Relaxare la Bali Temple Spa

15.5.19

In urma cu cateva saptamani am fost la un prim masaj la Bali Temple Spa si mi s-a parut extrem de interesant si diferit de ceea ce am incercat pana acum, insa a fost un masaj scurt si am vrut mai mult ca sa imi fac o parere clara. Am avut un voucher cadou pentru un masaj de 30 minute si Foot Flower Detox Ritual (15 minute) de care am profitat saptamana trecuta si pentru ca mi-ati trimis multe mesaje pe Instagram legate de asta m-am decis sa ma povestesc mai multe pe blog. 

Nu am cele mai reusite poze din cauza luminii din locatie (lumina care de altfel ajuta foarte tare la relaxare, dar este dusmanul pozelor) si am ezitat putin cand m-am gandit la postarea asta pentru ca stiu cat de important este ca totul sa arate "perfect", insa cred ca puteti sa va faceti o idee despre atmosfera de acolo si cel mai important puteti sa aflati informatii - poate noi si sper eu utile - din experienta mea.

Daca ma urmariti de ceva vreme stiti sigur ca imi place sa merg la masaj si fac asta aproape saptamanal (se mai intampla sa iau cate o pauza, dar destul de rar in ultima perioada), asa ca am incercat de-a lungul timpului diverse tipuri de masaj si diverse locatii. La masaj balinez nu am fost pana acum, asa ca am savurat din plin experienta si clar mi-a deschis apetitul pentru a mai incerca si alte tipuri de masaj pe care le-am ignorat.


Bali Temple Spa se afla in Cartierul Francez si este localizat intr-o vila decorata in stil balinez, stil care poate sa placa sau nu - eu nu pot sa zic ca ma dau in vant dupa un astfel de decor, dar nici nu imi displace, insa atmosfera de acolo mi-a dat o stare de liniste si bine care s-a dovedit exact ce cautam. De la lumina, la muzica si la arome totul este gandit pentru a te ajuta sa uiti de stres si probleme si sa te incarci cu energie. 

Toate terapeutele sunt balineze si au un stil aparte de a face masaj - ceea ce m-a surprins pe mine a fost mobilitatea lor si forta din degete pentru ca nu este prima data cand incerc un masaj de tip asiatic. Fiecare are o tehnica diferita si senzatiile sunt extrem de interesante. Daca la prima vizita am ales un masaj mai soft de relaxare, la al doilea am mers pe ideea de strong pentru ca aveam anumite dureri si am simtit ca corpul meu are nevoie de putin ajutor. Nu a fost cel mai relaxant si mai placut masaj din viata mea, insa starea de dupa a meritat din plin micile dureri pe care le-am simtit.

Cele 45 de minute au inceput cu o spalare a picioarelor (despre Foot Flower Detox Ritual puteti sa cititi mai multe aici) si au fost urmate de masaj - picioare, spate si cap in cazul meu pentru ca asta am ales. Desi ma duc la masaj limfatic de ceva vreme stilul de masaj limfatic combinat cu ceva miscari de reflexoterapie m-a lasat fara cuvinte, desi am avut niste puncte extrem de dureroase, felul in care m-am simtit de usoara dupa mi-a placut la nebunie.

Masajul la spate si cap a fost o combinatie de masaj balinez - un masaj extrem de interesant, bazat pe elementele naturale care compun universul: apa, foc si aer, care actioneaza asupra a trei sisteme: nervos, hormonal si digestiv cu cateva elemente de Shiatsu si Lomi Lomi. Presopunctura de la masajul japonez Shiatsu a facut niste chestii extrem de interesante pentru corpul meu si am simtit efectele cateva ore dupa ce-am plecat de acolo. Am facut cateva vizite la baie, mi-a disparut tensiunea din zona umerilor si durerile din zona spatelui (niste muschi care mi-au dat batai de cap in ultimele zile) s-au evaporat, dar pentru asta am cam strans din dintii la anumite "manevre" de pe masa de masaj, insa asa cum am zis la inceput eu am optat pentru un masaj puternic pentru ca asta am simtit ca am nevoie.

Experienta in sine mi-a placut mult si am de gand sa ma rasfat din cand in cand cu o vizita la Bali Temple Spa (nu prea des pentru ca nu-s tocmai mici preturile si nici nu e aproape de mine) si intentionez sa iau si un gift card pentru cineva apropiat mie pentru ca e o experienta pe care un iubitor de masaj trebuie s-o incerce. Daca aveti probleme cu contactul fizic extrem de apropiat (o parte din masaj se desfasoara cu terapeuta deasupra voastra si isi foloseste propria greutate pentru a pune presiune pe anumite zone) sau aveti o toleranta scazuta la presiune/ durere incercati altceva pentru ca s-ar putea sa vi se para prea mult. Dar daca nu aveti problemele astea si vreti sa incercati un altfel de masaj faceti-le o vizita.


Voua va place masajul? Ce tip de masaj alegeti de obicei?

V-ar tenta sa incercati unul dintre ritualurile de la Bali Temple Spa?

Trimiteți un comentariu