Parerea mea despre The Ordinary

20.1.17

Am tot amanat postarea asta, desi am primit multe intrebari despre produsele The Ordinary de cand le-am aratat atunci cand mi-a venit comanda (cred ca au trecut 3 luni de atunci). Motivele au fost doua: am vrut sa vad exact ce e cu produsele astea (este prea multa valva in jurul lor si pot sa va spun clar acum ca nu pricep de ce) si a trebuit sa trec peste prima impresia care a fost extrem de nasoala, astfel incat sa incerc sa-mi pastrez obiectivitatea. 

Inainte sa va povestesc despre cele cinci produse pe care le-am incercat, vreau sa va spun ca le-am cumparat din curiozitate si pentru ca am vrut sa cititi si parerea mea despre ele, am incercat destul de multe produse de-a lungul anilor astfel incat sa pot emite niste pareri sincere si bazate pe ceva real, nu pe inchipuiri. Pretul produselor si modul cum au fost promovate mi-au dat de gandit de la inceput si am vrut sa ma conving de niste lucruri.

Compania care produce The Ordinary are mai mult de 10 branduri in portofoliu, produse cu preturi de la 5 lire pana peste 100 lire (poate si mai mult, este un aspect care nu mi s-a parut atat de important incat sa le studiez toate produsele). Au iesit pe piata cu o strategie de marketing foarte bine pusa la punct (pentru care merita felicitari si care i-a ridicat mult) si asta a facut diferenta. Mie mi s-a parut dubios pretul de la inceput, mai ales ca nu-s chiar asa neinformata in domeniul asta chiar daca sunt lucruri despre care n-am scris in mod explicit pe blog si m-am gandit ca folosind acelasi laborator, isi permit sa mearga in pierdere la produsele cu preturi intre 5 si 10 lire si sa profite de valva creata in jurul brandului si sa castige pe celelalte marci. Dupa ce-am incercat produsele sunt ferma convinsa de asta.

Parerea mea este strict despre produsele The Ordinary si ceea ce am incercat de la acest brand, tinand cont ca am incercat destul de multe produse de-a lungul timpului astfel incat sa pot face niste comparatii pertinente. Stiu ca sunt multe persoane care le-au dedicat ode intregi si le ridica in slavi, va spun de la inceput ca nu asta o sa fac eu. Nu pot sa spun ca sunt produse proaste pentru ca nu sunt, insa sunt niste produse mediocre care au 1-2 ingrediente active si atat.


Advanced Retinoid 2% este unul dintre produsele cele mai promovate si de la care multi au asteptari mari. Asa cum stiti, daca imi cititi blogul, eu sunt mare fan retinol si am spus de multe ori ca daca un produs merita banii si face diferenta ala e retinolul. Am stiut de la inceput ca ambalajul acestui produs nu este cel potrivit, dar am zis sa ii dau o sansa pentru ca ingredientul activ, Hydroxypinacolone Retinoate, este un ingredient care inca nu are suficiente studii care sa dovedeasca ca este eficient, dar de la care exista mari asteptari pe viitor. 

N-o sa intru in detalii chimice, nu cred ca vor prezenta interes pentru multa lume, insa asteptarile astea mari sunt de fapt de la Granactive Retinoid, care se formeaza din combinatia de Hydroxypinacolone Retinoate si Dimethyl Isosorbide, produsul de la The Ordinary le contine pe amandoua, deci e posibil ca ambalat corespunzator sa faca ceva (in viitor studiile vor spune daca e sau nu eficient, n-ar fi rau sa fie si sa aiba aceleasi efecte precum retinolul, fara iritatia care poate sa apara uneori la folosirea retinolului), insa tinand cont ca in formula apare si Retinol simplu care in nici un caz nu este stabil in sticla asta cu pipeta, parerea mea sincera este ca dupa cateva folosiri devine apa de ploaie.

In ceea ce priveste produsul in sine are o textura laptoasa si un miros care pe mine m-a facut sa nu-l plac de la inceput. Mirosul pe care l-am perceput de cate ori l-am folosit a fost de mancare gatita in prea mult ulei (si am cerut si alte pareri si exact acelasi lucru mi s-a spus). Intra repede in piele, nu mi-a cauzat probleme, insa n-am vazut nici o diferenta pe tenul meu cand l-am folosit (si stiu cum arata tenul meu cand folosesc retinol). 

