Cum si-a batut ENEL Muntenia joc de noi 30 de ore!

27.2.12

... sau cum am stat fara curent, caldura si apa calda 30 de ore si am fost luati la misto de angajatii "competenti" ai firmei ENEL Muntenia ... sau cum sa te simti ca un vierme in Romania anului 2012 ... sau cat de misto e viata intr-o capitala europeana ... pot sa gasesc multe titluri acestei postari, insa nu schimba cu nimic ceea ce am trait weekendul asta.

Sambata la 17 ma pregateam sa ies pe usa sa ies sa mananc cu niste prieteni si s-a oprit curentul (este a nu stiu cata oara cand se intampla in ultimele 2 luni - pana acum n-am avut nici un fel de problema), am plecat linistita gandindu-ma ca pana ma intorc acasa se rezolva. M-am intors undeva in jurul orei 22 si cand m-am uitat la scara blocului, totul era in bezna. M-am intalnit cu o vecina si mi-a zis ca au dat drumul la 20:30 pentru vreo 10 minute si dupa s-a intrerupt iar.

Am luat-o pe Bella, mi-am bagat castile in urechi si am iesit sa ne plimbam (la mine in casa deja era foarte frig, am centrala in apartament si fara curent nu aveam nici caldura si nici apa calda). Pe drum m-am intalnit cu 2 vecini: unul iesise sa vada cati nu au curent la blocul din spate (ca probleme erau doar la scara mea si la cateva scari de la blocul din spate) si altul care mi-a zis ca a sunat din nou la ENEL si i s-a spus ca la 23:30 se rezolva si care mi-a spus si numarul la care sa sun (0219291 - in caz ca aveti nevoie).

Am intrat linistita in casa si am asteptat. La 23:45 am pus mana pe telefon si am sunat. Dupa ce-am asteptat pe linie minute bune, mi-a raspuns un "domn" care mi-a zis in bataie de joc sa-mi verific sigurantele ca avaria s-a remediat acum 3 ore, ii explic ca nu e chiar asa si-mi spun in sila "bine, o sa fac o sesizare" si convorbirea se intrerupe subit (vreau sa cred ca nu mi-a inchis telefonul in nas).

Dupa 10 minute in care am incercat sa ma calmez, sun din nou convinsa fiind ca nu a facut nici o sesizare, nimic, pentru ca nu m-a intrebat nume, bloc, absolut nimic. De data asta dau de o alta fiinta foarte inteligenta care imi spune ca nu exista nici o sesizare si cand ii spun numele vecinilor si orele la care s-a sunat (noroc ca oamenii simteau nevoia sa vorbeasca si mi-au zis mai mult decat vroiam sa stiu) imi spune senina ca dansii au sunat sa anunte ca nu au curent, nu sa faca sesizare. Am ramas blocata. O luam de la capat si imi spune ca face o noua sesizare (dupa ce mai devreme spusese ca altele nu exista), dar sa stim linistiti ca o echipa e pe drum. N-am mai comentat nimic.

La ora 1 sun din nou la ENEL si dau de o alta doamna/ domnisoara (singura care a vorbit asa cum ar trebui s-o faca un angajat al unei firme careia ii platesti niste servicii pe care nu ti le ofera), ii explic situatia si imi spune ca echipa (care nu a existat) care a fost in zona a anuntat ca s-a remediat problema de la ora 24. Ii spun ca nu s-a remediat nimic si imi spune ca anunta si sa revin. Peste 30 de minute sun iar, dau de aceeasi persoana care cand imi aude numele si zona, tace ... in momentul ala mi-am dat seama ca nu se va rezolva nimic ... si-mi spune ca dispeceratul a anuntat ora 3 pentru remediere.

Mi-era frig, de nervi nu puteam adormi si am inceput sa citesc la lumina lumanarii (proasta idee - m-a luat o durere de cap groaznica), pe la 2:40 se da drumul la curent ... a durat 3 minute ... si s-a terminat ... il aud pe vecinul de vis-a-vis injurand, pe ala de deasupra dand un picior in ceva si decid sa incerc sa dorm (nu stiu cate haine aveam pe mine si cate paturi, dar transpiram rau). La ora 4 aud niste tipete si-mi dau seama ca un vecin se cearta cu cei de la ENEL, am reusim sa adorm vreo ora si ceva, la 6 sunt trezita de alti vecini care ca si mine fierbeau de nervi. 

