Fericirea e in mainile mele

22.4.22

Saptamana asta am luat-o usor, am muncit mult in primele 2 zile, dupa care am hotarat ca am nevoie de cateva zile mai linistite si am actionat ca atare. Mai am niste lucruri de facut, asa ca nu se pune problema sa plecam din Bucuresti, dar asta nu ne impiedica sa ne bucuram de zilele astea si sa ne facem mici placeri, indiferent ca e vorba de plimbat prin Bucuresti sau de alte lucruri care ne dau un sentiment de bine.

Simt ca anul trecut a fost unul in care eu m-am schimbat mult la nivel mental, dar si emotional, am reusit intr-un final (am lucrat mult la asta) sa nu ma mai agat de ce-am pierdut si sa nu mai caut scuze pentru oamenii care sunt, dar nu sunt. Eu renunt greu, dar refuz sa-mi pierd energia si timpul cu ce nu imi ofera ceea ce am nevoie si ceea ce eu stiu ca dau la randul meu. E un proces greu si dureros, dar fericirea sta doar in mainile mele si ma comport ca atare.


Am mai spus si alta data pe blog ca viata se intampla si ca sunt lucruri pe care nu le putem schimba si nici un avem cum sa avem control asupra lor, dar putem sa fim atenti la cum reactionam la ce se intampla si sa nu lasam lucrurile sa ne afecteze cand nu e cazul. Eu mi-am pierdut mult timp incercand sa fac lucrurile mai usoare pentru altii si am uitat de mine in procesul asta, iar asta e un lucru pe care nu am de gand sa-l repet.

Nu am regrete, nu sunt genul de om care sa traiasca cu regrete - prefer sa iau intamplarile mai putin fericite ca pe niste experiente si sa invat din ele, dar as schimba cateva lucruri daca m-as intoarce in timp si mi-as spune eu mie niste lucruri ca sa nu mai uit ca fericirea incepe cu mine. Stiu ca tot ce-am trait a format omul care sunt astazi, dar asta nu inseamna ca uneori nu ma gandesc ca lucrurile ar fi putut sa fie mai usoare si mai putin dureroase. Sunt doar ganduri care vin cand si cand ...

Ceea ce vreau sa va spun este sa nu uitati de voi, de nevoile voastre, de ceea ce va bucura sufletul si de ceea ce visati, lucrurile astea sunt importante si fac o diferenta majora. O sa iau o pauza scurta de la blog, asa ca va urez zile linistite si sarbatori cu bucurie, zambete si oameni dragi!

2 comentarii