3 ceaiuri Jacob Hooy

3.2.15


Cand v-am aratat ceaiurile de la Jacob Hooy (puteti citi aici mai multe despre istoria din spatele brandului) saptamanile trecute mi-ati spus ca vreti sa va povestesc despre ele dupa ce le incerc, asa ca astazi m-am gandit sa va indeplinesc dorinta, mai ales ca am avut timp suficient sa le savurez.

Ceaiurile Jacob Hooy cu plante sunt o combinatie realizata dupa multe cercetari si-si doresc ca pe langa proprietatile terapeutice sa satisfaca si papilele gustative. Si dupa ce le-am incercat pot sa zic ca au reusit ceea ce si-au propus. Cand savurezi ceaiul simti cum partea naturista (ceaiurile de plante, dupa care eu nu ma omor, desi le stiu prea bine proprietatile) se combina cu arome delicioase (pe care ne-am obisnuit sa le savuram) si moderne, combinatia fiind una care iti starneste curiozitatea si te face sa vrei sa descoperi mai mult, nu degeaba sunt laudate ca fiind ceaiuri de calitate superioara.

Ceaiul pentru micul dejun este un ceai dulce, cu o usoara aroma mentolata (datorata anasonului si mentei) si se combina perfect cu galbenele si coada soricelului, pentru un efect de detoxifiere si intarire a sistemului imunitar. Asa cum v-am zis nu ma omor dupa ceaiurile de plante, insa ceaiul asta il savurez dimineata si-mi da o stare de bine.

Ceaiul negru cu vanilie a fost primul care a ajuns in cos, imi stiti doar slabiciunea pentru vanilie. Nu beau cafea, dar o cana de ceai negru la pranz imi da energie si imi stimuleaza metabolismul, dar ajuta si la imbunatirea activitatii sistemului digestiv. Combinatia este una mai mult decat reusita, aroma de vanilie nu este foarte puternica, exact cat trebuie ca sa savurezi o cana de ceai. Am mai vazut cateva ceaiuri interesante si ma tenteaza variantele cu mere, cu aroma de rom si cu fructe de padure.

Ceaiul biologic "Noapte buna" are un gust dulceag si usor mentolat (eu ador ceaiurile mentolate, deci nu mi-a fost greu sa aleg). Nu are cafeina si are un continut mic de tanin, ceea ce-l face ideal chiar si pentru copii. Nu stiu daca chiar ma ajuta sa dorm mai bine, insa mi-am format un ritual de seara (de care vreau sa va povestesc) si ceaiul asta face parte din el. Pe site puteti citi mai multe despre beneficiile ceaiurilor biologice, iar eu deja mai am cateva pe lista: Anti-Stres, Detox si Energie.

Ma bucur mult ca le-am descoperit si nu mi-au inselat deloc asteptarile, mi-am imaginat ca voi savura fiecare inghititura si exact asa se intampla. Impletesc perfect medicina traditionala cu aromele moderne care ne incanta simturile. Le-ati incercat? Aveti vreo recomandare?

8 comentarii

  1. frumos articol,...dar nu nu le-am folosit,dar iti spun drept ca nu ma ''omor'' cu ceaiurile,nu prea ma pasioneaza...si nici nu prea consum...:D, prefer mai bine un suc natural facut de mine in casa,,,ceaiuri mai deloc,,sa zicc in caz de raceala...dar si atunci''tras de par'' :))))te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu n-am baut ceai multi ani, acum face parte din viata mea. :)

      Ștergere
  2. Eu ador sa beau ceai pe stomacul gol sau inainte de culcare, deci cred ca variantele 1 si 3 mi s-ar potrivi de minune.

    Kisses,

    http://culore.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Seara beau si eu, dar dimineata ... nu chiar asa dimineata. :))

      Ștergere
  3. imi plac efectul ceaiurilor, dar sunt cam lenesa. hihi . pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. ceaiul pentru micul de jun acela ma tenteaza

    RăspundețiȘtergere