La 6:40 nu mai rezist si pun mana pe telefon si sun iar la ENEL unde dau de o cretina (imi pare rau pentru exprimare, dar asta era) care imi spune pe un ton obraznic sa-mi verific sigurantele ca avaria s-a remediat la ora 3. Si s-a dus pe apa sambetei tot calmul mei si i-am zis ca daca se remedia nu sunam la ora asta sa fac sesizare. Ii spun numele si-mi spune ca nu ma gaseste in baza de date sa faca sesizarea. Ii spun sa faca un efort si sa caste ochii aia mai bine ca atata timp cat platesc o factura lunar si inca mai stiu cum ma cheama, inseamna ca sunt client. Imi spune ei sa ii vorbesc frumos ca altfel nu-mi ia nici o sesizare. I-am raspuns ca inca n-am facut-o proasta, dar e pasul urmator daca nu isi face meseria pentru care e pusa acolo si dupa asta poate sa se simta jignita ca pana atunci nu-mi spusese nimic. Imi spune cu aceeasi nesimtire sa ii spun numarul de client dupa factura ca ea nu gaseste si cand am explodat si i-am zis "cucoana, n-am curent de peste 12 ore si e bezna afara, tu chiar n-ai creier" a inceput sa faca eforturi. Dupa inca cateva minute, a gasit numele si a facut sesizarea. Am incercat sa adorm, insa vecinii mei erau prea nervosi s-o faca si nu a fost posibil.

Pe la 10 am auzit agitatie pe scara, toata lumea facea scandal ca li se strica mancarea in frigider ... sun la ENEL si aud mesajul cu zonele in avarie si numele strazii si ora 12. Ma culc si reusesc sa adorm, la 12:30 totul piuia in casa, ma trezesc ca aveam curent, fericire mare ... a durat 10 minute ... sun iar la ENEL, vorbesc cu un alt destept si-mi spune ora 15:30, ma enervez si ii spun ca asta aud de 12 ore si nu s-a rezolvat nimic. Mi-a spus sec ca asta e si gata.

La 15:30 nici urma de curent, sun din nou la ENEL si mi se spune ora 19:30 fara alte explicatii ... la 16 imi suna telefonul, o echipa de la ENEL la scara, sa intre sa verifice nu stiu ce, dar ca nu pot intra ca nu functioneaza interfonul ca nu e curent (de parca noi nu stiam), le deschid usa, vine si administratorul cu cheia, noteaza aia ceva si pleaca cum au venit. Noi fara curent in continuare. M-am dus sa ma culc, peste 30 minute aud iar agitatie pe scara si cineva batea insistent la usa. Minune: jumatate din scara avea curent, cealalta jumatate nu (eu eram in jumatatea fara curent). Vecinii mei se agitau de mama focului, eu deja intrasem intr-o stare de greata totala. 

Sun din nou la ENEL, dau de o domnisoara/ doamna care imi spune ca echipa a fost la bloc, dar n-a putut sa intre .. am ramas perplexa la telefon. Ii spun ca firma asta are un umor negru dat dracului si am tipat la ea si i-am zis ca eu personal le-am deschis usa, cat mai au de gand sa minta in halul asta. Senina mi-a zis ca face alta sesizare. Asta a fost punctul in care m-am simtit ca un gandac calcat in picioare. Suna si administratorul la ENEL si ii spun ora 19:30. Bineinteles ca la 19:30 nu s-a intamplat nimic, am sunat iar, am ascultat iar avariile si am auzit ora 23:30 (n-am mai asteptat sa vorbesc cu vreun dispecer ca nu avea sens).

La ora 23:30 curent NU era si m-am dat batuta. M-am urat pe mine, am urat Romania, mi s-a facut sila de tot ce era in jurul meu, mi-am dorit sa fi simtit candva dorinta sa plec din tara asta si sa nu ajung sa ma simt ca ultimul jeg care nu valoreaza 2 bani intr-o tara de idioti (nu aveam in fata decat fata lui Basescu cand a spus ca nu sunt probleme cu furnizarea de energie si cum a anuntat ca l-a concediat pe directorul care a spus ca vor fi probleme).

Pana la ora 24 s-a dat drumul si la curent (nu stiu prin ce "minune") si asa am descoperit dupa 30 de ore cum e sa traiesti in conditii umane intr-o tara unde eu, ca proasta, imi platesc taxele, impozitele si facturile la timp si primesc in schimb bataie de joc.

Ce am realizat dupa astea 30 de ore? Avaria nu a existat (sunt capabila sa pun pariu pe orice), oamenii "destepti" care conduc Romania au decis sa faca putina economie si asta e metoda de a o face si eu ma simt pierduta fara acces la Internet. 