Hyaluronic Acid 2% + B5 este produsul pe care chiar am vrut sa-l incerc, insa de cand l-am primit am vazut ca ceea ce contine de fapt este sodium hyaluronate si sodium hyaluronate crosspolymer, mici nuante cate insa fac o diferenta majora. Lasand asta la o parte, efectul nu este nici pe departe cel pe care il obtin folosind boosterul cu acid hialuronic de care v-am povestit pe blog. Textura este ok, intra repede in piele, mirosul este suportabil (tind sa cred ca este de la ambalaj, nu de la produs), insa nu este ceea ce imi doresc eu, mai ales in perioada asta cand tenul are nevoie de hidratare suplimentara. In plus se consuma extrem de repede, chiar m-a uimit acest aspect, mai ales ca am observat asta la cam toate produsele pe care le-am incercat de la ei.

Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2% este produsul care m-a bagat total in ceata (ca sa ma exprim asa) si pe care nu-l inteleg. Ambalajul spune ca este o formula fara apa si silicon, iar textura este una extrem de ciudata - de cate ori il aplic simt ceva siliconat si usor abraziv, care se absoarbe destul de greu in piele (si da, am citit inainte detaliile si stiam la ce ar trebui sa ma astept, insa realitatea este diferita de ce scrie pe siteul producatorului). Ca si in cazul produsului anterior, ceea ce contine de fapt este sodium hyaluronate - acidul hialuronic este mult mai scump pentru ca necesita o anumita prelucrare ca molecula sa fie suficient de mica sa patrunda in piele. Nu este un produs rau, insa mie nu-mi place textura si senzatia pe care o am dupa ce-l folosesc, probabil ca pe un ten care n-a folosit pana acum vitamina C va face ceva diferente, insa pentru mine nu prea a facut nimic.

Lactid Acid 10% + HA 2% este produsul care mie mi-a produs o gaura in barbie si pe care eu personal nu-l recomand nimanui. Nu vreau sa ma hazardez in afirmatii, insa dupa ce-am vazut ce poate face pe tenul meu (obisnuit cu acizi) m-am gandit ca nu sunt trecute toate ingredientele pe ambalaj. Mi-a luat aproape patru saptamani sa-mi refac tenul dupa ce l-am folosit si n-am mai avut curaj sa-l incerc pe zona aia - oricum produsul in sine mi-a displacut de la inceput, mirosul fiind unul extrem de intepator pe care ficatul meu nu l-a tolerat, lucru de care n-am citit nicaieri si pe care daca l-as fi stiut nu l-as fi cumparat in veci.

Pentru ca n-am inteles ceea ce a produs pe tenul meu (a sapat in carne si nu aveam vreo problema pe zona pe care a afectat-o) si pentru ca am vrut sa inteleg am cautat mai multe informatii despre acidul lactic si cum functioneaza si asa am aflat ca pentru a fi eficient trebuie combinat cu alte ingrediente. Din nou nu inteleg de ce pe ambalaj este trecut HA cand ceea ce contine acest produs este sodium hyaluronate crosspolymer, care nu este acelasi lucru cu acidul hialuronic. De produsul asta chiar va recomand sa stati departe, eu nu am un ten sensibil care reactioneaza usor, iar asta m-a facut praf.

Niacinamide 10% + Zinc 1% contine exact ceea ce spune numele: niacinamide si zinc, nu are nici un alt ingredient care sa faca formula asta ultra vitaminizata si mineralizanta, deci nu stiu de ce este promovata asa (probabil ati vazut ca denumirile sunt putin exagerate la mai multe produse). Textura este ok, mirosul pe mine ma deranjeaza putin (insa nu asa rau ca la celelalte produse), daca vreti sa vedeti ce fac niacinamidele il puteti incerca. Conceptia mea despre ingrijirea pielii este un pic mai complexa si cred ca tenul are nevoie de un mix de ingrediente, nu doar de unul "minune" asa ca ma indrept spre produse care imi ofera exact ceea ce am nevoie. Nu vad sensul sa adun nu stiu cate sticlute cand pot alege variante mult mai complexe care sa-mi ofere exact ceea ce am nevoie.


