Timp, prieteni, pizza si zambete

25.1.17

Daca ma urmariti pe Facebook probabil stiti ca luni a fost ziua mamei mele si am decis sa fac lucrurile altfel decat de obicei. Nu stiu ce amintiri aveti voi din copilarie legate de zilele de nastere, dar la mine mereu a fost cu petreceri mari, cu oameni multi si in final cu multa oboseala, mai ales cand era vorba de strans, spalat vase si curatenie. Intre zilele de nastere ale parintilor mei e diferenta de doar cateva zile, asa ca stiu ca de cand tata a murit mama nu s-a mai bucurat niciodata cu adevarat de ziua ei de nastere si o parte din mine o intelege, asa ca in fiecare an am luat lucrurile asa cum au venit si am facut exact ce-am simtit.

Am intrebat-o pe mama acum ceva vreme ce vrea sa faca de ziua ei si raspunsul ei mi-a dat o idee, mai ales ca recent a inceput sa se revada cu niste prietene din tinerete. Desi imi place sa fac cadouri si sa ofer flori, intotdeauna am fost de parere ca cel mai frumos cadou pe care il poti face celor dragi este timpul - timp petrecut impreuna, timp in care sa radem, sa ne amintim, sa cladim amintiri noi, timp ... si atat. 

Ziua mea a fost destul de aglomerata si, desi am spus nu unor lucruri, tot am avut de facut niste drumuri, asa ca stiam ca practic o sa am timp doar pe seara sa stau cateva ore legate cu mama, asa ca i-am planuit o petrecere surpriza cu pizza si alte cateva chestii la una dintre prietenele ei. A iesit destul de bine si ele s-au simtit bine, asa ca a fost o idee mai mult decat inspirata.


Alegerea mea pentru mancare a fost Domino's pentru ca este locul de unde comandam pizza de cate ori ne loveste pofta (nu foarte des, dar ne mai loveste si e bine sa-ti satisfaci poftele atunci cand apar, indiferent de ce tip de pofte vorbim). Am comandat de la ei atat de pe desktop, dar am folosit si aplicatia mobila de-a lungul timpului. Ambele sunt usor de folosit, poti personaliza pizza asa cum iti doresti si poti urmari evolutia comenzii de cand intra la cuptor pana pleaca spre tine, asa ca le-am ramas cumva clienti fideli.

Intrucat nu aveam habar ce preferinte au prietenele ei (si nici n-am vrut sa stric surpriza punand prea multe intrebari - m-am asigurat doar ca nu e nici una vegetariana, insa nu era problema nici asa - cei de la Domino's au in meniu si pizza vegetariana si din cate am inteles e chiar buna si se poate opta si pentru pizza half-half ca sa fie toata lumea multumita) am comandat doua feluri de pizza, o salata italiana si chicken strippers cu cartofi wedges. 

Pentru pizza am ales blatul italian clasic (pe care vi-l recomand daca nu l-ati incercat, pizza nu se intareste nici dupa cateva ore si e exact cum trebuie ca sa-ti placa si rece) si cele doua optiuni ale mele au fost Texas BBQ Pui (o preferinta mai veche) si Quattro Formaggi (a fost prima data cand am comandat-o, am gustat si eu o felie si mi s-a parut super buna - clar va ramane pe lista cu "de cumparat" de la ei). Tinand cont ca au mancat tot tind sa cred ca am ales extrem de bine.


Le-am lasat vorbind si razand, iar eu am plecat destul de repede pentru ca aveam programare la XBody. Cred ca am facut cea mai buna alegere pentru ca au putut sa depene amintiri in voie, sa-si aminteasca momente frumoase traite impreuna, iar la final n-au avut de spalat decat paharele de vin (ambalajele de la mancare au ajuns la gunoi si ultimele urme ale petrecerii au disparut repede).

Seara ne-am petrecut-o impreuna, cu un pahar de vin rosu, savurand momentele de liniste si bucurandu-ne doar de faptul ca inca ne avem una pe alta (sentimentul asta devine mult mai profund cand iti ramane doar unul dintre parinti si incepi sa vezi lucrurile altfel). Exista si o continuare a cadoului care reprezinta tot timp si rasfat, avem intr-una din serile urmatoare programare la un tratament cosmetic si stiu ca o sa ne relaxam si o sa apreciem momentele petrecute impreuna. Pana la urma asta e tot ce conteaza ...


