Mici placeri de dimineata

23.4.21

In primele doua luni ale anului diminetile mele au fost pe repede inainte, chiar daca eu m-am straduit sa am macar cateva minute pentru mine, asa ca am incercat in ultima perioada sa remediez asta si sa imi incep zilele cu liniste (asa cum simt eu linistea, nu neaparat cum o percep altii) si cu mici placeri care sa imi bucure sufletul. Imi place dimineata sa imi fac o cana de ceai si sa o savurez in timp ce imi organizez, in mintea mea, gandurile si imi dau seama cam ce am de facut in ziua respectiva. In fiecare zi aleg alt ceai in functie de cum ma simt si de ceea ce simt ca am nevoie, insa niciodata nu imi lipseste muzica - imi da energie si ma ajuta sa ma concentrez mai bine.

Ingrijirea pielii este un subiect care ma pasioneaza si care ocupa un loc important in viata mea, v-am mai spus pe blog ca nu am o problema cu procesul natural de imbatranire, insa cred ca putem face alegeri inteligente si sa imbatranim cu gratie, intr-un mod cat mai frumos si mai natural. Tenul meu a dat multe semne de rebeliune in ultimul an, cauza principala fiind purtarea mastii, asa ca a trebuit sa acord mai multa atentie ingrijirii tenului dimineata pentru a nu mai avea surprize neplacute.

Combinatia asta de produse de la Paula's Choice (crema hidratanta cu prebiotice, probiotice si postbiotice e singura care nu se gaseste in Europa, eu nu mi-am pierdut speranta ca se va lansa pana la urma si la noi) m-a salvat de multe ori in ultimul an. Serul din gama Calm contine antioxidanti, acid hialuronic, ceramide si proteine vegetale si v-am mai povestit de el pentru ca l-am avut de mai multe ori, iar de CBD Skin Transforming Treatment Milk v-am povestit luna trecuta (in perioada asta are 10% reducere). Pe langa canabidiol, squalane si trigliceride contine si centella asiatica si panthenol si impreuna cu celelalte produse reusesc sa tina in frau reactivitatea pielii, sa o protejeze mai bine si sa intareasca bariera naturala de protectie.

Cand vine vorba de micul dejun eu nu sunt unul din oameni care mananca tipic, chiar daca mi-a luat mult timp sa ma educ ca micul dejun este necesar si nu trebuie sa sar peste el. Sunt dimineti cand micul meu dejun este banal, insa sunt si dimineti cand simt nevoia de mai multa proteina si ceva "dulce", asa ca ma ajut cu produsele de la Secretele Ramonei. Fie mananc cateva bucati de ciocolata inainte sa incep sa muncesc, fie prefer sa mananc dimineata crema proteica cu crackersi sau cookies low carb sau fac diverse combinatii cu iaurt, la care adaug fructe de padure si cateva lingurite de crema.

Sa-mi incep dimineata cu un dus si cateva minute de rasfat este pe lista mea de prioritati, insa nu-mi iese in fiecare dimineata, dar atunci cand imi iese ma bucur de arome misto care ma fac sa zambesc. Happy Buddha de la Rituals e genul asta de aroma, care te energizeaza si iti aduce aminte ca viata e frumoasa si trebuie traita cu intensitate. Texturi misto, o combinatie interesanta si intensa de portocala dulce si lemn de cedru, ce sa ceri mai mult? Poate niste soare, niste flori frumoase si un catel care sa aiba chef de joaca ...

 
Diminetile voastre cum incep? Cu liniste sau cu agitatie si o multime de lucruri de facut?

4 comentarii

  1. Buna Camelia, imi spui te rog, unde ai gasit sortimentul acesta de la Twinings? suna foarte bine combinatia dar nu am reusit sa gasesc nicaieri (in online cel putin :) )

    RăspundețiȘtergere