Despre ... lumanari parfumate

26.10.16

Aveam de ceva vreme in minte dorinta de a scrie despre lumanari parfumate, insa am tot amanat postarea pentru ca am vrut sa prezint mai multe alternative. Nu cred ca e cazul sa va mai spun ca-mi plac lumanarile parfumate si ca nu-mi lipsesc din casa in lunile de toamna si iarna. Daca cititi blogul de ceva vreme le-ati vazut prin postari, v-am si recomandat diverse firme cand am descoperit lumanari care merita (si oferte bune) si stiti deja ca fac parte din momentele mele de relaxare.

Intr-o lume ideala as folosi numai lumanari din ceara de soia sau din ceara naturala de albine, realizate cu materiale cat mai bio sau reciclate, realitatea este ca de multe ori lumanarile comerciale ne "pacalesc" si le cumparam mult mai repede. Ne plac recipientele care arata bine, ne "fura" aromele delicioase si aromate, strambam din nas la pret si pana la urma alegem ce ne place. Mie imi plac atat lumanarile cu un aspect minimalist si elegant, cat si lumanarile de la anumite branduri mai cunoscute, asa ca o sa va vorbesc de ambele.


O sa incep cu lumanarile de la Mimozen, un brand descoperit recent si creat de o tipa misto care mie imi da o stare de bine, ceea ce fac si lumanarile ei lucrate manual. Despre Simona si Mimozen (imi place numele la nebunie si ma face sa rad) intentionez sa va povestesc mai multe, am ceva in minte ... nu spun mai multe acum, dar e in lucru.

Simona lucreaza cu ceara de soia nemodificata genetic, cu uleiuri esentiale de la Solaris si cu fitil de bumbac, iar pentru lumanarile colorate foloseste colorant netoxic si mai "prietenos" cu mediul. Cateva dintre arome sunt parfumate cu un compus aromatic de origine vegetala, daca va pasioneaza aspectul asta o puteti intreba direct pe Simona pentru ca face si lumanari la cerere, iar ceea ce mi-a placut este faptul ca prefera sa refuze o comanda decat sa faca rabat de la calitate. Ceara de soia arde curat, cu o flacare rece si fara emisii toxice, iar asta este un aspect care pe mine ma incanta si datorita faptului ca timpul de ardere este mult mai mare decat in cazul lumanarilor din parafina.

Asa cum puteti sa vedeti din poze designul este unul minimalist, iar modul in care sunt prezentate lumanarile este unul elegant si perfect pentru cadouri. Eu am ramas placut surprinsa cand am primit coletul si am vazut si pus mana pe lumanari si ambalaje. Preturile nu mi se par mari pentru ceea ce ofera, iar pentru cei ce vor sa foloseasca lumanari parfumate cat mai curate si care sa nu ofenseze olfactiv mi se par o alegere foarte buna. 

Lumanarile le gasiti aici, cele pe care le-am ales eu sunt Vanilla Joy si Armonie de Craciun. Vanilla Joy are o aroma subtila, dulce si nu este genul care sa se simta in toata casa - mi se pare perfecta pentru dormitor sau spatiul de lucru, mai ales daca nu suportati aromele extrem de puternice. Armonie de Craciun este o combinatie de vanilie, scortisoara, cuisoare si citrice si este perfecta pentru perioada Craciunului, da o stare de calm, relaxare si eleganta care mie imi place mult.


O alta achizitie recenta este lumanarea Cinnamon Spiced Vanilla de la Bath & Body Works. Imi doream de ceva vreme sa incerc lumanarile lor, asa ca pana la urma mi-am facut damblaua (ca sa zic asa) chiar daca am dat o gramada de bani pe ea. Eu am luat-o de aici - gasiti si alte produse BBW (si nu numai) - si a fost 80 lei. Gasiti lumanari Bath & Body Works si aici, preturile sunt mai mari, insa au si mai multe arome.

Lumanarea arata foarte bine si miroase si mai bine, chiar si neaprinsa, insa nici nu ma asteptam la altceva la cat de laudate sunt lumanarile BBW afara. Are 411 grame, insa timpul de ardere este destul de mic (25-45 de ore asa zic ei cel putin - eu am folosit-o doar de cateva ori si pe perioade scurte, deci n-am cum sa stiu daca e real sau nu, insa timp sa cred ca va tine mai mult chiar daca fitilurile nu sunt de cea mai buna calitate), ceea ce nu o face prea avantajoasa, oricat de bine miroase - asta ramane sa descopar.. Faptul ca are 3 fitiluri o ajuta sa arda uniform si relativ curat. Aroma se simte in toata casa, insa mult mai slab in camera in care este aprinsa (nu stiu daca stiti asta, dar e valabil si pentru tarte si pentru lumanari).

