Bella la Perfect Pet Salon

6.8.13

Inainte scriam mai des pe blog despre animale, insa dupa moartea lui Ricky am simtit nevoia sa ma departez, o perioada chiar am incercat sa nu ma mai atasez de nici un animal, sa nu ma mai intereseze (ce gandire copilaroasa), sa nu ma mai implic, bineinteles ca nu mi-a iesit. Am o slabiciune aparte pentru animale si asta nu se va schimba niciodata. Asa ca astazi vreau sa va povestesc de rasfatul de care a avut parte Bella saptamana trecuta pentru ca stiu ca cele au animale de companie vor fi interesate.

Din cauza unor probleme cu pielea anul trecut nu am tuns-o, asa ca ajunsese sa semene cu un urs polar, nu stiam unde sa ma duc cu ea (cei la care o tundeam inainte s-au mutat mult prea departe) insa era mai mult decat necesar sa fac ceva repede pentru ca nu mai putea de cald si se uita la mine cu niste ochi ... doar doar o sa inteleg ca e prea multa blana. Am vazut intr-o zi cand veneam de la masaj un banner in interectie la Diham cu Perfect Pet Salon si zilele urmatoare am cautat date despre ei si asa am dat de pagina lor de Facebook (ii gasiti aici daca vreti sa vedeti ce fac) unde am gasit o gramada de poze cu catei mici si aranjati si am stiu ca acolo vreau sa ma duc cu Bella.

Am sunat si am facut programare pentru pachetul Perfect (gasiti aici si celelalte pachete disponibile in salon) si la plecare am primit un card cu un pachet Stralucitor gratuit (peste o luna) ceea ce mi-a placut foarte mult pentru ca se vede ca vor sa fie aproape de clienti si sa te faca sa te intorci in salon - imi plac oameni care cladesc afaceri astfel, cladesc relatii de durata, nu iau in calcul doar castigul imediat. Toata experienta din salon mi-a placut, dar o sa va dau mai multe detalii mai jos. Au si cabinet veterinat si petshop (cu mancare organica, am descoperit doua firme de care nu stiam si am vazut un frac demential pentru cateii de talie mica) si probabil ca pe viitor o sa incerc si serviciile astea.

Ce mi-a placut asa mult incat sa dedic o postarea vizitei la salon? Pregatiti-va sa cititi pentru ca intuiesc ca urmeaza randuri multe: salonul este impartit in zone bine delimitate si cu personal dedicat - eu pana acum am avut parte de medic care si consulta si tundea si eventual iti mai si vindea ceva. La Perfect Pet fiecare e specializat pe ceva si face numai treaba aia si o face cum trebuie.

La intrare este o zona unde stapanul asteapta, iar personalul se ocupa de animale intr-o alta camera (lucru foarte inteligent pe care eu nu l-am intalnit pana acum - Bella a stat foarte cuminte desi era prima data cand n-am fost langa ea la tunsoare, totul a durat in jur de o ora si jumatate). Cred ca asta da rezultate foarte bune pentru cateii dificili si mofturosi pentru ca in prezenta stapanului isi permit un rasfat care in acest caz este controlat de un strain. Am vazut un Westie cu un comportament agitat care fusese tuns inainte de Bella si cand a venit stapanul sa-l ia a spus ca e prima data cand e tuns fara anestezie. Puteti vedea mai jos niste fotografii din salon ca sa va faceti o idee.


Catelul este tuns in functie de rasa/ marime si se poarta o discutie inainte de a trece la fapte (Bella are o sensibilitate la coada si stiam ca acolo va face nazuri pentru ca nu suporta sa fie atinsa, insa discutand inainte au stiut exact la ce sa fie atenti si cum sa se poarte cu ea). Nu a fost tunsa la piele, ci foarte scurt (din experientele anterioare stiu ca toti vor sa tunda la piele ca sa scape mai repede, deci inca un punct castigat de Perfect Pet), in cazul ei nu s-a putut "face" vreo freza deosebita pentru ca nu era cazul (e tunsa scurt pe corp si blana la cap e un pic mai lunga, insa i s-a dat o forma frumoasa), insa Westie de care va spuneam mai sus arata foarte bine tuns.

