7 intr-o saptamana #301

25.4.21

Saptamana asta a fost una care a adus niste schimbari, lucruri la care ma gandeam de ceva vreme si carora le-a venit randul acum, "fortate" cumva si de imprejurari. Luni am avut o zi dificila si m-am enervat, asa cum n-am facut-o de foarte mult timp, si am realizat ca nu imi doresc genul asta de energie si oameni in viata mea. Nu am cum sa ii schimb pe ceilalti, asa ca am facut ceea ce stiu - m-am concentrat pe mine, pe ceea ce sunt si ce vreau, mi-am facut un plan de actiune in minte si am luat niste decizii.

V-am tot spus ca ma simt destul de obosita pentru ca am avut mult de munca, am si dormit prost din cauza unor probleme care mi-au pus presiune pe ganduri si mi-am dat seama ca tot corpul imi spune ca trebuie sa il ajut mai mult. Am inceput sa iau cateva suplimente de la Scitec Nutrition, un brand extrem de misto pe care l-am descoperit pe ShopBuilder in urma cu ceva vreme. Pe langa MSM (de care articulatiile mele au nevoie mai mult decat oricand - daca nu se deschid salile mai repede in Bucuresti nu stiu ce-o sa fac), iau in fiecare dimineata Mental Focus pentru performante fizice si mentale mai bune, Formula este una misto si sper ca in timp sa ma ajute.

Marti am facut o vizita la Urban Masaj, insa de data asta nu m-am dus la masaj, ci pentru a incerca un alt fel de serviciu pe care il ofera - terapii complementare. Nu este un domeniu nou pentru mine, iar discutia cu Laura, psihoterapeuta lor, mi-a placut mult. Mi-a facut o evaluare holistica (saptamana viitoare va povestesc mai multe despre asta pentru ca mi-ati spus pe Instagram ca va intereseaza), am stat de vorba, m-am gandit mult la ultimii 10-12 ani din viata mea si mi-am dat seama de niste lucruri pe care am de gand sa lucrez in perioada urmatoare. 

Terapia, indiferent de forma pe care o ia, este un subiect sensibil si despre care multa lume sa fereasca sa vorbeasca de parca ar fi o rusine. Nu trebuie sa te duci la un terapeut cand te simti neaparat rau sau ai probleme, o poti face si pentru a te ajuta sa iti folosesti potentialul la maxim, sa descoperi lucruri noi despre tine, sa afli care iti sunt punctele forte, dar si cele slabe. Este un subiect pe care eu nu l-am abordat in mod special pe blog, insa o pot face daca credeti ca vreti sa cititi mai multe despre asta - imi spuneti in comentarii.

Momentele mele de liniste au insemnat citit (am terminat si al doilea volum din seria scrisa de Jasinda Wilder - mi-a placut, probabil ca o sa citesc si restul cand se vor publica la noi), plimbari cu blanoasele mele (am profitat de zilele in care a fost soare si cald si le-am tinut mai mult afara, chiar daca unele dintre ele se misca foarte greu, nemaifiind in floarea varstei), dar si timp in care am incercat sa fiu doar eu cu mine. Cred ca v-am mai spus ca anul asta vreau sa fac tot ce pot pentru starea mea de bine, mai mult decat am facut pana acum.

Weekendul a fost cu relaxare si cu o reintalnire pe care am asteptat-o vreo 3 luni, luni grele si pline de multe lucruri, asa ca am revenit la un obicei vechi si extrem de placut - platoul cu branzeturi, rasete si discutii inteligente, cu un pahat de vin alaturi. Cele 3 vinuri din poza le-am primit de la Crama Telna si chiar ne plac vinurile lor. Daca vreti sa faceti cuiva o surpriza au pe site - aici gasiti detalii - o oferta prin care puteti crea un pachet de 2-3 sticle de vin la alegere (vin frumos ambalate in cutie, v-am aratat pe Stories cum arata zilele trecute) si sa-l trimiteti catre cineva drag care sa se bucure de un pahar de vin bun in zilele se sarbatoare ce urmeaza.

