Reteta zilei: salata putin verde

23.8.13

In ultimele doua saptamani mi-am impus sa mananc verde (cele ce ma cititi de mult stiti ca am o problema cu tot ce e verde - in afara de ceapa verde nu-mi place nimic verde) asa ca salatele au fost de baza. Varianta de mai jos (salata Lollo Biondo, ardei gras rosu, ceapa verde, rosii Cherry, branza de capra, seminte de in si de chia, ulei de masline si putin otet balsamic) e cea pe care am facut-o cel mai des.

La inceput nu m-a incantat prea tare (trebuie sa descopar ce e cu repulsia mea pentru hrana verde - am tot cautat explicatii, dar pana in momentul asta nu stiu cauza - este ceva instinctiv, asa a fost dintotdeauna, de mica am refuzat tot ce era verde - v-am povestit cand ne dadea spanac la gradinita si il ascundeam in buzunarele de la sort si o anuntam pe mama ca e zi de spalat) dar acum chiar imi place si de cate ori ajung la cumparaturi pun in cos si o salata Lollo Biondo.

Ultima data cand am fost la cumparaturi am luat o gramada de legume si acum testez - e o provocare pentru mine sa mananc legume pentru ca am mai incerc si in trecut dar fara succes. Incerc sa ma gandesc ca e doar o bariera pusa de mintea mea si nimic mai mult - insa sunt alimente pe care nu suport nici sa le vad, d-apoi sa incerc sa le si mananc. Nu am de gand sa trec la vreun regim vegetarian (oricum eu nu mananc carne decat rar), ci doar incerc sa schimb niste lucruri.


Mai este cineva in situatia asta?

11 comentarii

  1. Eu mananc cu placere salate, dar am o antipatie inexplicabila pentru brocoli. Spanac nu mancam de bunavoie pana acum o vreme, cand mi-am preparat singura si am descoperit ca imi place mult. Nici faptul ca e plin de nutrienti nu e de neglijat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata foarte bine salata ta. Mie imi plac foarte mult salatele iar aceasta perioada a anului este ideala pentru cele mai bune salate . Imi plac foarte mult salatele cu castraveti, rosii , ceapa verde si salata verde . Putin ulei de masline , otet si gata , este super delcioasa . Iar acum sa iti spun ce nu suport....ia ghici... :) patrunjelul si leusteanul .Nici sa nu aud de ele ..desi uneori in supa , patrunjelul nu ma deranjeaza, dar sa-l simt crud sau sa-i simt mirosul.......aoleu il detest .

    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
  3. Arată atât de bine încât m-am decis să mă pun și eu pe salate ! Totuși, aș modifica salata, îmi plac mult brânzeturile și roșiile dar nu pot spune același lucru despre salata creață ...
    Poftă bună !

    RăspundețiȘtergere
  4. Alice, cu spanacul nici o sansa, brocoli am mancate de vreo 2 ori, cred. Poate sa aiba toti nutrienti din lume - cand vad s-a terminat, prefer sa lesin de foame.

    Anamaria, nici eu nu le suport, daca sunt undeva si sunt in ciorba (desi mananc rar de tot) incerc sa le ocolesc delicat.

    Cioburi de vise, nici eu n-as fi crezut ca o sa mananc, insa e ok :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu uram salatele pana acum vreo cateva luni. Pana am descoperit rucola pe care o iubesc, o iubesc si iar o iubesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu am nici o problema cu legumele verzi, chiar imi plac, sunt fan salate.Incet, incet cred ca vei gasi si tu alimente si legume care sa te multumeasca.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mie imi plac salatele,brocoli...mai putin spanacul :D

    RăspundețiȘtergere
  8. :)) mi se pare foarte ciudata antipatia ta fata de hrana verde. Mie verdele imi face in mod inexplicabil o pofta nebuna de mancare - il asociez cu sanatatea, cu cele mai gustoase legume - castravetele (imi ploua in gura cand simt miros de castravete), salata verde, spanac (e delicios in salata, cu un strop de zeama de lamaie si ulei de masline), ardei iuti, patrunjel, leustean...
    In general legumele sunt mancarea mea preferata - fie crude, fie un pic calite sau facute pe gratar, le ador.
    Felicitari pentru initiativa ta de a trece peste granitele instictului tau agresiv fata de hrana verde! gustul se educa la orice varsta, e important doar sa existe vointa :)

    RăspundețiȘtergere
  9. nu, ca sa fiu sincera nu am mai auzit persoane ca sa aiba probleme cu mancarea verde. Barbatii care prefera carnea in loc de salata nu se pun...ca ei ar putea manca dar nu vor :D E incredibil cat de mult ne pot afecta intamplarile din copilarie.

    RăspundețiȘtergere
  10. Larisa, da :)

    ABeautyTale, mie nu-mi place rucola, am incercat sa o fac sa-mi placa, nu mi-a iesit.

    Adina, e un exercitiu de vointa pentru mine - pentru ca nu-mi plac legumele, dar incerc sa schimb lucrurile.

    Lucica, salata Iceberg ma mai tenteaza cateodata, in rest ...

    clarra, este ciudata, insa este parte din mine - verde este culoarea vietii, o fi vreo explicatie in spatele antipatiei mele.

    Gabriela, macar daca preferam carnea stiam ceva, insa nici aia nu-mi place. :)

    RăspundețiȘtergere