Nu pot sa spun ca produsele sunt proaste (asa cum am zis de la inceput), ci doar ca sunt banale si nu au efecte extraordinare. Am vazut niste comparatii intre produsele astea si branduri care chiar ofera ceva ca lumea si m-a luat durerea de cap. Nu poti sa compari merele cu fructele exotice, ca sa dau un exemplu banal si comic - merele sunt bune, dar sunt mere. In perioada cand le-am folosit tenul meu n-a fost nici luminos, m-am trezit si cu diverse chestii pe fata si am simtit ca e o diferenta enorma intre cum era si cum e - diferenta in rau. Probabil ca cineva care n-a folosit pana acum produse cu acid hialuronic, vitamina C, retinol si acizi o sa vada diferente, eu va spun doar ca exista variante mult mai misto si mai complexe pe piata.

N-o sa va spun nici sa le cumparati, nici sa nu le cumparati, e alegerea fiecaruia ce face cu proprii bani, insa folositi-va putin mintea si incercati sa nu luati de bun ce zice X sau Y, ci sa ganditi logic (mie articolul de aici mi se pare foarte bun). Avem un singur ten si merita sa avem putin grija de el, nu sa ne lasam pacaliti de o industrie care traieste din promisiuni fara baza de cele mai multe ori. Eu prefer sa ii ofer altceva tenului meu ...

Postarea asta este una lunga, sper sa va fie de ajutor. Am uitat sa precizez: produsele au fost cumparate de pe Victoria's Health (cred ca au ajuns in 10-14 zile, nu mai retin exact), insa daca vreti sa cititi mai multe despre Deciem si vreti sa vedeti ce alte game au aici gasiti toate detaliile.

33 de comentarii

  1. Ai scris un articol cum rar, rar de tot am citit. Parerea ta sincera m-a uimit si parca nu-mi vine sa cred ca mai exista persoane care emit pareri dezarmant de cincere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De-asta a aparut blogul si de asta inca scriu. :)

      Ștergere
    2. Dar nu este decat o parere. Nu inseamna ca este adevarul absolut.

      Ștergere
  2. Se stie ca nu tot ce este scump este neaparat bun , dar sunt si exceptii of course . Si eu am o problema cu mirosurile unor produse, (am patit-o recent cu un produs foarte laudat ) capsulele de la Elizabeth Arden care au un miros de ulei pentru gatit , chiar nu ma asteptam la asta . Datorita tie nu am aruncat bani aiurea pe geam :) ( multumesc ) . Ai fost foarte concreta si sincera ceea ce am apreciat mereu la tine .
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cele de la EA nici nu se compara cu mirosul celor de la The Ordinary, desi nici capsulele nu sunt usor de suportat - macar alea fac ceva pentru ten. :)

      Ștergere
  3. Camelia, să ştii că de fiecare dată când vreau să aflu o părere sinceră despre un produs şi găsesc recenzie pe blogul tău, merg pe mâna ta. Am auzit des despre aceste produse, eram curioasă în privinţa lor căci preţurile erau atât de ispititoare.
    Legat de produsele cu retinol în compoziţie, ce ţi-a plăcut cel mai mult? Nu am folosit decât ceva de la Roc, iar acum am pe drum o cremă dermaE de pe Iherb. Vreau să ştiu pentru viitorul apropiat, să trec pe listă. Mulţumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aurora, ma bag si eu in discutie. Le-am cumparat si eu. Niacinamide m-a scapat de cea mai urata acnee pe care am avut-o in viata mea (si am acnee de 12 ani). Am poze ale tenului meu inainte sa incep sa le folosesc, in timpul folosirii si dupa. Eu cred ca diferenta este imensa. La fel Acidul Hialuronic e o porcarie, mi-a uscat toate portiunile excesiv unde l-am aplicat (pe langa nas). Buffet nu l-am folosit indeajuns de mult si nu am vazut nicio diferenta iar Uleiul de catina il luasem sa il combin cu produsele pe baza de apa pentru ca imi uscau excesiv tenul si mi-a provocat foarte multe eruptii. In momentul de fata folosesc doar Niacinamine combinat cu alte produse. Nu cred ca sunt produse proaste dar primesti pentru ceea ce platesti, iar produsele astea sunt foarte accesibile. Sper sa fie utila informatia :)

      Ștergere
    2. Aurora, singurul cu care eu am vazut diferente si pe care continui sa-l folosesc este Clinical 1% Retinol Treatment de la Paula's Choice. E scump, dar merita toti banii.