Astazi sunt Floriile, asa ca am tot primit cadouri si vreau sa va arat doua dintre ele: un inel care imi place la nebunie si un produs de la Drunk Elephant pe care il voiam de mult timp. Toate inelele mele fixe mi-au ramas mari, asa ca cine ma cunoaste imi face cadouri mai mult decat potrivite - am adunat in ultimul an mai multe inele reglabile si sunt varianta ideala pentru mine in perioada asta, care este una de schimbare si care va mai dura ceva.

Masca F-Balm cu electroliti de la Drunk Elephant imi bantuie gandurile de ceva vreme, asa ca m-am bucurat mult de tot cand am primit-o cadou. A venit si cu o varianta mini de T.L.C. Framboos Glycolic Night Serum, de-abia astept sa le incerc si sa vad cum sunt. Produsele Drunk Elephant vor fi disponibile cat de curand si in Sephora, eu am incercat mai multe de la ei si v-am si povestit pe blog anul trecut. Preturile sunt mari si pentru unele produse chiar nu se justifica, chiar daca sunt produse bune si cu ingrediente misto, daca aveti de gand sa luati ceva documentati-va bine inainte si alegeti inteligent.

O sa aleg ca highlight al saptamanii desenul asta pe care l-am primit cadou si care m-a facut sa constientizez si mai adanc niste lucruri. N-am ascuns niciodata faptul ca in viata mea au fost niste ani grei de tot si ca viata m-a incercat in multe moduri, au fost perioade cand doar am trecut prin viata si am uitat cum e sa zambesti cu adevarat, din inima (lucru care nu e deloc ciudat, fiecare dintre noi simte si face fata durerii si pierderii fiintelor dragi intr-un mod propriu), v-am spus si cum am gestionat lucrurile astea si am incercat sa va spun ce m-a ajutat pe mine.

Ceea ce n-am spus - si nu mi-am spus mie, in primul rand - e ca sunt al naibii de mandra de femeia din mine, de puterea si de modul in care am ales sa fac lucrurile, de supravietuitoarea care s-a ridicat de fiecare data, indiferent de cat de grele au fost lucrurile. Am facut greseli, si am facut multe, pentru unele inca platesc pretul si inca mi-e greu sa ma vad asa cum sunt astazi, dar sunt momente cand imi dau seama ca sufletul meu e plin de lumina si de bine, ca am crescut in ciuda a tot ce m-a tras inapoi, ca am invatat din fiecare lucru pe care l-am trait. Nu sunt acolo unde vreau si nici nu stiu cand voi ajunge, dar fiecare zi e un pas inainte spre ceea ce vreau si asta e tot ce conteaza.

Saptamana voastra cum a fost?

P.S.: in unele saptamani 7 ala o sa ramana doar de forma pentru ca o sa depasesc numarul de poze cand vreau sa va arat sau sa va povestesc anumite lucruri 

7 comentarii

  1. La multi ani, draga Camelia! Si eu sunt mandra de tine! Esti un om fain, care a crescut frumos si sanatos, in ciuda furtunilor vietii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, la multi ani si tie, sa ai zile frumoase si pline de iubire si soare!

      Ștergere
  2. Dacă ar trebui să aleg un singur lucru pe care-mi doresc să mă focusez anul ăsta e același de care pomeneai și tu - starea mea de bine, fizică și (poate mai ales) psihică. Am de făcut mai multe schimbări pentru asta. De psihoterapie sunt și eu interesată, mi se pare că e deja depășită de mult gândirea asta (care știu că există, din păcate) că e o rușine sau o slăbiciune. Mai mare dovadă de slăbiciune sunt viciile...
    Mi-a plăcut ultimul paragraf. Să fie toate schimbările spre tot mai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bine ca suntem in punctul asta si stim ce vrem, eu zic ca asta e primul pas. Cand iti doresti lucrurile se intampla si totul capata sens. Sa avem zile frumoase!

      Ștergere
  3. La mulți ani cu întârziere!Sa ne aștepte săptămâni mai bune!😘🤗

    RăspundețiȘtergere
  4. Ar fi frumos un articol despre psihoterapie, mai ales ca si tu punctai mentalitatea aceea nu foarte pozitiva fata de acest serviciu. Platoul acela cu branzeturi arata intr-un mare fel.

    RăspundețiȘtergere