Daca ati citit pana aici, va respect sincer pentru asta, insa stiu sigur ca nu sunt singura in situatia asta si nu vad de ce sa tac cand drepturile mi-au fost calcate in picioare (am intrebat de cel putin 10 ori unde este avaria si care e problema, nu am primit nici un raspuns; daca mi se spunea un lucru real si coerent, puteam sa rabd 30 de ore si sa arunc mancarea din frigider pe principiul "Domne', se mai intampla si d-astea" insa ceea am trait a fost doar bataie de joc si nimic mai mult).

Later edit: problemele au continuat si azi (curentul a fost oprit de la 11:30 pana la 19:30, iar intre 19:30 si 21 s-a mai oprit de cateva ori) ... prin urmare se pare ca problemele chiar sunt reale, mai devreme a venit o echipa de la ENEL cu un generator si "ne alimenteaza" ... sunt curioasa pentru cat timp.

19 comentarii

  1. Vai de capul meu.. Eu cred ca ma imbracam si ma duceam direct la sediul lor sa le fac scandal. Mi se pare insadmisibil asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  2. De curiozitate, in ce zona stai? Ca eu stau la Baba Novac, Bucuresti si se intampla des din astea. Numai ca nu dureaza 30 ore ci doar 1-2. Cica generatorul sau cum naiba se numeste de la Enel se defecteaza tot timpul (si nu il schimba of course)

    RăspundețiȘtergere
  3. Bataie de jos.Oameni incompetenti.In alta tara nu se intampla asa,sunt sigura

    RăspundețiȘtergere
  4. Si noi avem probleme mari cu ENEL:(. Eu stau in bucuresti la margine de oras. Si la noi in cartier mereu se ia curentul. Cel putin de 3 ori pe saptamana si tine de la 1 ora pana la 4. Mereu sunt probleme la noi in cartier. Cel mai grav a fost acum cateva zile. S-a luat curentul noaptea(de la 4 pana la 6).Mi-am dat seama si de la frig dar si ca am o veioeza si se stinsese. La 7 m-am trezit mi-am facut treburile apoi ce crezi? la ora 8 jumate s-a intrerupt iar. Si trece o jumatate de ora si vad ca nimic si sun la ei . Era robotul pus cu mesaj si zicea ca da drumul la ora 11. I-a dat drumu la 10 jumate. Apoi la ora 14 iar s-a luat curentul si cand am sunat la ei au zis ca tine pana la ora 19. Nu imi venea sa creed. Si a tinut exact pana la ora 19. Apoi cand in sfarsit credeam ca avem curent iar s-a luat pe la ora 22 si a tinut toata noaptea. Iti dai seama ca am inghetat de frig si aici in cartier sunt multi copii mici.
    Dupa ce s-a rezolvat problema chiar a doua zi a venit o factura de la ei. Desi factura initiala venise deja . Factura asta era pentru regularizare(sa mai specific ca nici macar nu au venit ci au emis factura fara verificare?) si au mai pus si 2 milioane. M-am dus automat la sediu si le-am zis sa anuleze factura.
    Chestia e ca si acum se mai ia curentul cate o ora. Dar in schimb platim milioane bune la curent .Si pentru ce?
    O vecina si acum are probleme. Si ea a stat tot ca tine 30 de ore(poate mai mult) fara curent ca avea o problema la sigurante si cum curentul era deja luat i-a sarit ceva acolo in cutia de sigurante si ce s-au deranjat sa vina sa verifice? NU. dar trimit facturi.

    SI acelasi lucru l-am patit si in alt cartier(pantelimon) unde am fost un weekend(de vineri pana duminica) la niste rude.Si exact de vineri seara pana duminica dimineata nu a mers curentul. Au sunat si au vorbit au spus ca au copii mici si sa se grabeasca. Cum ti-a raspuns si tie tipul cu "Asta e" asa a fost si aici.

    Macar de plateam mai putin si stiam ca platim corespunzator pentru serviciile primite. dar asa? Ignoranta 100% munca 0%.