Nu-mi pare rau ca am luat-o, o sa ma bucur de ea atat cat o am, probabil ca intr-un acces de nebunie o sa-mi mai iau o varianta la fel de delicioasa (ceva specific de iarna, banuiesc eu ca n-am sa rezist pentru ca ma stiu), insa pentru mine nu este o optiune permanenta, ci mai degraba este o pofta sau un rasfat. Daca va doriti o lumanare Bath & Body Works faceti-va pofta, meritam sa ne facem si bucurii, insa pe termen lung exista si variante mai ieftine.


Urmatoarele doua lumanari de care vreau sa va povestesc sunt luate de la Hello Free Z One Discount, iar preturile sunt cum sunt toate preturile de la ei - extrem de mici. Ceea ce trebuie insa sa precizez este ca daca aveti norocul sa le gasiti in magazin luati-le imediat pentru ca stocurile se epuizeaza rapid si ramaneti cu pofta - am patit-o si eu de cateva ori si m-am invatat minte. Nu toate lumanarile pe care le-au avut in magazin au fost foarte bune, insa astea doua si mai este un model mare in 3 culori (care am inteles ca o sa apara iar in stoc - vi le-am mai aratat pe blog cu ceva vreme in urma) chiar merita banii.

Fresh Baked Cookies de la Mainstays a fost doar 15 lei si are 326 grame. Este o lumanare cu 3 fitiluri care umple toata casa cu o aroma dulceaga de prajituri delicioase, nu arde la fel de bine pana la final, insa merita din plin cei 15 lei pe care i-am dat pe ea. Mi-a placut atat de mult aroma incat mi-am facut un mic stoc (sa spun? sa nu spun? 5 lumanari am luat in total cand au fost in magazin), m-au mai tentat inca doua arome, insa cand m-am dus sa le iau nu mai era nimic ramas.

Classic Frosted Gingerbread de la Better Homes are 411 grame si a fost 25 lei. A venit inclusiv cu palaria pe care o puteti vedea in ultima poza si arata foarte bine, cred ca este un cadou extrem de potrivit pentru perioada sarbatorilor. Stocul s-a epuizat repede, eu am apucat sa cumpar una pentru mine si 2 pentru cadouri. Nu este cea mai misto lumanare pe care am incercat-o, dar imi satisface poftele si asta conteaza. Aroma nu este atat de puternica pe cat as fi vrut eu sa fie, iar faptul ca are doar un fitil nu ajuta foarte mult la ardere si din cat am folosit-o pana acum mi se pare ca se va consuma relativ repede.

Daca ajungeti prin magazin si vedeti lumanarile alea mari in 3 culori, luati-le. Daca nu ma insel au fost 15-16 lei si au tot in jur de 400 grame, ard frumos, se simte aroma in toata casa (eu am avut peste 5 arome de la ei, una singura nu m-a incantat, restul au fost chiar misto), eu o sa fiu pe faza cand apar pentru ca mi-a placut mult una cu arome de toamna si sper s-o aduca iar.


Stiu ca o sa ma intrebati despre cele de la Yankee Candle, v-am mai spus parerea mea despre ele - sunt mult prea scumpe pentru ceea ce ofera (iar ultimele 2 pe care le-am incercat au ars si aiurea), mi-au placut si mie candva, acum n-as mai da banii pe ele. Daca tartele vi le recomand din plin si le cumpar si eu tot timpul, lumanarile nu merita banii - arata bine, miros extrem de bine in borcan, insa aromele nu prea se simt in casa. De ce sa dau o groaza de bani pe o lumanare cand pot sa obtin o chestie mai misto cu tartele lor si costa si mult mai putin? Daca vreti neaparat lumanari de la Yankee va recomand sa le luati de aici, transportul este gratuit si au mereu promotii interesante (eu saptamana trecuta am luat tarte cu 4,5 lei/ bucata).

Recomandarea mea este sa incercati lumanarile de la Village Candle daca vreti neaparat ceva in stilul Yankee, v-am povestit de mai multe ori de ele pe blog - sunt acelasi concept, preturile sunt mai mici, iar aroma se simte in toata casa. Eu acum nu am nici una in casa, insa daca ar fi sa recomand si sa cumpar clar as alege Village - le gasiti aici sau aici. Am incercat multe arome de la ei (probabil va amintiti promotia misto de pe Elefant de acum 2 ani, cand le-am si descoperit), printre preferatele mele sunt: Warm Apple Pie, Egyptian Santalwood, Cozy Home, Vanilla Caramel Swirl, Gingerbread Cookie si Vanilla Santalwood.

