Despre viata si moarte ...

1.2.12

Nu stiu daca postarea asta va fi una trista sau va fi una realista ... este doar ce simt si daca cautati ceva vesel sau care sa va binedispuna, nu cred ca e locul si momentul potrivit sa cititi ce scriu, insa daca vreti sa vedeti o portie de viata reala, atunci cred ca am ceva de spus. 

Azi am mai pierdut pe cineva drag, cineva foarte apropiat mie ... si desi stiam ca se va intampla pentru ca am vazut toate semnele si mi-am pregatit mintea pentru momentul asta (chiar daca am sperat intr-o minune pana in ultima clipa) ... m-a lovit la fel de puternic. Insa fata de ultimele dati cand moartea a lovit in jurul meu, de data asta am incercat sa vad lucrurile altfel - acum, dupa ani de suferinta si intrebari, am acceptat ca moartea e parte a vietii si a muri nu inseamna ca dispari, ci doar ca treci intr-un alt plan. Acum vad moartea ca pe un "la revedere" mai indelungat ... si doar atat. Omul vine pe pamant cu o misiune si cand o indeplineste trebuie sa plece. Asta nu inseamna ca dispare, e nevoie doar sa cauti adanc in sufletul tau si-l vei gasi acolo ...

Si cum vad moartea altfel, ma bucur si de viata altfel ... si-mi dau seama cu fiecare lucru care mi se intampla ca trebuie sa ne bucuram de fiecare clipa pe care o avem si sa nu mai pierdem timpul cu tampenii. Ne certam cu cei dragi noua aiurea, din lucruri marunte, care nu au nici o importanta, din orgoliu nu spunem ceea ce simtim si asta cred ca e una dintre cele mai mari greseli pe care le facem, ne ascundem dupa ziduri pentru ca ne e frica sa nu fim dezamagiti si astfel ratam clipe frumoase de care am putea sa ne bucuram, amanam lucrurile care ne-ar bucura sufletul gandindu-ne ca avem timp sa le facem "dupa ce ...", gasim motive sa vedem tot ce e urat in jurul nostru in loc sa ne bucuram de tot ce e frumos, dar mai ales uitam sa multumim pentru ceea ce avem dorind tot timpul mai mult.

Si vine o zi cand totul se sfarseste ... si-ti dai seama ca toate lucrurile pentru care te-ai zbatut o viata intreaga nu au nici o valoare, nu inseamna nimic ... nu mai conteaza ce-ai zis, cand ai zis, cui ai zis, ce-ai cumparat, de ce ai cumparat, de ce n-ai facut nu stiu ce lucru in nu stiu ce fel sau de ce ai facut un alt lucru altfel decat se asteptau unii ... si raman doar amintirile, momentele alea care ti-au umplut sufletul de bucurie si care sunt singurele care raman in urma ta ... nu ramane decat sufletul tau si ceea ce a insemnat el.

Eu am de gand sa ma bucur pentru fiecare clipa de acum inainte si sa nu ma mai amarasc pentru nimic (si mai ales am de gand sa traiesc sanatos ca sa nu ajung intr-o buna zi sa vreau sa traiesc si o boala nenorocita sa ma manance de vie doar pentru ca am preferat sa traiesc "bine" in loc sa traiesc sanatos) si am sa fac asta pentru mine, dar si pentru cei care chiar daca fizic nu mai sunt langa mine, vor trai atata timp voi trai si eu pentru ca ceea ce am in suflet nu-mi poate lua nimeni, nici macar moartea!

Si chiar daca stiu toate astea, intrebarile ma lovesc si ma intreb "dar daca... ?" si cred ca e normal sa fie asa pentru ca suntem oameni si asa suntem construiti, iar fiecare dintre noi simte durerea intr-un alt mod si reactioneaza diferit ... in cazul meu este a patra moarte a cuiva foarte apropiat mie in ultimii cativa ani si durerea nu este cu nimic mai prejos decat datile trecute, insa cred ca eu m-am maturizat si pot sa gestionez lucrurile in alt mod si sa-mi dau seama ca daca plang si ma vait nu rezolv nimic. Avem datoria morala sa traim frumos si cand o sa intelegem asta o sa ne fie mai bine tuturor.

Doar parerea mea ... buna sau rea, reala sau visatoare, corecta sau gresita, subiectiva sau obiectiva ... doar niste cuvinte care nu inseamna nimic ...

25 de comentarii

  1. Imi pare rau pentru pierderea ta si pentru momentele grele prin care treci.

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi pare rau pentru pierderea ta Camelia.. Cuvintele imi sunt goale acum.Eu ma mai trezesc din cand in cand si plang ore in sir pentru bunica mea,ea e singura pierdere peste care sincera sa fiu am trecut,dintre apropiati.. evident ma doare cand moare si un necunoscut,dar treci mult mai repede peste. Imi pare nespus de rau si ma bucur totusi ca incerci sa traiesti viata cat mai armonios si sa ii accepti cursul ei firesc. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. E adevarat tot ce ai zis, si daca scrisul te ajuta sa treci mai usor peste asa un moment trist, dar de cele mai multe ori inevitabil, atunci scrie, Camelia, si cei din jurul tau vor incerca sa fie alaturi de tine...

