Ce-am mancat ieri #4

18.1.17

Nu ma gandeam ca o sa treaca aproape jumatate de an pana o sa fac o postare noua in seria asta, dar viata uneori ne ia pe sus. Ba n-am avut timp de poze, ba am mancat ce-am gasit prin frigider, ba una, ba alta, ieri insa am zis sa ma mobilizez putin si sa fac poze la ce-am mancat si sa va arat intr-o postare. Nu e nimic complicat, doar lucruri pe care le mananc des si pe care le fac in functie de ce am in frigider.


Micul dejun a aratat la fel in multe dimineti in ultima vreme - terci de ovaz cu fructe si o cana imensa de ceai. V-am mai povestit cum fac eu terciul (si iese super bun), dar va mai spun si acum daca nu ati retinut, mai nou il fac cu lapte de ovaz si-mi place cel mai mult asa. Intr-o oala mica pun fulgi de ovaz si lapte (nu masor cantitatile, v-am mai spus ca eu nu gatesc dupa retete) si amestec incet timp de cateva minute pana ajung la consistenta dorita. Adaug cateva picaturi de stevia cu aroma de English Toffee (cea de aici), iar cand opresc focul adaug o banana coapta pe care o pasez bine si amestec tot. Il las sa se raceasca putin, pun totul intr-un castron si adaug ce am chef - fructe, nuci, seminte. Ieri am vrut doar kiwi si capsuni, e una din combinatiile mele preferate.


La pranz mi-am facut o salata cu ce-am gasit prin frigider. Am folosit ca baza un amestec de baby spinach, valeriana, red chard si scarola peste care am adaugat ce aveam la indemana: rosii cherry, ardei gras, masline feliate, ceapa verde, piept de pui la gratar, un ou si niste seminte de floarea soarelui pe care le-am tras putin in tigaie ca sa fie mai crocante. Eu nu obisnuiesc sa folosesc dressing la salata, insa se pot adauga diverse daca va doriti ceva si mai aromat.


Dupa-amiaza nu prea mi-era foame, dar urma sa ies si n-am vrut sa mananc cine stie ce aiureli in oras, asa ca mi-am pus intr-un bol o portie mica de salata cu cuscus, ramasa dinainte cu o zi. Multa lume imi zice ca nu suporta cuscusul, ca nu are gust, eu ii dau gust din condimente cand il prepar si apoi in combin cu ce am in casa. De data asta am folosit rosii cherry, fasole rosie, porumb, morcov, praz si niste masline feliate. Recurg des la astfel de salate, mai ales cand stiu ca am zile pline pentru ca le pot face in avans (ori cu cuscus, ori cu orez brun sau quinoa) si le pot manca 2-3 zile la rand fara probleme. 
 

Pentru ca iesirea in oras s-a intins si-am mai baut si o cana de vin fiert mi-am comandat o salata, nu prea aveam ce altceva sa aleg. Nu prea am avut multe variante din care sa aleg, dar macar mi-a potolit durerea de stomac. Voi ce-ati mancat in ultima perioada?

16 comentarii

  1. si eu fac terci tot asa, la microunde, in 2 minute...o sa incerc si eu lapte de ovaz!

    RăspundețiȘtergere
  2. Camelia, prea sanatos ! Trebuie sa iau exemplu de la tine :)
    Am mai lasat un comentariu dar nu stiu unde a zburat .
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
  3. În seara asta am în plan tot o salată, una mai consistentă decât leșinata aia de aseară. :))
    Mi-ai făcut o incredibilă poftă de căpșuni. Și am rămas cu gândul la burgerii ăia din fasole roșie, poate scrii curând despre ei.

    RăspundețiȘtergere
  4. o mozarella, jumatate de gratar din pipt de pui ramas de ieri, prajitura cu mere si acum, mai spre seara...sushi :) Pentru a doua oara in viata mea. Suprinzator acum mi s-a parut f interesant in comparatie cu acum 10 ani.

    Mi-ar placea o postare din asta de la tine macar o data pe saptamama.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu sunt mare fana sushi, cred ca am zis si pe blog la un moment dat. Eu nu sunt in stare sa fac una pe luna si tu vrei una pe saptamana. :))

      Ștergere
  5. O dieta sanatoasa foarte frumos prezentată!

    RăspundețiȘtergere
  6. Yammy, terciul cu ovaz l-am facut aseara ca sa il am pe dimineata. Ce bun a fost si simplu de facut! :)
    Multumesc pentru idei. Salatile arata wow! Trebuie incercate, mai ales ca imi place cous cous-ul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E usor de facut si gustos si poti sa combini ce pui deasupra incat sa nu te plictisesti. :)

      Ștergere
  7. Încerc să nu mănânc chiar foarte multe porcării :)
    Întreb și eu, salatele fără dressing alunecă pe gât? De arătat, arată super așa cum le-ai prezentat, doar că mă gândeam că se împrăștie prin bol :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce apetisant arata! Nici eu nu prea am ce sa aleg din meniu când ies în oraș...
    In ultima vreme am mâncat mei cu chifteluțe de legume, salata de năut

    RăspundețiȘtergere