Placerea zilei: smoothie cu fructe de padure

17.8.13

In ultimele doua saptamani am tot incercat diferite combinatii de fructe pentru a gasi smoothie-ul perfect si astazi a venit randul unuia nou. Am luat de la Auchan niste fructe congelate (zmeura, merisoare, afine si inca ceva .... nu-mi amintesc exact) si le-am combinat cu o jumatate de banana, niste iaurt grecesc si putin lapte. Am adaugat seminte de chia si de in si la jumatate din "compozitie" niste fulgi de ovaz (mare greseala asta cu fulgii - i-a schimbat gustul si textura a fost mult prea groasa pentru gustul meu - prin urmare nici o sansa sa mai pun vreodata cereale in smoothie).

Am savurat doar jumatate din ceea ce am facut (partea fara fulgi de ovaz) si chiar mi-a placut, maine am in plan o varianta cu nectarine. Sunt curioasa ce culoare va fi ...


Voua ce combinatii va plac? (daca va plac)

10 comentarii

  1. nu am incercat multe combinatii pana acum. Dar vreau maine sa incerc ceva cu prune si nectarine.
    ma gandeeam sa pun si pepene dar nu stiu daca e o idee buna.. :D
    pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata foarte bine!Si mie imi place sa incerc diverse combinatii, chiar daca poate gustul final nu este chiar asa grozav.

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata super si are fructe gustoase ca zmeura,fructe de padure...
    Eu mai folosesc din banane,kiwi,capsuni cand e sezon,portocale...

    RăspundețiȘtergere
  4. Yummy! si ce culoare frumoasa are! :)

    Daca pui si cereale (mie imi plac taratele de ovaz, de exemplu), ai putea inlocui o masa astfel. Devine super satios, asa doar fructele... e posibil sa ti se faca foame intr-o ora. Eu mai adaug putina apa (sau daca am suc natural de fructe, facut in casa, din acela pun) in caz ca are o consistenta prea densa.
    Ca gustare, intre mese... e perfect! ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Dar nu mu mi-ai zis de unde schimbarile acestea faine in dieta? :) Vrei sa iti schimbi stilul de alimentatie, vrei sa iti detoxifici organismul sau pur si simplu sa mananci sanatos?

    RăspundețiȘtergere
  6. Camelia, asa ma bucur ca ai postat reteta asta! Am primit un blender si chiar ma gandeam ce-as putea sa imi pun in smoothie, ca nu-mi plac bananele si pepenele galben, adica exact primele fructe care imi vin in minte "smoothie appropiate".

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu prefer zmeura congelata de la Kaufland in combinatie cu banane si iaurt grecesc de la Lidl :) Ah, si nectarinele cu caise si pepene galben.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cherry Queen, la prune nu m-am gandit, insa nici nu-mi imaginez combinatia lapte-prune. Daca o incerci sa-mi spui cum ti s-a parut.

    Gavriloi Adina, am mai facut si eu combinatii ciudate, dar pana acum nici un dezastru total.

    Lucica, banane cu capsuni am tot facut si eu la inceputul verii. La kiwi nu m-am gandit ...

    Ada, am incercat, dar nu-mi place ce fac cerealele intr-un smoothie. Asa ma alimentez de ceva vreme, de data asta insa aveam ceva mai mare in cap, dar ramane de vazut daca se finalizeaza sau nu.

    Sadie, incearca cu fructe de padure, piersici, sigur o sa-ti placa.

    clarra, iaurtul grecesc face diferenta :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Ah cat de bine si sanatos arata :D

    RăspundețiȘtergere