As vrea sa citesc si cateva povesti frumoase de la voi ... despre timpul petrecut cu cei dragi.

18 comentarii

  1. Si eu cu sotul tot de la ei comandam, suntem deja clienti fideli, au si promotii, primim si cola 1,25l gratuit. Am incercat si varianta half/half a fost chiar buna. Am mancat si cartofii wedges si aripioare BBQ, chiar recomand pentru pofticiosi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am prins si eu de vreo 2 ori promotie cu Pepsi ceva, din cate imi amintesc. Trebuie sa incerc si eu half-half la urmatoarea comanda.

      Ștergere
  2. Ce frumos.. La multi ani mami! Sa fiți sănătoasă si Dumnezeu sa va binecuvânteze! :*
    Timpul petrecut cu mama e absolut minunat.
    La fel ne comandam pizza pe vatră, dar nu la telefon, ci mergem noi undeva unde știm ca au asemenea pizza, si mai comandam, si așa ne place sa stam, sa radem, sa povestim, sa plângem.. Ca na... Suntem amândouă doua sensibile.. Ai aia e.
    Te îmbrățișez cu drag.
    Dumnezeu fie cu voi, draga mea!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Camelia, La multi ani pentru mama ta draga , sa fie sanatoasa si implinita ! Pentru mine timpul cu mama mea este foarte pretios pentru ca stam in locuri diferite si ne vedem rar dar vorbim aproape zilnic la tel, tu ai mare noroc ca e langa tine .
    Cat despre Domino's, s-a deschis si la mine in oras si sunt foarte happy, preferata mea de la ei este pizza hawaiana cu blat subtire, DELICIOASA !
    ps : ingenioasa ideea ta cu petrecerea surpriza
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, hawaiana n-am incercat, dar o tin minte pe viitor daca zici ca-ti place. :)

      Ștergere
  4. Ma bucur ca nu doar eu consider ca zilele de nastere acasa sunt extrem de obositoare. De-asta de vreo 5 ani aleg sa merg la pizza de ziua mea, chiar daca nasii mei si inca cateva rude ni-au dat de inles ca ar prefera acasa. Daca la restul familiei nu pot sa intervin, aici se schimba situatia. Lasand la o parte faptul ca eu as sari peste, dar aici din fericire nu mai e dupa mine... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Important e sa ne bucuram de momentele frumoase, nici nu mai conteaza locul. :)

      Ștergere
  5. Cami draga, cu un strop intarziere, La Multi Ani, mamei tale :)
    Inteleg perfect cum e cu timpul daruit celor dragi. Eu incerc sa-l impart aproape egal, asa ca sa ajunga tuturor :) Un pic la mama, un pic surorii, un pic prietenilor, un pic omuletului, un pic diversilor oameni cu care ma interstectez si ne amprentam reciproc :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, mi-a placut asta cu amprentatu' - o s-o imprumut. :)

      Ștergere
    2. Merge și cu ștampilatu' :) E după pofta inimii tale :)

      Ștergere
  6. Un gest atat de frumos .imi plac reuniunile in familie si mi ai dat o mega ideie acum sincer mama noastra merita totul ☺coment - Ciocoiu nicoleta

    RăspundețiȘtergere
  7. Ai dreptate. Abia cand iti ramane un singur parinte dorinta de a face mici bucurii cat mai des celui ramas in viata devine tot mare. Cand ramai fara nici unul cand sunt aniversarile lor sufletele ne sunt pustiite. In acele zile eu ma simt goala sufleteste si lacrimile imi spala obrajii fara nici un motiv.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici n-are cum sa fie altfel, sunt zile cand amintirile te apasa si tot ce poti sa faci e sa plangi.

      Ștergere
  8. ai de capul meu... m-a mâncat undeva să intru aici :))) mi s-a făcut poftă teribilă depizza :))

    RăspundețiȘtergere