Chiftelute de soia cu susan

25.10.12

Trebuie sa incep prin a spune ca n-am consumat soia pana acum si nici nu m-a atras vreodata, insa am zis sa incerc sa vad cum e, mai ales ca am ramas cu niste pachete in casa dupa ce am cumparat pentru cineva si n-a mai fost cazul sa le trimit.  Vroiam sa fac ceva la cuptor si am cautat mai multe retete pe net si in final m-am decis la niste chiftelute cu susan.

Am fiert 200 grame granule de soia (30 minute in apa cu sare si condimente, le-am lasat la scurs si le-am presat pentru a elimina surplusul de apa), le-am amestecat cu 80 grame faina, 4 catei de usturoi pisat (mi s-a parut cam mult usturoi pentru ca eu nu mananc de obicei, dar probabil ca este nevoie pentru a le da gust), am pus sare si piper si am adaugat incet 35 ml apa minerala si 35 de ml de ulei pentru a obtine un amestec omogen. Intrucat nu am scurs soia foarte bine, nu mi s-a legat amestecul si am adaugat un ou. 

Am format chiftelutele (mi-au iesit cam 25) cu mainile umede si le-am dat prin seminte de susan, le-am asezat pe o tava (tapetata cu hartie de copt) si le-am dat la cuptor (preincalzit) la 180 grade cam 25 de minute. A iesit ce vedeti mai jos.


Nu pot sa zic ca nu-mi plac, dar nici nu mi se par extraordinar de gustoase. Data viitoare o sa incerc sa pun si morcov si cartof in ele sa vad ce iese. Voi consumati soia?

4 comentarii

  1. Eu consum ocazional soia: sarmalutele cu soia si musacaua sunt preferatele mele. Sunt la fel de bune ca si cele care contin carne, dar mult mai sanatoase :)
    Si snitelele si chiftelutele sunt bune, dar nu extraodinare :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Dorina, mie sarmalele nu-mi prea plac, dar la musaca nu m-am gandit ... o sa incerc. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. soia in sine nu e extraordinar de gustoasa, de aia "cere" condimente. vezi ca sunt plicuri de condimente pentru chiftele, si mai poti pune marar si patrunjel tocat. eu mananc soia destul de des, mai ales snitele :)

    RăspundețiȘtergere