Paula's Choice Discoloration Repair Serum

13.9.21

Sunt mai mult de 2 luni de cand am inceput sa folosesc Clinical Discoloration Repair Serum de la Paula's Choice (l-am primit cadou inainte de ziua mea, cu mult inainte sa se lanseze in Romania - acum este disponibil si la noi si il gasiti aici daca va tenteaza) si am inceput sa vad rezultate cam dupa 6 saptamani de folosire si de-abia am asteptat sa va povestesc despre el pentru ca este singurul produs cu care am avut rezultate cu o pata care imi da mari batai de cap.

Formula serului este cea care mi-a atras atentia de la inceput intrucat contine 3% acid tranexamic, 5% niacinamide si 0,5% bakuchiol. Acidul tranexamic este un ingredient care mie imi place mult si pe care l-am folosit in ultimii ani. Tratamentul cu 2% acid tranexamic de la The Inkey List l-am tot cumparat de cand a aparut si mi-a placut ce-a facut pe partea de luminozitate, insa nu am vazut rezultate pe pata de care va ziceam, asa ca am fost mai mult decat entuziasmata sa incerc combinatia asta de la Paula's Choice pentru ca se adreseaza mai mult tipuri de pete.

Fie ca e vorba de hiperpigmentari de culoare maro aparute dupa expunerea la soare, fie ca e vorba de pete cauzate de acnee (alea enervante care raman pe piele dupa vindecarea eruptiilor), fie ca ne gandim la culoare neuniforma pe anumite portiuni serul asta ajuta si ajuta mult, insa e nevoie de rabdare pentru ca rezultatele incep sa apara dupa 6-8 saptamani de folosire constanta. Eu am inceput sa-l folosesc de 3 ori pe saptamana si am crescut frecventa pana am ajuns la folosire zilnica.

Formula produsului este bomba si este gandita pentru a intrerupe cauzele care duc la hiperpigmentarea pielii, dar si pentru a corecta petele de orice fel (nu discutam de vitiligo si alte probleme de genul asta pentru ca acolo e vorba de cu totul altceva). Textura este lejera si intra imediat in piele, produsul are un usor miros natural (pe care cei mai multi oameni nu il vor percepe deloc, dar nasul meu sensibil il simte), dar care nu deranjeaza. Poate fi folosit fara probleme si in jurul ochilor, este un produs care chiar face ce promite: tenul meu are un aspect mai uniform si am vazut o diferenta clara la modul in care s-a vindecat o reactie alergica pe care am avut-o pe maxilar (petele ramase nu au fost atat de colorate si s-au estompat mult mai repede)

Dar ceea ce m-a facut sa apreciez cu adevarat produsul asta este o pata pe care o am pe un pomete (am pe ambii, dar una este mai vizibila) - este o zona mai deschisa la culoare unde pielea mea nu mai secreta melanina asa cum trebuie (nu am o explicatie medicala pentru asta) si care este putin vizibila pentru alti oameni, dar de care eu sunt foarte constienta, mai ales daca sunt obosita si cearcanele sunt mai inchise la culoare. Nu a functionat nimic pe pata asta si am incercat destule, chiar renuntasem la ideea ca pot face ceva in privinta asta.

Dar dupa vreo 6 saptamani de cand am inceput sa folosesc produsul asta am observat ca pata nu este atat de vizibila pentru mine si am inceput sa fiu mai atenta la asta - conturul nu mai este atat de bine definit si diferenta intre culoarea normala a pielii mele si portiunea asta de circa 15 mm nu mai este atat de evidenta, astfel incat tenul meu are un aspect mult mai uniform si mai luminos - cand o sa reusesc sa fac o noua scanare cu aparatul Observ 520 de la Paula's Choice o sa vad exact diferenta (pentru ca pe scanarile alea de care v-am povestit aici mi-am dat seama cat de mare e de fapt pata asta si cum poate evolua) si sper sa va arat si voua ce inseamna in mod real un tratament care chiar functioneaza - ma astept pe scanare sa vad niste rezultate spectaculoare pentru ca pe piele se vede clar o diferenta.

Ati incercat produse cu acid tranexamic? Va confruntati cu pete dificile? Va tenteaza produsul asta nou de la Paula's Choice?

Trimiteți un comentariu