Cei din salon incearca mereu sa vina cu ceva nou si se vede ca fac ceea ce fac cu pasiune (de asta mi-am dat seama din prima clipa cand am intrat cand dupa ce am fost salutata a fost bagata si Bella in discutie si s-a vorbit cu ea mereu): sampoanele pe care le folosesc sunt selectate cu grija, mancarea este organica si cauta mereu sa aduca lucruri noi, personalul este pregatit si se vede cu ochiul liber ca iubesc animalele, exista in salon si vopsea si unghii false pentru cei ce doresc asta pentru cateii lor (si aici nu pot sa nu mentionez ca eram de fata cand li s-a cerut parerea pentru a-i face un mot colorat unui catel si au fost sinceri si au spus ca nu i se potriveste) si nu in ultimul rand au un colt de Pet Dating unde sunt poze cu cateii care isi cauta parteneri - pe mine m-a facut sa zambesc. In salon se relaxeaza atat animalul, cat si stapanul.

Mai jos sunt cateva poze cu Bella inainte si dupa tunsoare - arata mult mai tinerica (daca n-ar avea problema cu ochiul nu ai zice ca are deja 10 ani si ca e in liga seniorilor), a iesit de acolo foarte vesela si mirosea superb si umbla curioasa prin tot salonul si cel mai important nu pare deloc afectata de tunsoarea asta (poate si pentru ca nu a fost tunsa la piele) - alte dati cateva zile era destul de trista si nu prea vroia sa iasa afara.


 
Mi-a placut mult (cred ca v-ati dat seama de asta din cat am scris) si cel mai important i-a placut Bellei si ne vom mai duce si alta data, asa ca daca sunteti in cautarea unui salon de unde catelul sa nu iasa traumatizat si sa nu ii fie rusine sa iasa pe strada, eu va recomand cu inima deschisa Perfect Pet Salon (din cate am inteles au intentia sa mai deschida un salon in Bucuresti intr-o alta zona pentru a fi mai aproape de clienti).

17 comentarii

  1. Camelia, am zambit pe toata durata postarii! :) Si eu am vrut s-o tund pe a mea pentru ca naparlea cam mult la inceputul verii, acum s-a mai domolit si nici nu se mai scarpina (i-am schimbat putin si alimentatia). Ma intereseaza mult pentru ea mancarea organica, mai ales ca e mica si m-ar costa relativ putin sa-i dau 1/2 bobite si 1/2 mancare gatita.

    RăspundețiȘtergere
  2. Georgia, nu mi s-au parut foarte mari preturile si aveau si niste gustari interesante pentru catei :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce simpatica eeee, pare o mogaldeata mica acum tunsa, parca o intinereste!

    RăspundețiȘtergere
  4. am zambit cand am citit postarea pentru ca ma regasesc in ea. si eu iubesc animalele, cainele meu a murit acum doua luni jumate si mereu am fost stresata cand venea momentul sa il tund. Pentru ca asa cum ai zis si tu, toti vor sa scape repede si il tund urat, asa ca dragul meu tedy arata ca un soricel,el fiind schnauzer pitic. Daca voi mai avea puterea sa imi iau alt caine in viitor cu siguranta il voi duce la tuns in locul recomandat de tine :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce simpatica e !!! :)) Acum pare un puiut , tunsoarea a schimbat-o complet . M-a amuzat foarte tare partea cu unghiile false, nu stiam ca exista asa ceva si pentru catei :)) .

    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim, te inteleg perfect, eu am preferat sa-l tund singura pe Ricky la foarfeca (chin, ce sa-ti spun) pentru ca la salon nu se putea apropia nimeni de el - era traumatizat. Sper sa gasesti forta in tine sa oferi iubire unui alt animal.

    Anamaria, da, mi-au spus multe persoane ca seamana cu un puiut. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. E tare scumpa Bella. Eu am doi motani rasfatati. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce simpatic a fost post-ul asta. Eu stiu de la mama ca se chinuie sa tunda catelusa lor in casa, singura tocmai pentru ca in Giurgiu nu gaseste nimic satisfacator. Catelusa e si mai dificila la capitolul tuns si e greu sa o lasi pe mana cuiva, trebuie sa ai incredere. I-am aratat si ei articolul ca sa vada ca exista si saloane bune si specializate in care te poti duce cu inima deschisa. Poate ca voi ajunge si in provincie cei de la perfect pet.

    RăspundețiȘtergere
  9. TheMay Day, am si eu doi pisoi :)

    Gabriela, imi imaginez ce chin e sa o tunda, si eu am procedat la fel cu Ricky si stiu ce inseamna.