Sper sa va fie de folos recomandarile de mai sus si daca aveti preferate de care eu n-am scris astept sa-mi spuneti in comentarii. 

Later edit: am uitat sa va spun cateva lucruri care mie mi se par importante si nu stiu daca le stie toata lumea. Nu lasati lumanarile sa arda mai mult de 3-4 ore si inainte de fiecare ardere scurtati fitilul astfel incat sa nu arda cu flacara mare si neuniforma (si sa afume, in cazul in care lumanarile/ fitilul nu sunt sunt de cea mai buna calitate).

23 de comentarii

  1. Si eu am o slabiciune pentru lumanari parfumate( si tartele de la yankee). Dar mi-a atras atentia un detaliu in articolul tau: de ce nu mai mult de 3-4 ore?
    OanaM

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mai stiu care e explicatia, dar e cel mai bine asa, altfel se topeste prea multa ceara si afuma. Era o regula cu diametrul lumanarii si timpul de ardere, dar nici pe aia nu mi-o amintesc acum. :)

      Ștergere
  2. Foarte buna a fost promotia de pe elefant de acum doi ani la Village Candle .Doar doua lumanari mi-am luat atunci si imi pare rau ca nu am luat mai multe :)
    Vanilla caramel swirl o alesesem si eu si apple&cinammon pe care ti-o recomand .
    Cat despre cele de la BBW ,la fel ca tine, mi-am facut si eu damblaua, dar a meritat chiar imi place foarte mult ceea ce am ales.
    Lumanarile Mimozen par foarte interesante .
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am luat multe atunci, in cateva randuri, iar ultimele le-am luat la un pret de ras (ceva gen 35 de lei lumanarea aia mare). Eram sigura ca o sa-ti placa cea de la BBW. Mimozen pe mine m-a surprins mai mult decat placut, chiar sunt curioasa cum se vor dezvolta.

      Ștergere
  3. Multumim mult pentru recomandari, si mie imi plac mult lumanarile parfumate, asa ca apreciez acest articol! Le voi incerca pe cele de la Village Candle :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu stiu altii cum sunt dar eu asteptam articolul acesta, pentru ca ma intreb adesea ce anume sa cumpar, daca lumanarea pe care o doresc miroase in borcan sau si in casa etc. Tartele Yankee Candle ma tenteaza pana acum cel mai tare. Aseara ma uitam si nu ma puteam decide la arome. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. super articolul,cuprinde tot ce voiam sa stiu.concluzia e ca trebuie sa trec pe la hello neaparat,celelalte branduri oricat de tentante sunt,costa prea mult

    RăspundețiȘtergere
  6. Hello! Ce faceti cu recipientele lumanarilor dupa ce se consuma? Unele sunt prea frumoase ca sa ajunga la gunoi. Ioana V.

    RăspundețiȘtergere
  7. Așa mă oftic că n-am luat și eu o lumânare Mainstays când le-am prins în magazin... dar eram prea încărcată, am zis că iau altă dată, dar nu le-am mai văzut. Poate mai am noroc data viitoare când mai ajuns.
    Cu tartele Yankee Candle mă tentezi tot mai rău.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu vrei sa zici ca n-ai incercat tartele pana acum? Sa-ti aduc una cand ne vedem sa te corup. :)

      Ștergere
  8. Recunosc ca am luat microbul asta de la tine si tot pe tine bazez cand e vorba de oferte :D Mai nou, iarna nu e iarna fara lumanari

    RăspundețiȘtergere
  9. Cat de bine arata recipientele si simt numai gandidu-ma la ele ce arome ispititoare imprastie.

    RăspundețiȘtergere
  10. 5? 5?? Doar dintr.un fel?:)) vezi, de asta te intreb unde le tii pe toate!:) sa le folosesti cu placere, mi.ai dat o idee buna de cumpărături in perioada asta, o sa încerc sa ajung si eu la hello free z one discount, ca e foarte lăudat. Pe la jumbo ai ajuns? Am auzit ca si acolo sunt multe lucruri frumoase pentru casa. Dana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu si nici n-am de gand sa ma duc, ultima data am lasat tot ce aveam cash in portofel si am platit o parte si cu cardul. :))

      Ștergere
  11. Trebuie sa incerci si lumanarile de la Our Own Candle Company, sunt din Ulei de Soia si Parafina, cele mici tin cam 30 ore, iar cele mari tin 100 ore. Am inteles ca au si ceva lumanari care tin 160 ore. Eu am incercat Tuscan Vineyard si dupa 3 ore de ardere abia ca s-a consumat

    RăspundețiȘtergere