Ganduri de sfarsit de an

31.12.18


As fi putut sa aleg o poza mai serioasa sau artistica pentru ultima postare de anul asta, dar tot ce s-a intamplat in ultima vreme ma face sa vreau sa ma bucur de viata exact asa cum e, sa iau momentele frumoase si sa la pastrez in inima pentru ca vine o vreme cand ajungem sa ne hranim cu ele. Pentru clatitele astea am folosit indulcitorul cu xylitol de la Xlear si o reteta simpla si sanatoasa, asa ca nu au fost o bomba calorica, dar au adus multe zambete intr-o dimineata oarecare ce nu anunta nimic frumos sau special. Eu cred in gesturile mici si in surprizele care le arata celorlalti ca sunt importanti pentru tine.

Anul asta a fost greu si eu am invatat extrem de multe lucruri despre mine, despre oamenii din jurul meu, despre relatii, despre viata, despre tot ce ma inconjoara. Am fost dezamagita de cateva ori, desi am incetat de multa vreme sa am asteptari de la oameni, am avut parte de niste surprize care m-au facut sa zambesc cu toata inima, am intalnit oameni care mi-au bucurat sufletul, dar si oameni care m-au facut sa ma intreb ce e in neregula cu ei. Toate astea m-au facut mai puternica si mi-au amintit cine sunt si ce vreau si pentru asta ma simt extrem de recunoscatoare si cand zic asta nu ma gandesc la hashtagul #grateful folosit intr-un mod de-a dreptul penibil in extrem de multe cazuri.

Dupa azi de zile in care mi-am pus mii de intrebari si am incercat sa inteleg tot ce n-ar fi trebuit sa inteleg, am ajuns intr-un punct al vietii in care ma bucur de clipa prezenta, in care spun ceea ce gandesc si fac ceea ce simt, fara sa conteze multe prostii care ne-au fost repetate ani de zile.

Am inteles ca oamenii trec prin viata noastra si sunt extrem de putini cei ce si raman, am invatat ca oamenii care conteaza sunt cei care inteleg ce spui chiar si atunci cand taci, am ales sa am grija sa-mi fie mie bine si de-abia dupa aia sa ma preocup si de ceilalti, am facut lucruri pe care mi le-am refuzat singura din niste motive care acum mi se par prostesti si puerile (dar care in alte momente ale vietii mele pareau extrem de serioase). Viata mi-a aratat ca atunci cand un om te iubeste nu exista scuze si motive, face pe naiba in patru sa fie langa tine indiferent de situatie, asa ca in sfarsit am inteles ca nu am visat cai verzi pe pereti si ca e bine ca in viata asta nu am acceptat anumite compromisuri.

Voi cu ce ganduri terminati anul asta?

P.S.: Sa aveti un 2019 linistit sau nebun (in functie de ceea ce va doriti), plin de oameni si lucruri care sa va bucure sufletul, sa acceptati tot ce nu puteti schimba si sa aveti forta sa luptati pentru ceea ce conteaza cu adevarat!

6 comentarii

  1. Chiar azi s-a intamplat sa discut cu un prieten despre cartea Anitei Moorjani - Am murit si m-am descoperit pe mine insumi" - ca sa intelegi farmecul discutiei, el este ateu, eu agnostica, ambii insa extrem de flexibili la sensurile posibile ale lumii :)
    Am vorbit la telefon cu omuletul si mi-a zis ca "foarte ma iubeste" :)
    Cuget profund la o schimbare a dietei in incercarea de a tine sub control autoimuna, inca anlizez.
    Am imprastiat multe inimioare, si tie una <3
    Deci, cam astea sunt gandurile mele de sfarsit si inceput de an :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-a bucurat mult a treia fraza pentru ca m-am gandit si eu la asta cand am citit mesajul tau de zilele trecute. O sa fie bine, simt asta!

      Sa ai un an plin de lucruri si oameni care sa-ti mangaie sufletul.

      P.S.: ma uit si eu dupa carte :)

      Ștergere
    2. S-ar putea sa te rascoleasca si sa te puna pe ganduri tare, tare - cartea Anitei :) O gasesti si pe FB :)
      Cu toata ca iubesc stiinta, imi e evident ca nu imi poate explica totul: intalniri de viata, sincronicitati, intamplari prin care trecem :)
      Sper sa ai un an precum ti-e inima <3

      Ștergere
    3. Multumesc, aveam nevoie sa zambesc. :)

      Ștergere
  2. La multi ani, bai, unul dintre cei mai misto oameni ever! Acel al patrulea paragraf din textul tau e exact ceea ce aveam nevoie sa citesc astazi si iti multumesc tare mult. Sa ai un an bun si frumos, te imbratisez.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La multi ani!

      Ma bucur ca a rezonat cu tine. Sa ai zile senine si pace in suflet!

      Ștergere