Ochi obositi? Ce cosmetice ajuta cu adevarat?

7.9.21

Zona ochilor este una extrem de sensibila si are nevoie de ingrijire speciala, mai ales daca este diferita fata de restul fetei, fiind de multe ori prima care arata semnele de imbatranire. Nu este neaparat nevoie de o crema speciala pentru zona asta, ceea ce conteaza cu adevarat sunt formula si textura care trebuie sa aduca beneficii reale si sa ni se potriveasca pentru ca trebuie sa avem asteptari realiste si sa intelegem ca actiunea produselor cosmetice este limitata si ca nu am cum sa faca minuni si sa stearga peste noapte cine stie ce probleme.


Problemele cele mai intalnite atunci cand vorbim de pielea din jurul ochilor sunt cearcane, pungi sub ochi, pleoape umflate, piele subtire, lipsa de fermitate si riduri care ne dau atata bataie de cap. De multe ori exista cauze medicale sau o mostenire genetica problematica si nu prea exista multe lucruri care pot fi facute pentru a ajuta zona. Ceea ce are nevoie pielea din jurul ochilor sunt ingrediente bune (antioxidanti, ingrediente reparatoare si cell communicating) si protectie solara (esentiala si mai mult decat necesara - daca produsele cu filtre sintetice va irita ochii va recomand sa incercati pe zona asta un produs cu filtre minerale). 
 
Si sa nu uitati de ochelarii de soare, eu nu ies din casa fara ei - am cearcane din cauze problemelor cu ficatul (oboseala fiind vinovata), insa nu am pielea subtire si nici riduri desi am trecut de 40 de ani pentru ca folosesc SPF in zona asta si ochelari de soare de foarte mult timp. Dar sa revenim la creme si seruri pentru zona asta si ceea ce pot sa faca concret. Se stie ca o zona hidratata are un aspect mai neted si mai ferm si, prin urmare, arata mai tanara. Eu tolerez foarte bine vitamina C si retinolul si asta imi permite sa le aplic si in zona asta, insa nu multa lume poate face asta si asta ma ajuta mult. 
 
Cea mai simpla solutie este un ser cu acid hialuronic, cu o formula usoara si care sa se absorba rapid si vreau sa va spun de unul care este foarte laudat si pe care l-am incercat si eu ca sa va pot spune despre el. Vichy Mineral Booster 89 este pe baza de acid hialuronic si formula contine si cafeina si adenozina, nu are nici parfum si nici alcool, lucru care pe mine ma bucura mult. Textura este usoara, de gel, intra repede in piele, racoreste si hidrateaza exact asa cum promite, este un produs bun si inteleg de ce e atat de laudat, insa tineti cont ca dupa ce treceti de o anumita varsta aveti nevoie de mai mult de atat daca vreti sa pastrati pielea in cea mai buna conditie.

Masca pentru ochi este un subiect pe care vreau sa-l ating pentru ca, din nou, vreau sa va aduc aminte sa aveti asteptari realiste de la produsele pe care le folositi pentru ca pot ajuta, dar nu pot sterge ani de pe chip si nici sa faca minuni - pentru asta exista diverse interventii si tratamente in clinici specializate. Asta nu inseamna ca nu putem sa apelam la mici ajutoare, ci doar sa stim ce pot concret sa faca produsele pe care alegem sa le folosim.

Mie imi place sa folosesc masti pentru zona asta pentru ca efectul de hidratare este real si pentru ca ma relaxeaza si imi ofera ocazia sa iau o pauza. Plasturii de la Iroha cu vitamina C sunt preferatii mei, v-am spus de multe ori de ei in ultimii ani, desi formula are parfum la final ochii mei nu sunt deranjati deloc de aspectul asta si atunci cand nu dorm bine si zona ochilor pare mai intunecata decat de obicei apelez la ei (formula pentru barbati este identica si e un pic mai ieftina). Nu aluneca, nu ma deranjeaza deloc si pot sa ii folosesc si cand lucrez, chiar daca port ochelarii de vedere. O alta varianta sunt mastile de la Garnier, varianta verde este cu apa de cocos si acid hialuronic si are o formula curata care imi place, iar ceea ce mai folosesc eu sunt plasturii hidrogel.

Plasturii pe care ii am acum sunt de la Skin79 (i-am luat de pe Notino cu o reducere foarte mare in urma cu cateva saptamani) si au o formula cu 8 tipuri de acid hialuronic (hidratarea de care vorbeam mai devreme ca ajuta mult) si aur de 24 de karate. Sunt 60 de bucati in cutie, mai sunt si alte variante cu secretie de melc sau colagen (gasiti tipul asta de produs la multe branduri asiatice), si pot fi folositi si pe lateralul gurii daca aveti probleme in zona asta. Sunt destul de alunecosi si eu ii folosesc doar daca sunt culcata sau stau cu capul inclinat si nu ma misc mai deloc, de multe ori ii aplic seara in pat si imi permit sa ma relaxez si sa ajut zona asta putin.

Voi cum ingrijiti zona din jurul ochilor? Folositi produse speciale?

Si o sa devin enervanta si o sa repet: puteti sa folositi cele mai bune produse de ingrijire, daca nu folositi protectie solara si nu purtati ochelari de soare zona asta o sa va dea de gol imediat pentru ca e printre primele care arata varsta reala si stilul de viata pe care il avem (asta e un subiect de care o sa scriu cu alta ocazie, dar care este extrem de important).

Trimiteți un comentariu