Detergent lichid Ecos cu magnolie si lacramioare

20.2.15


Daca aveti pielea corpului sensibila (ca mine) sau vreti o alternativa naturala la clasicul detergent de rufe o sa intelegeti de ce am ales sa scriu postarea asta. Recunosc ca pana acum vreo 2 ani nu m-am gandit prea serios la ce folosesc pentru spalat rufele (probleme cu pielea am avut acum multi ani - v-am mai povestit de dermatita de contact care era sa se transforme in gangrena) desi tot auzisem de nucile de sapun si alte variante. Insa in ultimii doi ani am tot avut perioade cand pielea corpului mi-a dat semne de revolta si prefer sa elimin orice posibil factor care sa-mi declanseze o reactie nu prea placuta decat sa-mi blestem zilele dupa. Asa ca am ajuns sa ma gandesc la metodele naturale de spalare a rufelor, dar mai ales a lenjeriilor de pat ca la mine noaptea nu e de bine pentru ca ma foiesc mult in pat.

Despre detergentul lichid Ecos cu magnolie puteti citi mai multe AICI, eu il folosesc de vreo trei saptamani si sunt multumita de el. Trebuie sa precizez ca nu l-am incercat pe rufe albe, ci doar colorate, deci parerea mea este strict raportata la ce-am incercat. Concluziile mele:

- miroase bine in sticla, dar mirosul nu se pastreaza dupa spalat (sub nici o forma, indiferent de material) insa asta poate fi un avantaj, depinde de unde privesti problema

- curata eficient rufele murdare (si asta am testat-o pe mama care a plonjat intr-un mare noroi si pana a ajuns acasa se uscase noroiul pe haine si aratau groaznic)

- hainele raman moi (detergentul are balsam inclus, un balsam pe baza de cocos)

Am citit la Clara (gasiti aici postarea ei in caz ca va mai intereseaza o alta parere) ca are efect antistatic, nu stiu ce sa spun. N-am vazut, n-am fost atenta, un detaliu care nu m-a pasionat prea tare. Tot ea zicea ca nu face fata rufelor albe extrem de murdare, dar parca nici unul nu face. 

Concluzia: detergentul imi place si e o alternativa buna pentru cele ce cautati asa ceva, asa ca eu il recomand. L-ati incercat? Va tenteaza? Aveti alte alternative?

10 comentarii

  1. Nu l-am incercat dar cred ca ii voi da o sansa pentru ca si pielea mea este foarte sensibila si sunt sigura ca detergentii din comert nu sunt tocmai ideali. Dar nu stiu cum o sa rezolv problema parfumului la mine in familie este un factor decisiv desi eu ador mirosul de proaspat nu de parfum :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu l-am incercat...dar as vrea sa vad cum e.Sper sa am pe viitor aceasta sansa, te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Este un detergent bio la Hello Free Z One Discount, o sticla ovala, cu ceva eticheta verde si floricele, scrie oricum pe el ca e biologic, costa pana in 10 lei, eu acum am terminat a doua sticla, este super bun, ma refer spala ok, eu il folosesc la program mix 40 de grade si da rezultate foarte bune si pe prosoape de exemplu, unde obisnuiam sa folosesc program de 60 de grade cu detergent Persil. Il folosesc si la hainele copilului, chiar e foarte bun. Cat a fost copilul mai mic, am tot incercat cel putin 10 feluri de detergent bio, inclusiv de pe Organic Baby, insa raportul calitate pret nu mi se parea mereu coerent.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ti-am zis ca maine ma duc sa ma uit la el si-l iau sa vad ce face. Sunt entuziasmata la gandul ca o sa cumpar detergent, imi vine sa rad. :)

      Ștergere
  4. Buna, Si eu il folosesc de vreo 3 ani si sunt multumita, fie pe acesta, fie varianta cu lavanda, fie cel pentru bebelusi. Singura recomandare ar fi ca se gaseste si mult mai ieftin, e undeva pe la 35 de ron la farmacia Tei sau magazin Bebe Tei.

    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bine de stiut, Oana. Multumesc, eu am luat alt detergent azi sa vedem cum e si ala. :)

      Ștergere
  5. pana acum n-am avut nevoie de un detergent bio, dar e bine de stiut!

    RăspundețiȘtergere