    RăspundețiȘtergere
  4. Te imbratisez cald si atat, caci nu stiu ce cuvinte sa-ti spun sa-ti aline durerea.

    RăspundețiȘtergere
  5. Condoleante, Camelia, imi pare rau.
    Ai dreptate, nimeni drag nu dispare din sufletul nostru, il cautam si il gasim acolo, inchidem ochii si retraim momentele, plangem pana ne eliberam de durere, iar apoi ne stergem lacrimile si ne ridicam mai puternici.

    RăspundețiȘtergere
  6. Condoleante, Camelia! Ma bucur ca poti sa pui in scris ceea ce simti, cred ca iti sedimenteaza foarte bine gandurile si te ajuta sa iti revii... atat cat se poate. Cand am pierdut pe cineva tare, tare drag mie n-am vorbit vreo doua saptamani. Eram un copil si imi povesteste mama, eu tin minte doar ca ii vegheam la cap, nu mi-era frica sa intru singura in camera in care il tineau si sa ii schimb lumanarea. Ce incerc sa spui e ca tacerea nu iti face bine si ma bucur ca ai decis sa comunici cu noi. Sa iti fie in fiecare zi un pic mai bine si sa o pretuiesti pe fiecare in parte!

    RăspundețiȘtergere
  7. niciodata nu poti spune ca esti pregatit...si eu am incercat...chipurile...sa ma pregatesc...nu am reusit , dar este foarte adevarat cum ai zis , ca te schimbi !
    ..si..da..sa incercam sa ne bucuram de orice chestie...cat de mica !

    RăspundețiȘtergere
  8. Condoleante. Rezonez mult cu ce ai scris, mai ales ca azi noapte s-a stins o persoana draga mie. Desi incercam sa ne acomodam cu ideea sfarsitului cuiva, moartea totusi loveste neasteptat...Mi-e greu sa zic mai mult. Stiu ca totusi viata merge inainte si da, trebuie sa incercam sa o traim cat mai frumos si sanatos. Eu am de ceva vreme obiceiuri zic eu sanatoase si incerc sa fiu un exemplu, pentru ca multi parca nu vor sa asculte, chiar si cand le spui numai de bine. Toate cele bune.

    RăspundețiȘtergere
  9. Imi pare rau prin ce treci si chiar daca acum cuvintele, mai ales ale unei persoane n-au cum sa-ti aline durerea vreu sa-ti spun ca postarea ta ma ajuta mult sa vad lucrurile altfel si pentru asta iti multumesc. Chiar daca a trecut ceva timp de cand am fost si eu in situatia ta inca mai am momente in care vreau doar sa plang, dar prin ce ai scris tu imi dau seama ca mai bine imi amintesc de momentele frumoase pe care le-am trait. Te pup si ai grija de tine!

    RăspundețiȘtergere
  10. ... Imi pare sincer rau....
    Si eu cred toate lucrurile pe care tu le-ai scris, cred ca oamenii se impiedica in lucruri marunte. Fiecare dintre noi poate fi fericit daca incepe sa caute esenta. Cateodata e greu sa iti regasesti zambetul, insa trebuie... o singura viata avem si ar trebui sa avem grija sa fie frumoasa...

    Te imbratisez >:D<

    RăspundețiȘtergere
  11. Nimic nu dispare...totul se transforma.....sufletul care a plecat de langa tine si-a terminat misiunea. Fiecare dintre noi avem o misiune pe pamantul asta , avem un drum pe care trebuie sa-l parcurgem....important este cum il parcurgem si ce lasam in urma noastra...
    iti doresc liniste sufleteasca si sa te bucuri de fiecare dimineata fie ea si geroasa....pentru ca viata este pretioasa si nu stim daca maine vom mai fi...

    RăspundețiȘtergere
  12. Condoleante!
    Ai mare dreptate. Nu stim sa pretuim ce avem decat cand e prea tarziu....

    RăspundețiȘtergere
  13. Inseamna chiar foarte mult cuvintele tale! Pentru ca ele ar trebui sa deschida ochii celor care asa cum ai zis tu,vad mai mult ce e rau in jurul lor decat ce e bine....
    Fii tare si ai grija de tine!

    RăspundețiȘtergere
  14. Ar fi bine daca am reusi sa ramanem cu ideile astea mereu... Eu cel putin le constientizez, imi dau seama ca sunt reale si ca ar trebui sa le adopt...si totusi, ma las prinsa in valtoarea asta a stresului cotidian, fara sens, a gandurilor negative, a anxietatii...ma supar din prostii, ma cert din prostii... si uit, ma gandesc ca am timp suficient sa ma schimb de maine.