    SI eu am mai avut probleme si cu Apa nova.
    in mijlocul iernii(inainte de ninsori) s-au apucat sa schimbe tevile. Acum ani intregi cand nimeni nu avea apa trasa ci erau doar 2 ciusmele pe strada s-a bagat in sfarsit si la noi apa. Doar ca multi vecini sa nu dea mai multi bani si-au facut tevi d-alea pe naspa. SI dupa aproape 10 ani de zile vine si ApaNova sa le schimbe. O luna intreaga am stat fara apa. Nu au anuntat ca or sa inceapa lucrul si o sa se inchida apa.Ne-am trezit cu masinile uriase de la 6 dimineata cum bocaneau si nu ne lasau sa dormim. In prima zi n-am avut apa deloc ca na nu eram pregatiti.Apoi in fiecare zi ne puneam apa de seara(si logic a2a zi era rece si nici nu aveam timp sa incalzim). Si am folosit putina apa ca na nu au mai fost baile lungi,dusurile zilnice ci cate un lighean pe zi cu apa RECE. Mai pui la socoteala si zgomotul zilnic.Si chestia e ca noi aveam tevile bune si a trebuit sa suportam pentru prostia altora. Si un vecin nu a fost de acord sa ii sape. SI nu i-a sapat dar fix cand au venit ninsorile au primit ordin sa sape. Au reusit sa faca gaura acolo dar de astupat?? Si a ramas asa gaura si cu scurgeri de apa. Stii cat ne-a venit factura? 4 milioane si ceva.
    SI eu ma intreb pentru ce?? nici cand foloseam apa multa nu venea atat. Am vrut cativa vecini sa ne adunam sa facem sesizare la primarie si macar sa nu platim apa in luna aia(lucru care era normal sa il faca compania fara scandal). Dar ce stiu vecinii sa fie uniti? Au preferat sa inghita si sa plateasca si la un loc si noi.
    Dupa ce ca practic nu am avut apa deloc am platit si o caruta de bani pentru ea.Nu am avut nici somn dimineata.

    Ce sa mai e teroare ce e in Romania.
    Si macar de-ar fi astea cele mai mari probleme.
    Dar nimic nu functioneaza in tara asta. O dezamagire totala.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu vreau sa va dezamagesc dar mie mi s-a intamplat si in Franta o faza de genul asta.Bine nu in plina iarna dar oricum e nasol sa stai atatea ore fara curent.

    RăspundețiȘtergere
  6. Doamne Dumnezeule...este incredibil ca se intampla asa ceva in zilele noastre.
    Cat despre operatorii cu care ai tot vorbit...te admir pentru rabdare si bun simt.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mie mi s-a stricat placa de la centrala si de la frigider din cauza socurilor. Cand m-am dus sa fac reclamatie mi-au zis in fata ca n-am nicio dovada. Cel mai nasol e ca nu ai ce sa faci, nu te poti muta la alta firma de electricitate. Din pacate nici la gaz nu e mai bine, baga atata aer pe conducta incat dimineata ma trezesc, pun ibricul pe foc, fac un dus si pe cand ma intorc incepe si apa de cafea sa fiarba. Nu-ti zic cat dureaza sa fac o ciorba... Eu chiar nu vad nicio solutie la problema asta, e monopol si gata. Sau am putea pleca cu totii in alta tara...

    RăspundețiȘtergere
  8. Te inteleg perfect...nu stiu daca poti sa iti imaginezi, eu am stat in Constanta timp de 5 ZILE fara curent, atunci cand a nins prima data..in timpul sesiunii, astfel ca am fost obligata sa invat la lumnare, fire de electricitate rupte pe strazi si cazute pe jos, care zac asa si in ziua de azi ..insa dupa 5 zile cand au venit cei de la Enel Dobrogea au zis ca era un fir iesit de la casuta din curtea mea, neavand legatura cu strazile, lucru ca mi s`a parut cel putin ciudat....in ceea ce priveste sesizarile eu si mama ne calmam efectiv cat asteptam 40 de minute - 1 ora sa intram pe fir sa vorbim cu un dispecer, care ne expedia in mai putin de 1 minut !!!

    Si sa mai zic eu ca nu detest Romania

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu am patit sa raman fara curent in 31 decembrie. Sa vezi ce pregatire de revelion am avut..jumatate pe intuneric si jumatate la viteza maxima.

    RăspundețiȘtergere
  10. De-a dreptul idioti astia...
    Si eu am patit o faza de genul...nu a durat atat dar a avut urmari mai grave.
    Intr-o seara se lua curentul din 2 in 2 minute...o fraciune de secunda se lua si in urmatoarea revenea...
    Parca eram intr-un film de groaza jur..
    Si au tinut-o asa o vreme...si nu am avut ideea "stralucita" sa scot aparatele din priza si POC mi s-a ars calculatorul...
    Bineinteles ca am sunat plina de nervi la ei...au zis ca au fost niste probleme si ca nu sunt raspunzatori de posibilele defectiuni din imobile!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Vai de capul meu prin ce-ai trecut! Ce incompetenti! Ma gandesc cum ar fi sa fii atat de sictirit si de nepasator lucrand intr-o companie unde jobul tau presupune interactiune directa cu OAMENII!! E aproape incredibil...
    In plus m-a mai luat un frison: ma gandeam sa trec si eu la centrala termica, dar acum realizez cu adevarat ce presupune asta...
    Ca sa nu mai spun ce pagube se pot produce la intreruperile bruste de energie electrica: se poate arde frigiderul, sursa calculatorului, pot sari sigurantele, scurcircuita diverse electrocasnice...astia-s idioti!