      Ștergere
    3. Ladybug, exact cum am scris si eu - nu sunt proaste, dar nu-s vreo minune. :)

      Ștergere
    4. Gărgăriţă, mulţumesc mult pentru impresiile scrise în comentariu.
      Camelia, este tratamentul pe care-l recomandă şi Wayne Goss, trebuie să-l încerc. Mulţumesc!

      Ștergere
    5. Ladybug, serumurile cu acid hialuronic extrag apa din tesut si o duc la suprafata. daca locuiesti intr-un mediu arid, sau ai temeperatura mare in casa/la munca, risti sa ti s eusuce tenul. De asemenea trebuie sa bei suficienta apa. Adica acidul hialuronic NU este un agent hidratant, este un agent care actioneaza asupra felului in care se phidrateaza pielea ,din interior dar si din exterior.

      Ștergere
  4. Iti mulțumim pentru părerea sincera despre produse, ma bucur ca am citit aceasta postare și vreau sa știi ca te apreciez foarte mult, ești unica în blogosfera!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, nu stiu daca sunt sau nu unica, dar continui sa scriu exact ceea ce simt. :)

      Ștergere
  5. Îți mulțumesc pentru informații, așa cum ți-am spus și pe FB așteptam părerea ta ca și când! Și pentru mine părerea ta este importanta și de cele mai multe ori am mers pe mâna ta!Și bine am făcut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu ca a fost o postare asteptata, de-asta nici nu am vrut sa ma grabesc.

      Ștergere
  6. Sper sa nu te supere opinia mea si faptul ca vreau sa mi-o exprim aici, in comentarii. Am testat si eu aproape jumatate din gama The Ordinary, in speranta ca voi gasi alternative la produse extrem de scumpe de pe piata.
    Mi se pare putin rautacios articolul, pornesti din prima cu gandul ca ce e ieftin e si prost, mai ales ca au '1-2 ingrediente active'. Asta e si scopul, pentru o rutina ai sansa sa iti alegi singura produsele si ingredientele pe care le pui pe fata, sunt alternative la seruri si creme foarte scumpe care au o gama mai mare de ingrediente in compozitie.

    Intr-adevar, ca sa le poti folosi CORECT iti trebuie o baza de cunostinte si daca le aplici cum te taie capul si le introduci in rutina una dupa alta e cel putin logic ca pielea ta nu va reactiona bine.
    Spui ca pielea ta e obisnuita cu acizi, dar ca cel de la Ordinary ti-a produs o gaura in barbie. ( sincer, mi-e greu sa cred asta, nu pentru ca ma indoiesc de tine ca blogger ci pentru ca nu am mai auzit de asa ceva pana acum) am testat si eu acidul lactic, am inceput (asa cum recomanda ei) cu cel 5% si am trecut apoi la 10. Am tenul normal, nu am patit nimic. Cat despre miros, odata ce il pui pe piele mirosul dispare, cel putin in cazul meu.

    Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2% - mentionezi clar ca nu intelegi produsul. Ai incercat sa cauti si sa citesti informatii despre formula? NU. Asadar parerea ta e putin nefondata, desi afirmi ca ai cunostinte suficiente incat sa iti faci o parere. Specifica si ei in descriere ca este o tehnologie noua care presupune incapsularea retinolului în microsfere de cristal pentru a-l feri de lumina și oxigen. Prin masare, sferele se sparg și retinolul este eliberat. textura este "ciudata" tocmai din cauza asta, la inceput nici eu nu am stiut cum sa o aplic, insa m-am documentat. In momentul in care nu fac layering(prea mare, 2 produse maxim) o pot aplica fara probleme, prin tapotare. Adica o pun in palme si presez palmele pe fata, in felul acesta nu "las dare" pe fata si nici nu trag de celelalte ingrediente deja asezate.
    Nu cred ca e vorba sa ne "lasam pacaliti" dar nici sa te astepti sa functioneze un produs cand habar nu ai cum trebuie aplicat sau cum functioneaza exact. Nu a spus absolut nimeni ca sunt produse minune dar pentru un buget strans, daca stii sa le aplici(repet, documentarea e cheia!) iti poti face o rutina mai mult decat suficienta cu putini bani, decat sa dai sute de lei pe produse care fac acelasi lucru, cum e clar ca tu iti poti permite.
    Parerea mea e ca produsele The Ordinary sunt revolutionare, sunt exact ceea ce sustine compania, formule simple si ingrediente pe care foarte rar le gasesti izolat, si daca le gasesti sunt extrem de scumpe. Comparatiile pe care le faci cu Paula's Choice sunt complet irelevante, sper ca ti-ai dat si tu seama de asta, nu au treaba unele cu altele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iris, nu stiu cine esti si daca mi-ai citit vreodata blogul pana acum - daca o faci ar trebui sa stii ca n-am nici o problema cu produsele ieftine si ca am recomandat astfel de produse de cate ori le-am descoperit. Nu are de ce sa ma supere opinia ta sau a altcuiva, postarea asta exprima fix parerea mea si nu ma astept sa fie toata lumea de acord cu mine. Daca citesti comentariile de mai sus o sa vezi ca nu e doar parerea mea.

      Stiu foarte bine cum se folosesc produsele si da, am citit mult inainte sa comand aceste produse, asa ca nu prea inteleg partea asta din comentariu, dar nu conteaza asta. Este parerea mea despre aceste produse, mie nu-mi plac si nu le gasesc revolutionare. Eu n-am comparat produsele cu nimic (au avut grija altii inainte s-o faca si lumea sa aiba asteptari si sa puna intrebari) si n-am spus nici ca-s ieftine si proaste si nici n-am spus un neadevar cand am spus ca au 1-2 ingrediente active si atat (este purul adevar si daca ai produsele stii asta).

      Ma bucur ca pentru tine au rezultate bune, sa le folosesti cu placere in continuare.

      Ștergere
    2. Foarte bine ai punctat, draga iris! 🤗😘

      Ștergere
  7. N-am testat aceste produse , deci nu ma pot pronunta, insa este bine sa stim dinnainte de-a achizitiona anumite produse , daca aruncam sau nu banii pe geam.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gasesti o gramada de pareri despre ele in mediul on-line, deci poti sa-ti faci o parere despre ce merita si ce nu.

      Ștergere
  8. Nu inteleg de ce ai postat acel articol despre fondatorul Deciem ca și cum ar trebui sa ne facă sa vedem adevărul sau ceva.E din contra un articol care te face sa cumperi acele produse asa ca nu prea se pupa cu articolul tău și nici nu văd Cum ar putea sa îmi deschidă ochii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru ca este un exemplu clar si bun despre cum s-a ridicat un brand prin marketing - daca pe tine aspectul asta nu te intereseaza sunt alte persoane (printre care si eu) interesate de astfel de detalii. Eu n-am scris postarea asta nici ca sa cumperi tu sau altcineva, nici ca sa nu cumperi, este strict parerea mea despre produse si modul in care au ales sa promoveze ceea ce vand.

      Ștergere
  9. Camelia esti cum sunt politicienii,denigrezi indirect un produs SUPER BUN CA THE ORDINARY nu ai avut nici un argument direct ca produsul THE ORDINARY nu i/ti face rau tie meu cred ca esti cu rea vointa ,sau platita de concurenta,asta e parerea mea.RECOMAND CU INCREDERE THE ORDINARY

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. The Ordinary este un brand, nu un produs si fiecare dintre noi este liber sa aleaga ce sa foloseasca. Daca tie iti plac nu inseamna ca trebuie sa imi placa si mie, asa cum nici nu inseamna ca sunt vreo minune doar pentru ca iti plac tie.

      Am incercat 7 produse de la ei si nu mi-a placut nici unul - de la acidul lactic m-am ales cu o iritatie de toate frumusestea asa cum am si povestit, nu ma plateste nimeni sa nu imi placa brandul asta. E alegerea mea.

