Seara, liniste, relaxare si ceva Treets

7.2.15



Ultimele saptamani au fost crunte pentru mine din punct de vedere al somnului, iar oboseala a atins cote maxime si eu am tot cautat variante sa ma relaxez si sa reusesc sa dorm. Nu stiu care sunt cauzele, dar n-am putut sa inchid ochii, desi nu mai puteam de oboseala. Reuseam sa adorm cand se lumina afara si 2-3 ore nu erau suficiente ca sa-mi revin, asa ca am ajuns sa am un intreg ritual inainte de somn, ritual menit sa-mi faca mintea sa se relaxeze si sa uite.

- aprind o lumanare parfumata sau o tarta in dormitor ca atunci cand ma duc la culcare sa ma bucur de un miros delicios (in ultima perioada am folosit cel mai des Vanilla Sandalwood de la Village Candle si Vanilla Cupcake de la Yankee Candle)

- imi umplu cada cu apa calda, adaug un plic de ceai de baie (daca n-ati auzit pana acum de ceaiurile pentru baie va zic eu ca-s minunate - practic este un mix de plante, care iti elibereaza mintea si te ajuta sa te relaxezi) si ... plutesc. Eu am ceaiurile Sleep Well (cu flori de lamaie si musetel) de la Treets, dar ma tenteaza si variantele Relaxing (cu lavanda) si Calming (cu musetel si mandarina), sper sa reusesc sa le iau in curand

- cat stau in cada savurez o cana de ceai (de obicei ceva mentolat care sa ma ajute sa ma calmez), v-am povestit zilele trecute de ceaiurile Jacob Hooy pe care le folosesc in perioada asta

- imi exfoliez pielea cu sarea cu lavanda si vanilie, tot de la Treets (o gasiti aici - descoperita recent) si dupa ce clatesc cu apa pielea ramane matasoasa si hidratata, incat nu mai simt nevoia sa aplic un alt produs (daca ma simt extrem de bine ma rasfat dupa dus cu unt de corp, dar n-o fac zilnic), intreaga experienta cu sarurile mi se pare un mic rasfat (si mirosul este unul incantator)

- ma intind in pat, abuzez (exact asta fac) de sprayul de perna - cred ca v-am innebunit cu el, dar daca il folosesc mereu trebuie sa va spun - si nu ma limitez doar la perna. Imi aplic fie o masca, fie niste plasturi anti-rid (fie amandoua) de la Montagne Jeunesse (aici puteti sa vedeti o gama mai larga de produse de la ei, eu deja am pus ochii pe cateva pe care nu le-am incercat pana acum) si pun o meditatie ghidata pe Youtube (apelez la metoda asta de cateva zile si simt ca mi-e mai bine)

- somn adanc (cu Bella lipita de picioarele mele, este cel mai remediu pentru orice problema)

Nu stiu daca e mult zis ritual, dar incerc sa ma ajut singura cat pot astfel incat inainte sa adorm sa nu existe gand negativ in mintea mea si sa fiu cat mai aproape de o stare de relaxare totala. Uneori imi iese, altele ori nu, dar macar incerc si in tot procesul asta ma bucur si de niste produse care imi plac. Voi aveti vreun ritual de genul asta? Cand aveti perioade de nesomn ce faceti?

22 de comentarii

  1. eu ma joc pe telefon sau citesc! ma ia somnul repede!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tare buna ideea ta cu acest ceai, stiam ca exista fara sa-l fi incercat. In afara de ulei de lavanda in cada, nu am incercat altceva. Iar pentru noptile cu insomnii (rar) beau un ceai "Somn linistit", a avut efect pana acum. Mai cu sprayul de perna...abuz, abuz este. Un abuz frumos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am si eu uleiuri pe care le folosesc in cada, ma relaxeaza pe moment si atat, dar tot imi place sa le folosesc. :)

