Concentrate anti-aging de la Paula's Choice

10.10.16

V-am spus in nenumarate randuri pe blog ca-mi plac concentratele anti-aging de la Paula's Choice, v-am si povestit mai in detaliu despre doua dintre ele, dar inca mai primesc intrebari legate de ele. Inca exista nelamuriri si se fac confuzii, asa ca m-am decis sa va dau mai multe detalii, mai ales ca in perioada asta le gasiti la reducere pe site. Nu sunt produse tocmai ieftine, insa din punctul meu de vedere merita fiecare leu, atat datorita versatilitatii lor, cat si a efectelor pe care le au.

Concentratele anti-aging sunt niste produse deosebite, concepute special pentru cei care isi doresc un aport major de ingrediente active pentru a potenta beneficiile produselor de ingrijire pe care le folosesc. Ingredientele active precum retinol, vitamina C, acid hialuronic, niacinamide se gasesc in concentratii mari in astfel de produse si au scopul de a se lupta cu semnele trecerii timpului, efectele vizibile fiind ameliorarea liniilor fine si ridurilor, estomparea petelor cauzate de expunerea solara si - in general - un aspect mai tanar si mai sanatos al tenului.

Nu reprezinta un pas in plus atunci cand vine vorba de ingrijire, oricare dintre aceste concentrate sau boostere (daca preferati termenul asta) poate fi folosit impreuna cu serul sau produsul hidratant pe care il folositi deja, iar ceea ce mi se pare mie nemaipomenit este faptul ca va puteti personaliza rutina (nu-mi place cuvantul asta, dar in contextul asta e necesar) in functie de ceea ce are tenul nevoie si cand are nevoie, fara sa fie nevoie sa aveti nu stiu cate produse diferite.


Resist 10% Niacinamide Booster este ultimul concentrat lansat de Paula's Choice si eu am fost extrem de incantata cand am vazut ca va aparea. Am mai incercat in trecut produse cu niacinamide (probabil mai cunoscute sub denumirea de vitamina B3) si tenul meu le-a tolerat foarte bine, iar acest concentrat este primul de pe piata cu o concentratie atat de mare. Exista si persoane care nu tolereaza niacinamidele (asa cum se intampla si cu retinolul), asa ca tineti cont de asta daca nu ati incercat pana acum vreun produs cu acest ingredient.

Are o textura apoasa, care ii permite sa fie combinat cu orice ser sau crema hidratanta, iar daca este tolerat de piele poate fi folosit chiar si singur. Formula contine si antioxidanti, ingrediente reparatoare si ingrediente anti-aging, ceea ce ajuta la intarirea barierei naturale a pielii. Niacinamidele imbunatatesc vizibil aspectul porilor dilatati, dar si aspectul neuniform al pielii si amelioreaza liniile fine si ridurile.

Mie imi place la nebunie produsul asta, simt ca imi ajuta pielea sa se refaca mult mai repede dupa pierderea de apa ce duce la deshidratare si simt o imbunatatire si in zona ochilor unde am tot folosit acest produs - pielea pare mai ferma si mai hidratata. Niacinadimele se gasesc pe piata si in alte tipuri de produse (tonere, seruri, produse hidratante) si ceea ce-mi place este ca se pot folosi mai multe produse cu niacinamide concomitent, fara sa apara vreo sensibilizare a pielii, intrucat aceasta forma de vitamina B este bine tolerata de orice tip de ten.


Resist 1% Retinol Booster este inca in topul preferatelor mele, v-am spus ca am o slabiciune declarata pentru retinol si consider ca daca este un produs care merita efortul de a fi cumparat este un produs cu retinol pentru ca este ingredientul care intr-adevar face diferenta, stimuleaza productia de colagen, estompeaza petele maronii si repara pentru a dezvalui un ten mai neted, mai ferm si mai sanatos.

Eu folosesc si Clinical 1% Retinol Treatment de care v-am povestit aici mai multe atunci cand simt ca tenul meu are nevoie de el, insa folosesc si acest concentrat (care e pe terminate) pentru ca penetreaza mai repede si mai eficient si se poate combina usor cu orice produs pe care il folosesc, in plus am control asupra nivelului de potenta anti-aging pe care il vreau de la produsele pe care le folosesc. Atunci cand vreau un tratament intens folosesc 3 picaturi, insa in general 1 sau 2 picaturi sunt mai mult decat suficiente.

Este singurul concentrat care nu este intr-o sticla cu pipeta pentru ca altfel nu ar fi stabil (si daca va tenteaza sa incercati produsul de la The Ordinary eu as zice sa nu va aruncati cu capu' inainte fara sa va ganditi putin, ma tenteaza si pe mine sa incerc ceva, dar banii pe produsul lor Retinol 1%/ Retinoid 2% mi se par cam aruncati aiurea, probabil o sa ma orientez spre altceva pentru ca si eu sunt curioasa ce e ce nebunia asta), culoarea este una galbuie si este putin lipicios, iar eu l-am folosit cand si cand chiar si singur pe zona de sub ochi unde am cateva linii fine (insa eu tolerez foarte bine retinolul, asa cum v-am mai spus si cu alte ocazii).


