sa te incarci cu energie

- sa continui sa iau suplimentele pe care le iau acum pentru ca simt ca ma ajuta si fac ceva pentru starea mea de bine

- sa nu mai stau atat cu ochii in monitor (am avut foarte mult de munca anul trecut si m-a prins de multe ori seara cu mana pe taste)

- sa pun niste bani deoparte (anul trecut am avut o gramada de cheltuieli neprevazute si, desi am castigat destul de bine, nu am reusit sa fac ceva cu contul de economii - in afara de a plati comisioanele de intretinere)

- sa merg la yoga (lucru care nu mi-a iesit deloc in 2021, dar tinand cont la ce a fost nici nu e de mirare)

- sa nu mai am nici un fel de asteptari de la oameni (nici acum nu am prea multe, dar tot am avut parte de cateva dezamagiri anul trecut - e un subiect complicat, dar in care n-o sa intru acum)

- sa studiez mai mult despre mintea umana si modul in care reactionam/ actionam la anumiti stimuli

- sa imi acord perioade de detox (nu e un cuvant care imi place, dar e cel mai potrivit in contextul asta) de la tot ce inseamna social media

- sa nu mai pierd timp cu oameni si situatii care nu ma ajuta in nici un fel (eu cred ca poti invata ceva si din cele mai urate situatii, dar unele lucruri pur si simplu nu merita)

- sa fiu la fel de hotarata in ceea ce priveste timpul meu si modul in care aleg sa il petrec

- sa descopar mai multe branduri romanesti care merita cunoscute si care ajuta sa avem un stil de viata frumos si sanatos

- sa fac ce sta in puterea mea ca sa nu incurajez vreodata discriminarea

- sa imi folosesc mintea pentru lucruri frumoase si care sa ajute

- sa vad mai multe apusuri de soare

- sa folosesc in continuare fotografia ca un mod de a-mi exprima emotiile

- sa raman la fel de motivata in ceea ce vreau sa fac cu viata mea
 
- sa nu las mizeria si mocirla sa se adune in jurul meu
 
- sa fiu fericita

Voi ce vreti sa faceti anul asta?

6 comentarii

  1. Foarte multe chestii vrei tu sa bifezi !!! Eu imi doresc sa fiu sanatoasa , sa pot face ce am de facut si sa imi revad sora si nepoata , care sunt in Germania si nu le-am vazut de la inceputul pandemiei . Mi-e greu sa bifez si altele , nu imi fac nici un plan , astept ca lucrurile sa se aseze singure ! Iti doresc sa bifezi tu cat mai multe din ce ti-ai propus !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mi se par multe, sunt doar chestii care fac parte din ce reprezinta viata mea. :)

      Ștergere
  2. Iti doresc sa ți se împlinească tot ce ti-ai propus.

    RăspundețiȘtergere
  3. M-am regasit printre randurile tale. Imi doresc sa pot sa-mi duc copilul la Disneyland de ziua lui asa cum i-am promis, sa ma pun pe mine pe primul loc si sa descopar Romania.

    RăspundețiȘtergere