    RăspundețiȘtergere
  12. Chiar imi pare rau pentru tine... nesimtirea de care au dat dovada este de neconceput... Iti admir insa rabdarea. Si eu sunt o fire foarte calma dar si cand ma enervez... nu e de bine... si cred ca acei incompetenti m-ar fi putut aduce, pe mine cel putin, pe culmile nebuniei :))

    RăspundețiȘtergere
  13. Chiar imi provoaca scarba angajatii care pe banii nostri ne trateaza ca pe niste gunoaie ...dar asta este tara in care traim din pacate,si imi pare rau din suflet :(

    RăspundețiȘtergere
  14. Doar traim in Romania............!Eu am patit-o cu RDS-UL.Am asteptat 3 ani sa ajunga cu semnalul in zona in care stau.Vin si monteaza tot ce era nevoie si cand sa ma bucur si eu de internet.............s-a dus.A durat doar 15 minute .Am aflat apoi ca cei care l-au montat au fost prea puturosi sa puna un fir corect!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu RDS-ul am avut si eu un show...nu mi-a mers internetul 5 saptamani si de fiecare data cand sunam sa fac sesizare imi spuneau ca tocmai a aparut o mica problema in zona si ca in 2-3 ore se rezolva. TIMP DE 5 SAPTAMANI. Eu sunt o persoana foarte calma dar atunci deja era eram in pragul nebuniei, am ajuns sa tip sa ei la telefon, simteam ca cedez psihic. Pur si simplu vedeai cum te mint in fata cu un tupeu nemaintalnit. De 3 ori m-au facut sa stau acasa si sa astept echipa tehnica, echipa care bineinteles ca nu a binevoit sa apara, iar eu a trebuit sa imi iau liber de fiecare data de la serviciu pentru asta. Cea mai tare faza a fost ultima oara cand au zis ca vine echipa, a fost ceva tragi-comic, nu stiam daca sa rad sau sa plang. Sun, ma cert cu ei pentru ca ma facusera sa astept de 2 ori ca proasta in casa o zi intreaga si echipa, ia-o de unde nu-i. A treia oara au zis ca sigur vin a doua zi pana in ora 12. Desigur iar imi iau liber, plina de speranta ca de data asta or sa vina...se face 12, se face 1, pe la ora 2, plina de nervi sun sa ii anunt ca nici urma de echipa lor si domnisoara de la celalalt capat al telefonului imi spune foarte senina ca nu intelege care e problema, este o sesizare facuta si echipa o sa vina in jurul OREI 12. Am crezut ca nu aud bine, am intrebat-o in jurul orei 12 a carei zile, pentru ca daca a avut ocazia sa se uite la ceas ar fi putut sa observe ca e deja ORA 2. In ultimele saptamani deja ajunsesem sa ii sun dimineata si seara, sistematic si sa cer sa imi depuna o noua sesizare :)))). O alta poveste a fost si cu factura, pe care nu am vrut nici in ruptul capului sa o platesc, nu pentru ca erau cine stie cati bani dar pentru ca pur si simplu nu mi se parea corect. Am umblat cateva zile dar nu m0am lasat :)))). Cam asa cu serviciile romanesti :D. Bine, povestea a fost mult mai lunga si presarata cu mult mai multe momente tragi-comice, uneori parca eram la camera ascunsa, dar nu vreau sa va plictisesc prea tare.

      Ștergere
  15. http://www.youtube.com/watch?v=NkZY7u7kaBM

    RăspundețiȘtergere
  16. eu locuiesc in titan in spate la auchan si situatia este zilnic catastrofala: curent de 150-175 maxim pentru tot ce inseamna plaja orara 16-01 (noaptea), uneori chiar mai mult. inutil sa mentionez ca am atins suprema cifra de peste 700 de sesizari! sunteti de acord sa constituim un grup pe google/yahoo/facebook ca sa fortam politicienii sa faca ceva cu enelul? ori repara retelele ori sa-i nationalizeze ca sa putem si noi avea din nou curent? daca da scrieti-mi pe adresa de e-mail dan.consultanta@gmail.com si vorbim.

    RăspundețiȘtergere