Eu si gandurile mele ...

31.10.12

Aveam o postare pregatita pentru astazi, dar m-am razgandit ... azi vreau doar sa-mi pun ordine in ganduri.

Nu mi-am dorit niciodata sa plec din Romania, desi am avut posibilitatea de multe ori si nici nu mi-a fost vreodata rusine cu tara mea, dar azi mi s-a facut scarba efectiv de mizeria in care traim ... si de ce rahaturi se fac intre institutiile statului pentru a intarzia platile

In 19 octombrie am fost la Administratia Financiara sa cer o adeverinta de venituri si m-au programat sa o ridic azi dimineata dupa ora 9 (am ramas blocata cand mi-a spus sa revin dupa o hartie dupa 12 zile, dar n-am comentat nimic ca nu avea sens), azi cand m-am dus s-o ridic am vazut ca avea data de eliberare 23.10, deci a stat 8 zile degeaba pe un birou cand eu imi puteam rezolva problemele in perioada asta.

Am luat adeverinta si cu restul actelor m-am prezentat la Agentia de Ocupare a Fortei de Munca pentru problema pe care o aveam de rezolvat. Am ajuns acolo pe la 10:15 - ca doar nu puteam sa iau adeverinta in cauza decat dupa ora 9 - si mi s-a spus ca dupa ora 10 nu mai proceseaza nimic ca e ultima zi din luna si nu stiu ce program nu mai merge. Macar am dat de o doamna care mi-a verificat actele sa nu ma duc maine iar si cine stie ce surpriza sa mai am.

Si intrebarea care ma roade de ceva vreme, dar azi mai tare ca oricand: de ce platesc eu taxe in tara asta? (de cate ori am avut nevoie de ceva, nu s-a putut fara nervi, asteptare si drumuri facute inutil)

Dar sa trecem peste inceputul de zi destul de neplacut ... ieri mi-am scos cizmele la purtare si am inceput sa port esarfe (ieri una cu stelute, azi am trecut la buline) si cred ca partea asta cu esarfele e singurul lucru care imi place in perioada asta in ceea ce priveste vremea.

Maine o sa dau startul unui giveaway (il am pregatit de ceva vreme insa ceva m-a oprit sa-l pun) ... m-am saturat sa citesc comentarii de genul "e binevenit" si "il vreau ca este frumos" si m-am tot gandit cum sa fac sa fie ceva mai personal si cred ca am o idee buna. Vom vedea maine ...

Nu uitati ca azi e ultima zi cand puteti profita de oferta Yves Rocher cu 50% reducere la un produs (detalii v-am dat aici), tare ma tenteaza un parfum, dar am zis ca stau potolita ... pana diseata mai sunt multe ore insa ...

Va las cu o poza care m-a facut sa zambesc mai devreme ... da, imi plac animalele si detest oamenii care le chinuie. N-o sa inteleg niciodata rautatea gratuita ... si putin imi pasa de cei ce ma injura sau comenteaza cand ma opresc sa mangai un caine maidanez pe strada ...


15 comentarii

  1. Camelia, noi asteptam de 14 luni un aviz de la gaze... l-am platit de 8 luni si inca il asteptam... si nu se stie cand va veni. Am facut o plangere si asteptam 30 de zile sa ni se raspunda...

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate asa merg lucrurile la noi, birocratia e mare, lenea si mai si...

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa e la noi. Eu am fost sa-mi platesc contributiile la sanatate si m-au tot trimis de la un ghiseu la altul, zicandu-mi ca nu figurez cu nimic de plata, ca ei nu ma gasesc. Maine trebuie sa merg iar sa rezolv, ca m-am plimbat pana s-au inchis ghiseele, la 13.30 (atat e program cu publicul). Nu mai vorbesc de recuperarea impozitului platit in plus, 4 ani m-au tinut pentru nici 400 de lei, noroc ca pana la urma am putut sa-i compensez cu altceva, ca nici in zi de azi nu-i vedeam. Mie mi se face negru in fata ochilor de fiecare data cand stiu ca trebuie sa merg la AF cu vreo problema, de-as avea mai multi bani pe bune daca n-as plati un avocat sa mearga in locul meu si sa se certe cu ei :)

    RăspundețiȘtergere
  4. clarra, de aia de la gaze nu mai vb ca ma enervez ...

    Gabriela, si prostia e la fel de mare :)

    Coconut, stiu cum e :)

    RăspundețiȘtergere
  5. te inteleg cu administratia; tata a umblat zile in sir pentru a obtine pentru mama niste adeverinte pentru sanatate; daca n-ar fi fost tata nu stiu cum am fi rezolvat (asta in conditiile in care vorbim de faptul ca erau necesare pentru niste investigatii in cazul unei tumori maligne)

    RăspundețiȘtergere
  6. ah, ca sa nu mai vorbesc ca am fost la administratie si am gasit niste amnezi "neachitate" care au fost platite pe loc; raspuns: noi nu facem corelarea cu banca la care ati platit

    RăspundețiȘtergere
  7. Pe mine ma uimeste din ce in ce mai mult nesimtirea din Romania, incepand de la noi, cetatenii, pana la institutiile publice si oamenii de stat. Chiar ieri am privit cu stupoare cum un domn bine a deschis geamul la masina si a aruncat in plina strada o sticla, asta ziua si in vazul tuturor.
    Nici eu nu inteleg cruzimea fata de animale! Eu le iubesc enorm si exista zile in care sunt singurul motiv pentru care zambesc.

    RăspundețiȘtergere
  8. mie imi spui? am facut 3 drumuri la Bucuresti pentru niste amarate de hartii, pentru un amarat de somaj...

    RăspundețiȘtergere
  9. Mirela, gandire de 2 ron ...

    Josephine, nu exista bun simt si de aici pleaca toate ... de respect nici n-au auzit ...

    Ana Naghi, nu ma mai mira nimic ...

    RăspundețiȘtergere
  10. Ultima fraza mi-a amintit de un dobitoc care mi-a spus intr-o seara ca el ar omori toti cainii maidanezi. Asta in timp ce eu dadeam bobite unuia, in fata la Mega Image, unde dobitocul era paznic. Cum a scris si Josephine, sunt zile in viata mea cand doar animalele ma fac sa zambesc.

    RăspundețiȘtergere
  11. Georgiana si mie mi-a zis un cuplu cu un copil sa le dau cianura mai bine si dupa aia sa iau si eu ... si pentru ca o meritau le-am spus exact unde sa-si bage cianura aia :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Imi plac catei de mor dar cu cei maidanezi am o pb, din cauza unor mici incidente din senin mi-e frica de ei si tot timpul ii ocolesc. Alta data visam sa castig la loto si sa-i adun pe toti intr-un parc amenajat special pt ei asa de mila imi era de ei...in fine..

    Astept si eu o comanda mica de la Ives R, abia astept sa vina. N-am stiut de reducerea aia, am comandat pe pliantul unei colege.

    RăspundețiȘtergere
  13. Fede, si eu am fost muscata de un maidanez - de 2 ori in 3 minute, insa nu mi-e teama de caini ... poate gresesc dar eu cred ca tonul vocii poate linisti orice caine (daca nu e turbat sau are alte probleme). :)

    RăspundețiȘtergere
  14. m-am enervat si m-a intristat citind gandurile tale .....dar vreau sa raman cu un gand pozitiv asa ca te anunt ca si eu mangai maidanezii pe strada, catelusa mea e corcitura si da, iubesc catelusii uneori maimult ca pe cei din jur....

    RăspundețiȘtergere