      Ștergere
  10. Am testat și eu destule produse de-a lungul anilor pentru pete pigmentare ,am fācut și peeling chimic aveam rezultate pe moment sau pânā trecea iarna apoi reapāreau din nou.Produsele the ordinary pe mine chiar m-au ajutat,la început aveam dubii am zis hai sā le încerc și astea, spre surprinerea mea au funcționat pe tenul meu,dar m-am ținut de ele constant rezultate avute vizibil dupā 3 luni de folosire zilnicā. Oricum fiecare ten e diferit trebuie testat și citit mult,de exemplu pt pete eu,am folosit 3 produse sā pot avea rezultate,bineînțeles pe rând nu toate deodatā. Succes la orice tratament și la cât mai multā lume sā aibā beneficii !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ai gasit produse care ti se potrivesc si ca ai rezultate.

      Ștergere
  11. Spune-mi, te rog, ce ai folosit pt pete! Eu tocmai mi-am comandat peeling_ul cu 32%, astept sa ajunga. Sa vedem ce stie sa faca... :) Tu cu ce l_ai folosit împreună? Ti_a produs neplăceri? Desigur, ma refer la The Ordinary! Ma lupt si eu cu petele astea de ani buni...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu l-am incercat, pe pete iti trebuie vitamina C si alpha arbutin.

      Ștergere
  12. Sincer am cumparat vreo 6 produse. O intreaga inginerie. Pe ten umed, stai 15 min, ... bla bla. Dupa 2 luni, nimic nou sub soare. Mi se pare o reclama si atat. In afara de a ma determina sa mi acord timp, in rest nimic. Nu sunt wow. Nu am vazut rezultate. Plus ca se gasesc unele care au citit mai mult despre produse, si care se intituleaza administratori de site uri, care iti dau block daca pomenesti un produs pe care nu l agreaza, sau care nu intra in contractul lor de promovare. Nu voi mai folosi the ordinary, ca si "traducerea", ordinar produs. Un mare fâs. O parere sincera

    RăspundețiȘtergere
  13. Poate suna ciudat, dar asta e exact articolul pe care il cautam. Am crezut ca am eu o problema inainte sa te gasesc.. tot ce ai spus sustin si eu, acidul lactic mi-a facut niste cosuri foarte ciudate, ca niste mici rani, am 8 zile, si una dintre cele mici rani nu s-a inchis. Acidul Hialuronic e degeaba, nici macar o schimbare, ba chiar mi se pare ca favorizeaza cosurile..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incearca si produsele The Inkey List, daca cauti ceva mai accesibile. Eu am incercat cateva si mi se par ok.

      Ștergere
  14. Buna. Am intrat aici pe site pentru ca imi doream sa aflu ceva despre produsele Deciem, ma gandeam ca aflu ceva nou despre niste produse pe care le folosesc cam de 1 an.
    Vad ca parerile sunt impartite.
    Pot sa spun ca, pentru mine, aceste produse de la Deciem sunt minunate. Eu folosesc in jur de 10 produse. 2 pentru exfoliere: acid glicolic si AHA+BHA/ o data pe saptamana. Si restul de 8 produse le combin asa cum mi-au spus cei de la Deciem (le puteti da un email, specificati ce fel de ten aveti, ce produse aveti de la ei, si pentru ce anume vreti sa le folositi si ei va fac un “regim” zilnic.
    Tenul este pigmentat si aveam acnee(nu prea severa) dar aveam cosuri destule. Si am folosit asa: L-acid ascorbic pudra 100%, retinol 1%, acid hialuronic + vitamina B, niaciamide, resveratrol+acid ferulic, Re pigment de la NIOD, si crema hidratanta cu HA.
    Dupa 1 an pot sa spun ca tenul meu este luminos, fara acnee si petele pigmentare s-au diminuat mult. Intentionez sa-mi mai cumpar de ei si alte produse, dar sa le termin pe acestea.
    Eu vi le recomand sa le incercati, si doar asa puteti vedea daca vi se potrivesc sau nu. Iar rezultatele la mine s-au vazut cam intr-un an. Totusi daca aveti acnee severa nu recomand Retinolul. Am auzit ca nu face bine la acnee. Dar repet, inainte sa le cumparati dati-le email celor de la Deciem si le dati toate detaliile despre ten si ei va vor recomanda produsele destinate nevoilor voastre.
    Cam atat am avut de zis, eu le recomand.

    RăspundețiȘtergere