Resist Hyaluronic Acid Booster este primul concentrat pe care l-am incercat de la Paula's Choice si cel care mi-a starnit interesul pentru produsele de genul asta. V-am mai spus, dar mai repet si acum, imi place la nebunie acidul hialuronic si am incercat de-a lungul timpului multe produse cu acid hialuronic. Acest concentrat pe langa acid hialuronic are si ingrediente reparatoare care chiar ajuta pielea uscata sau deshidratata.

Are textura unui gel mai gros, este transparent, vine intr-o sticla cu pipeta (ceea ce inseamna ca se poate controla cantitatea de produs in functie de nevoile tenului), iar ceea ce face practic este sa mareasca capacitatea de hidratare si netezire a oricarui ser sau produs hidratant cu care este folosit. Ajutand pielea sa se mentina hidratata si reparand ceea ce este de reparat are ca efect direct diminuarea si prevenirea aparitiei ridurilor si liniilor fine. 

Mie imi place sa-l folosesc in special pe zona de sub ochi atunci cand simt ca sunt probleme. Si mi se intampla des pentru ca ochiul stang este extrem de sensibil si lacrimeaza extrem de mult. L-am folosit atat combinat cu crema de ochi, cat si singur si diferenta este una destul de mare. Dar il folosesc si combinat cu serul sau crema pentru ten atunci cand simt ca am nevoie de un plus de hidratare.


Resist Moisture Renewal Oil Booster este singurul pe care il am in format mic pentru ca l-am luat acum cateva saptamani strict pentru postarea asta, sa il incerc si sa va spun cum mi se pare. Tenul meu este normal, am destule uleiuri pe care le folosesc, deci nu era esential un concentrat de genul asta pentru mine, dar mi s-a parut ca daca nu l-as include si pe el parca n-ar fi completa informatia.

Este un amestec de noua uleiuri neparfumate din plante care au rolul de a reface imediat pielea cu senzatie de uscaciune, dar contine si ingrediente reparatoare care reduc inflamatia si calmeaza imediat tenul care "tine", dar si antioxidanti care repara si intaresc bariera naturala a pielii. Textura este cea a unui ulei fluid, deloc gras si poate fi folosit fie inainte de produsul hidratant, fie combinat (2-3 picaturi) cu crema hidratanta. Eu l-am folosit mai ales in zona ochilor, dar si combinat cu crema pe care o folosesc seara.

Cred ca un ten uscat il va aprecia cu adevarat, insa se potriveste foarte bine si pentru un ten mixt cu portiuni deshidratate (poate fi folosit numai pe acele portiuni care au nevoie de ingrijire speciala). Datorita ingredientelor reparatoare va fi de mare ajutor si tenului care se confrunta cu acnee, rozacee sau diferite tipuri de eczeme care usuca tenul. In cazul meu nu-l vad ca un produs esential, desi imi place sa-l folosesc, asa ca n-o sa-l iau in varianta full size.


Nici unul dintre concentrate nu contine parfum sau coloranti, dar banuiesc ca stiti asta deja pentru ca e valabil pentru toate produsele Paula's Choice. Nu va spun ca aveti neaparat nevoie de un concentrat (si nu as vrea sa mai existe confuzii concentrat = ser pentru ca sunt chestii diferite) in viata voastra, insa va spun ca daca vreti sa obtineti si mai multe beneficii de la produsele pe care le folositi sau daca va confruntati cu anumite probleme pe care alte produse nu le-au rezolvat chiar merita sa le incercati.

Nu sunt produse pe care le gasiti la orice magazin, nu sunt produse care se consuma in cateva saptamani, sunt niste produse speciale - care contin un mix targetat de ingrediente, de obicei intr-o concentratie mare, astfel incat sa se poata adresa problemelor mai dificile - pentru care tenul vostru va spune multumesc in timp si nu exista o limita de varsta de la care puteti incepe sa le folositi (insa e logic ca un ten foarte tanar nu va avea nevoie de retinol, de exemplu).

Ati incercat vreunul dintre aceste concentrate? Ce impresia v-a lasat? Care dintre ele va tenteaza cel mai mult?

7 comentarii

  1. Mereu am suspinat dupa gama lor pt ten gras, dar niciodata nu m+am indurat stiind ca am la indemana produse mult mai ieftine cu efecte comparabile. Nici n-am avut ocazia sa incerc nimic de la ei... Si cum pofta vine mancand... bine ca n-am avut ocazia, inca! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta cu efecte comparabile e cu dus si intors. Insa bugetul e ala care dicteaza de cele mai multe ori.

      Ștergere
  2. Inca nu am incercat nimic de la ei,dar ma tenteaza multe .
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce te tenteaza cel mai mult?

      Ștergere
    2. Resist anti-aging skin hydrator, cred ca asta a fost cel mai laudat produs de la ei, stiu ca iti place si tie .
      (Anamaria)

      Ștergere
  3. Nu am incercat nimic dar as vrea cu toate ca stiu ca nu-mi pot permite.

    RăspundețiȘtergere