    RăspundețiȘtergere
  10. Si eu am fost acum 3 luni pentru ultima oara la ei pt ca de atunci nu mai am motiv. Le-am dus la tuns un catel de nici 3 ani, care sarea singur in cada si astepta sa fie spalat, plina de viata, iubitor si iubit de toti si am luat un catel fara viata. Daca mai intarziam cateva minute nu mai apucam sa-l vad in viata pt ultima oara. Lipsa totala de profesionalism. M-au asigurat ca o sa fie bine dar a murit la scurt timp dupa ce l-am luat de acolo ffff slabit. Pot doar sa va doresc tuturor sa nu treceti prin asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  11. Anonim, catelul avea vreo problema de sanatate sau ce s-a intamplat? Nu cred ca duci un catel la tuns si-l iei de acolo fara viata daca nu are vreo problema de sanatate - eu am stat acolo si am vazut cum se poarta cu animalele si ceea ce ai scris tu nu are nici o logica. Imi pare rau pentru pierderea ta, dar daca e din vina salonului eu as muri cu ei de gat.

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu stiu dc am reusit sa trimit raspunsul pentru ca si acum imi curg lacrimile pe obraz si nu prea mai vad ce fac...

    RăspundețiȘtergere
  13. Catelul meu lunar mergea la consult. Avea toate lucrurile la zi. Cu putin timp inainte de tragicul eveniment ii facusem un set complet de analize pt a vedea la ce este alergic deoarece avea alergie la o serie de lucruri. Si celor de la salon le-am spus despre alergie. Cei de la salon nu au considerat necesar sa ne anunte ca i s-a facut rau catelului desi aveau la dispozitie 2 nr de mobil. Imi duceam catelul acolo de la aprox 1 an dar intre timp persoana care se ocupa de el a plecat... catelul meu a zacut pe masa de tuns cel putin 25 de min pana sa aflam noi ca s-a intamplat ceva... si poate nici nu aflam dc nu eram acolo cand a venit patronul cu o doctorita si atunci am inceput eu sa intreb ce se intampla

    RăspundețiȘtergere
  14. M-au asigurat ca este totul in regula si ca pana seara isi revine... sa stau linistita si sa nu ma sperii ca este slabit si ca o sa vomite pentru ca e normal... cica asa trebuie sa reactioneze dupa perfuzia facuta... cat credeti ca a trait dupa ce am plecst de la salon???aproximativ 20 de minute... pana am ajuns acasa si atunci cand l-am pus la caldurica in pat si ne-a simtit pe mine si sot alatuti de el s-a uitat la noi si a murit

    RăspundețiȘtergere
  15. A fost cumplit... am sunat la salvare la marco vet si pt ca dura pana ajungeau ei la noi am plecat noi spre ei pt ca nu puteam sa credem ca a murit. Acele momente nu o sa le uit... cand doctorul ne-a zis ca e mort totul s-a prabusit in jurul meu... ce le reprosez celor de perfect pet?!... ca ne-au ascuns ca s-a intamplat ceva si ca nu i-au dat o sansa la viata prin faptul ca ne-au asigurat ca o sa fie ok ... dc ne spuneau ca nu stiu ce are ma opream cu el la marco vet unde au aparatura si medici specializati si poate acum eram in continuare o familie fericita... dupa 3 luni am reusit sa-mi spun povestea ... nu vreau sa fac rau nimanui pt ca stiu ca el nu si-ar fi dorit asta... era un catel cum rar intalnesti... nu am nimic ros sau zgariat in casa ... puteam sa las orice oriunde deoarece el nu umbla decat cu jucariile lui.

    RăspundețiȘtergere
  16. Anonim, imi pare rau pentru durerea pe care ai trait-o, stiu foarte bine ce inseamna sa-ti moara un caine in brate si sa simti cum o parte din sufletul tau se duce cu el, orice cuvinte ti-as spune acum nu ar ajuta, insa faptul ca ai putut sa vorbesti despre asta e un pas inainte, va mai trece mult timp pana lacrimile nu vor mai curge cand ai sa te gandesti la el, dar el e bine si asta trebuie sa fie mereu prezent in mintea ta. Amintirile cu el si legatura dintre voi nu pot fi distruse nici macar de moarte. Iti doresc sa-ti gasesti linistea si sa te poti bucura din nou de viata.

    RăspundețiȘtergere