    Condoleante..

    RăspundețiȘtergere
  15. Imi pare rau pentru pierderea ta. Spet sa-ti de Dumnezeu putere sa treci si peste acest hop din viata. Te imbratisez cu drag

    RăspundețiȘtergere
  16. Sincere condoleante si imi pare rau pentru pierderea ta.Fii tare si priveste in fata!Trebuie sa ne bucuram de orice lucru marunt si sa pretuim orice clipa pentru ca si eu am realizat ca viata asta e prea grea si scurta!
    Noi toate suntem alaturi de tine!

    RăspundețiȘtergere
  17. E trist cand cineva pleaca...cu toate ca acea persoana ramane in sufletul tau, e extrem de greu sa vrei sa o imbratisezi, sa vorbesti cu ea, un gest " palpabil" , cat de mic, si nu o poti face..Daca ani de zile L-am condamnat pe Dumnezeu pentru pierderea suferita,am inceput sa ma obisnuiesc cu ideea ca poate asa a fost sa fie, poate ii este mai bine acolo unde este, cum spuneti voi, poate si-a indeplinit misiunea..Cuvintele uneori sunt in van, nu alina suferinta, poate doar trecerea timpului ne mai maturizeaza, ne face sa vedem altfel viata..
    Imi pare rau, te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  18. Imi pare rau pentru pierderea ta. Sincer nu stiu ce sa spun sau daca ceva din ce spunem noi aici poate sa-ti aline in vreun fel suferinta. Eu am pierdut doar bunici pana acum si sper din tot sufletul sa pierd pe cei mai apropiati cat mai tarziu, desi imi doresc sa ne ducem toti odata, sincer. E greu si pentru cei ce pleaca dar e greu si pentru cei ce raman...
    Sunt alaturi de tine cu sufletul si iti doresc multa putere pentru perioada asta. Stiu ca esti puternica si toate loviturile pe care ti le da viata iti arata si tie si chiar si noua cat de puternica esti si cat de multa durere poate duce un suflet.
    Te imbratisez cu drag si sunt alaturi de tine. Daca ai nevoie de noi, trebuie doar sa ne spui, chiar si cu 2-3 cuvinte.
    Fii tare!

    RăspundețiȘtergere
  19. Condoleanta,Camelia! Si eu ma gandesc cu groaza la momentul cand mama mea foarte grav bolnava isi va incheia calatoria pe lumea aceasta! asa ca te inteleg prea bine prin ce treci!
    Mi-e frica de momentul acela si poate ca de multe ori as fi dorit sa mor eu, sa nu fiu nevoita sa trec prin astea.Imi este atat de greu,sa stiu ca o voi pierde,imi este asa de greu sa o vad asa de chinuita,pe pat,incat nu am cuvinte sa spun ce anume simt.Cu lacrimi in ochi iti spun ca am vindecat atatia oameni si pe propria mea mama nu pot sa o mai ajut cu mai nimic!!! Sunt asa de disperata incat mi-e frica sa nu clachez eu!
    Te imbratisez cu drag si iti spun acelasi lucru pe care mi-l spun si mie "sa ne ajute Dumnezeu sa trecem cumva peste acest moment"""

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mariana, cumva Dumnezeu iti da putere in acele momente - ai sa vezi ca n-ai sa clachezi pentru ca ai sa-ti dai seama ca mama ta a scapat de suferinta si in sfarsit s-a linistit. Stiu (din propria mea experienta - si am trait asta nu doar o data) ca neputinta te dispera si te mutileaza psihic, insa undeva in adancul sufletului tau vei gasi forta sa mergi inainte oricat de adanca ar fi durerea in momentele alea. Gandurile mele sunt cu tine!

      Ștergere
    2. Multumesc mult Camelia pentru sustinere;stii ma duc la farmacie,adica la serviciu,ma silesc sa am un aer detasat fata de pacientii mei,insa daca ar sti acei oameni ce furtuna este in sufletul meu,poate ca nu ar crede!!! Sper sa imi dea Dumnezeu puterea necesara sa trec cumva peste suferinta aceasta care imi chinuie totul in mine!
      Iti multumesc,tare mult!!!

      Ștergere
    3. mariana, stiu ce inseamna sa te duci la munca cand sufletul ti-e praf - asta e unul din lucrurile care definesc taria unui om. si tu esti puternica si Dumnezeu e langa tine si va fi mereu chiar daca uneori pare ca nu ne da ceea ce avem nevoie, intotdeauna aseaza lucrurile cum e mai bine pentru toata lumea. Sa ai o zi linistita!

      Ștergere
  20. Condoleante :(
    Imi pare rau pt pierderea suferita..

    RăspundețiȘtergere