      Ștergere
  3. De la primele randuri citite am inceput sa ma relaxez concomitent cu cele povestite de tine, incercam sa imprumut acea stare de bine, care, din pacate, demult am pierdut-o...de cand cu bebe mic....adio program de somn sau de relaxare, insa visez la ziua cand toate vor reveni la fel ca inainte..cu siguranta va veni..sper..e luminita mea de la capatul tunelului pe care trebuie s-o prind!
    Totusi cand sunt agitata si nu am somn, se mai intampla si asa, beau o cana de ceai de tei sau de valeriana si daca ma mai gandesc si la luminita din tunel chiar ca adorm instantaneu :D
    Trebuie sa ne incarcam bateriile la un moment dat, iar ritualul tau e....de vis!
    Ce sa-ti urez, decat un somn linistit si odihnitor... :*
    Mary Yony

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca as functiona daca n-as "fura" momente de genul asta. Eu am nevoie de timp cu mine ca sa-mi fie bine, de acolo imi trag forta. Sper sa le regasesti si tu curand si sa fie totul mai linistit. Noapte frumoasa sa ai!

      Ștergere
    2. Multumesc pentru gandurile bune! :)

      Ștergere
  4. Mamaaa ce rasfaturi,mai ceva ca in filme :X:X:X:X:,superr tareee,imi plac si mie rasfaturile astea chiar daca nu le aplic niciodata.Folosesc si eu sarea de baie cu lavanda ,miroase ff bine,si ma si relaxeaza,este de la ON line ,te pup,weekend frumos in continuare :*:*:**:

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi place sa-mi fac viata mai frumoasa atunci cand pot, merit momente d-astea si mi le ofer cat de des pot. Weekend frumos si tie.

      Ștergere
  5. Si eu recurg mereu la ceaiuri, bai parfumate si citit ca sa adorm mai repede si mai frumos.

    RăspundețiȘtergere
  6. Pentru ca serviciul meu presupune trei ture, somnul mi s-a dereglat aproape tot. Si dupa ce lucrez cateva zile de noapte si-apoi aterizez in patul meu, se intampla sa nu pot dormi. Stau si casc ochii la tavan, ii strang, mai numar oite :) si daca nimic nu functioneaza iau o Melatonina si puf, sunt in lumea lui Mos Ene :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La mine Melatonina e apa de ploaia, nu face nimic, cum n-au facut nici altele in timp. :))

      Ștergere
  7. Nici eu nu am putut să dorm săptamana aceasta și sunt la fel de dărâmată de oboseală. Iar luni mai încep și serviciul, după concediul de maternitate :(. Ce mi-as dori să lucrez de acasă! Și la fel de mult bine mi-ar face măcar o etapă din răsfățul tău. Seri liniștite!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu lucrez de acasa si sa stii ca nu totul e asa floare la ureche, uneori mai rau ma incurca programul asta. Sper sa te linistesti si tu si sa fie totul ok. Weekend placut in continuare.

      Ștergere
  8. Chiar azi m-am uitat pe iherb dupa un spray pentru perna...
    Poti sa-mi dai un link pentru meditatie ghidata, aici sau in privat?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si ai gasit ceva? Eu nu m-am gandit sa ma uit. Sa stii ca nu ascult mereu aceeasi, nici n-am salvat vreuna, caut si ascult ce ma inspira in momentul ala.

      Ștergere
  9. Nu prea am gasit ceva sa ma inspire, dar e drept ca mi-am si pierdut rabdarea la un moment dat.
    Eu nici nu stiam ca exista meditatie ghidata, dar ma bucur ca am aflat, stii doar ca-mi plac instructiunile. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ti-am mai spus ca sunt lucruri pe care trebuie sa le descoperi singura. :)

      Ștergere
    2. Stiu, stiu... Uite, o sa ma ocup in seara asta de acest prim pas.

      Ștergere
    3. De la vorbe la fapte e un pas mare ... l-ai facut? :)

      Ștergere