Tu cum iti ingrijesti mainile?

23.2.23

Perioada asta, la fel ca cea dintre toamna si iarna, mi se pare cea mai dificila cand vorbim de ingrijirea pielii, indiferent ca ne gandim la ten sau la corp. Sunt diferente mari de temperaturi, ne spalam de multe ori, intram in contact cu diverse lucruri si substante, daca mai punem la socoteala si stresul si diverse probleme pe care le avem fiecare dam de maini uscate, piele sensibila si care are nevoie de ajutor.

Cand ne gandim la ingrijirea mainilor este necesar sa ne gandim si care sunt factorii care afecteaza pielea si care duc la aparitia diverselor probleme. Si despre asta vreau sa va spun astazi pentru ca sunt lucruri cu care ma confrunt si eu si la care sunt atenta pentru ca de multe ori mainile tradeaza mult mai usor varsta decat fata, careia ii acordam mai multa atentie si de care avem mai multa grija. Ce afecteaza pielea:

- spalarea dusa la extrem si apa foarte fierbinte - pe de o parte indeparteaza bacteriile de pe piele, insa pe de alta parte pielea pierde lipide si astfel bariera cutanata de protectie este afectata

- diverse substante pe care le folosim sau le aplicam cu buna stiinta pe piele si ma gandesc acum la produsele cu care spalam vasele (eu nu port manusi cand spal vase) si la gelurile dezinfectante care sunt pe baza de alcool

- frigul si vantul duc la uscarea excesiva a pielii si de multe ori vin la pachet si cu piele crapata

- caldura si aerul conditionat afecteaza si ele in egala masura mainile pentru ca umiditatea este redusa si pielea se resimte

- expunerea la razele UV care pe langa deshidratare duce si la aparitia petelor pigmentare (ideal ar fi sa aplicam crema cu SPF de cateva ori pe zi sau sa purtam manusi cu protectie solara, dar de multe ori ramane la nivel de teorie pentru ca nu prea avem cum sa punem asta in practica)

- inaintarea in varsta vine la pachet cu pierderi de elastina si colagen si stim foarte bine ce inseamna asta

- diverse boli, medicamente sau deficiente de vitamine pot duce si ele la probleme si disconfort la nivelul mainilor

Ce putem sa facem? Multe, dar trebuie sa le facem cu cap - crema de maini este un pas obligatoriu si in mod ideal ar trebui sa fie aplicata de mai multe ori pe zi. In functie de preferinte si probleme putem alege creme mai emoliente pentru seara, texturi diferite in functie de ce activitati avem in plan, produse parfumate sau nu. Daca aveti rani sau piele sensibila clar parfumul ar trebui eliminat total si o crema gen Insulating Repairing Cream de la Uriage e o alegere mult mai potrivita. Mie imi place sa folosesc macar o data pe saptamana un scrub bland pentru maini si astfel sa ajut produsele sa patrunda mai bine.

Unghiile nu trebuie neglijate nici ele - indiferent ca alegem un ulei, un tratament sau vreo crema speciala ar trebui sa le aplicam cat mai des. Eu am cuticulele uscate de cand ma stiu, asa ca am produse pentru cuticule peste tot, asa cum am si creme de maini prin toate gentile, pe birou, pe noptiera si prin alte locuri din casa.

Un alt lucru pe care il fac eu este sa folosesc - incerc saptamanal, dar nu-mi iese mereu - o masca de maini de tip manusi. Asta de la Neutrogena  are o formula care imi place mult, actioneaza in 10 minute si e foarte usor de folosit. Cand o gasesc la oferta pe Notino imi iau mai multe bucati si le folosesc cand am nevoie. Am mai incercat si de la alte branduri, dar cu asta ma inteleg cel mai bine si mi se pare cea mai practica, chiar daca nu are cel mai mic pret. Dar pentru asta exista oferte si eu asa cumpar mai mereu.

Tu cum iti ingrijesti mainile?

4 comentarii

  1. De cand tot spun sa imi iau si eu masti pentru maini ... si tot aman ! oricum folosesc in fiecare zi crema de maini , pentru ca de atata spalat si dezinfectat mainile sunt tot mai uscate , Am folosit si eu Neutrogena , doar crema nu si masca , acum am crema de maini cu uree Eudermin Lab , imi place foarte mult !

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu de obicei după fiecare spălat pe mâini folosesc cremă de mâine deoarece am o piele foarte uscata.In momentul de fata folosesc o crema de mâini de la Garnier cu extract de glicerina și câteodată cremă de mâini de la Nivea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca am avut vreodata vreo crema de maine de la Garnier, o sa ma uit la ce produse au.

      Ștergere