7 intr-o saptamana #195

30.12.18


E ultima postare de duminica din 2018, asa ca n-o sa ma limitez la 7 fotografii si nici n-o sa incerc sa va spun ca am avut un Craciun de vis pentru ca nu a fost asa. Saptamana trecuta cineva apropiat mie a plecat din lumea asta si, desi nu a fost o moarte care sa ma ia prin surprindere, m-a afectat destul de mult si programul meu a fost dat peste cap. Ceea ce am facut a fost sa "rup" cumva perioada asta in doua parti distincte: sa las priveghiul si durerea intr-o parte a zilei si in cealalta sa ma bucur de viata si de oamenii dragi mie. 

Ultimii ani m-au invatat ca moartea e partea a vietii si ca moartea nu este un sfarsit si asta am incercat sa fac zilele astea si eu zic ca mi-a iesit - am invatat pe pielea mea, cu durere si multa suferinta, ca viata merge mai departe oricine dispare din ea. Am fost langa oamenii care au avut nevoie de mine si am fost acolo cu tot sufletul, dar am incercat sa nu las asta sa afecteze si ceilalti oameni din viata mea pentru ca nu mi s-a parut drept si nici nu ajuta la nimic.

Asa ca am incercat sa surprind cu cadouri care stiam ca vor aduce un zambet (ceasurile de la Frederic Graff arata foarte bine si pot fi un cadou extrem de inspirat pentru un barbat drag din viata voastra, eu le-am gasit pe Vivre), cu cate o chestie haioasa si delicioasa si am petrecut si clipe cu prietenele mele blanoase pentru ca stiam ca o sa ma incarc cu energia de care chiar aveam nevoie.

Nu am avut o masa de Craciun in adevaratul sens al cuvantului pentru ca asa a fost situatia si eu am facut niste alegeri cu care sunt perfect impacata, dar mi-am petrecut ajunul cu cativa prieteni la un pahar de Zarea si dupa aia am reusit sa "fur" clipe cu oamenii care conteaza pentru mine. Serile am preferat sa le petrec cu ceai cald sau vin fiert, lumanari parfumate si diverse chestii delicioase, nu sunt fan cozonac, dar imi place banana bread si imi plac si biscuitii cantuccini.

Sfarsitul de saptamana a insemnat pentru mine cateva vizite pe care nu am apucat sa le fac, cadouri pentru oameni cu care nu am apucat sa ma vad si cateva cadouri pentru mine sosite cu intarziere, dar si cateva surprize care m-au facut sa zambesc. Dar si o raceala/ gripa - ce mama ei o fi - care m-a trantit azi la pat. N-o sa va urez nimic pentru anul ce se apropie pentru ca de-abia maine e ultima zi din an, dar as vrea sa stiu cum ati petrecut Craciunul si ce cadouri frumoase ati primit/ daruit.

8 comentarii

  1. Mi-am facut singura cadou un masaj thai - n-am crezut ca poate fi atat de bine :)
    Am discutat cu omuletul meu despre Craciun si ideea e ca atunci oamenii care se iubesc, stau impreuna :)

    Altfel, lupusul se joaca cu mine, am zile bune si zile nebune. Dar incerc sa le fac fata.

    Moartea doare si cred ca avem nevoie de timp pentru "a digera" o pierdere.

    Iti doresc ca anul nou sa fie bland cu tine <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am primit si eu un masaj thai cadou chiar pe 31, m-as fi bucurat mai mult de el daca nu ma luptam cu raceala, dar a fost bine oricum.

      Sa ai un an minunat fara probleme si belele!

      Ștergere
  2. Am încercat și eu să separ cât de cât lucrurile și să găsesc bucurie în lucruri mărunte în perioada asta, care nu e tocmai roz nici pentru mine.
    Condoleanțe! Să închei acest an exact așa cum îți dorești!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am citit despre Rocky, sper sa se termina totul ok. Sa avem un an mai bun!

      Ștergere
  3. Of, niciodata nu suntem pregatiti pentru momentele triste, le amanam inclusiv in minte si ne spunem ca asa ceva nu se va intampla. Dar da, moartea e o parte din noi, asa cum e si durerea si tristetea. Sa ai un final de an alaturi de cei dragi tie si sa primesti pe 2019 cu inima deschisa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, sa avem un an linistit cu multe momente frumoase!

      Ștergere
  4. Iti doresc multa putere sa treci peste momentele grele. Sincer, dupa ce-am aruncat din mancarea de Craciun, n-am mai gatit atat de mult pentru Revelion ci m-am bucurat mai mult de ce aveam. A fost, sa zic, o revelatie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu am avut mai deloc treaba cu mancarea, am avut gatul praf si oricum mancarea asta grea nu e de mine. Zile frumoase iti doresc!

      Ștergere