5 pasi pentru ca vopsirea parului acasa sa fie o reusita

8.4.22

Am incercat sa-mi amintesc prima data cand mi-am vopsit parul acasa, insa nu am reusit pentru ca sunt mai mult de 15 ani de atunci. Parul meu este negru, insa am foarte multe fire albe de par si ar trebui sa ma vopsesc la maxim 3 saptamani ca sa arate asa cum imi doresc, insa il mai pacalesc intre vopsiri cu produse pentru colorarea radacinilor si incerc sa ii ingrijesc asa cum trebuie ca sa prelungesc cat mai mult culoarea si sa il pastrez cat mai sanatos.

Nu-mi amintesc prima vopsea de par pe care am folosit-o, insa pot sa va spun despre cea pe care am folosit-o la ultimele vopsiri si care mi-a placut mult: Expert Oil Fusion de la Loncolor, care recent s-a imbogatit cu cateva nuante noi. Eu am mers pe varianta clasica de Negru, insa pe viitor vreau sa incerc si Negru Albastrui. In total in gama sunt acum 20 de nuante, asa ca in mod sigur o sa gasiti una care sa va placa si sa fie ceea ce cautati.

Amintirile mele din adolescenta despre vopsea de par si vopsit acasa se leaga de Loncolor pentru ca asta e marca pe care o folosea (si inca o foloseste) matusa mea, sora mamei, prima persoana la care am vazut vopsea de par si am inteles ce e cu vopsitul acasa. Mai tarziu si mama a inceput sa foloseasca tot Loncolor, insa o nuanta mai inchisa si cumva mintea mea a asociat mult timp vopseaua de par cu brandul Loncolor.

Loncolor Expert Fusion este o vopsea de par fara amoniac si asta m-a atras in primul rand pentru ca scalpul este protejat si parul ramane stralucitor si hidratat dupa vopsire, formula contine ingrediente naturale precum unt de shea, fosfolipide si ulei de floarea soarelui. 

Acopera 100% firele albe de par, iar mixul de 6 uleiuri naturale care vine cu produsul se toarna peste amestecul de colorare si se omogenizeaza inainte de aplicarea pe par sau poate fi folosit ca produs de ingrijire, dupa indepartarea amestecului de colorare si spalarea parului. 

La ce am eu grija atunci cand ma vopsesc:

- parul sa fie mereu hidratat, folosesc intotdeauna tratamente hidratante intre spalari, fie ca e vorba de tratamente rapide leave-in, fie de masti hidratante, fie de ulei pe varfuri, uleiul fiind un pas pe care mi l-au recomandat toti stilistii pentru par cu care am discutat de-a lungul timpului, mai ales in cazul unui par lung pentru care hidratarea trebuie sa fie facuta asa cum trebuie

- aplic amestecul colorant suvita cu suvita, dupa care am grija sa fie uniformizat pe toata lungimea parului

- nu depasesc niciodata timpul mentionat, indiferent ca e vorba de vopsirea radacinilor sau de vopsirea pe toata lungimea parului, astfel imi protejesc atat scalpul, cat si parul si obtin cele mai bune rezultate

- nu folosesc apa fierbinte, ci apa calduta - umezesc usor parul, masez pana se obtine o spuma, dupa care clatesc cu apa si apoi spal parul cu un sampon pentru par vopsit pana ramane curat (cei de la Loncolor au o gama speciala pentru ingrijirea parului cu ulei de Tsubaki si preturile sunt foarte bune), ideal ar fi sa facem ultima clatire cu un jet de apa rece

- intotdeauna procesul de vopsire se termina cu partea de ingrijire: masca hidratanta (in care aplic ulei daca imi simt parul uscat) pe care o aplic atat pe radacini, cat si pe lungime si o las sa actioneze cel putin 10 minute.

Masca de par este un pas peste care eu nu sar niciodata, iar atunci cand imi simt parul uscat o las sa actioneze mai mult timp - personal nu-mi place sa aplic mastile peste noapte, insa este si asta o varianta buna daca se incadreaza in stilul vostru de viata. Am incercat si masti care se aplica inainte de a te spala pe par, nici asta nu e varianta pentru mine, asa ca aleg sa folosesc masca ca ultim pas in procesul de spalare si sa adaptez in functie de ceea ce simt ca imi cere parul.

Modul in care avem grija de par dupa procesul de vopsire este la fel de important. Incerc sa folosesc produse special concepute pentru parul vopsit, am grija sa il protejez de tratamente termice precum placa sau uscator (atunci cand le folosesc aplic mereu un produs cu protectie termica, insa prefer sa las parul sa se usuce natural atunci cand pot), cand stiu ca o sa petrec mai mult timp in soare aplic un produs cu SPF pentru par si la fiecare spalare folosesc balsam si masca.  

Cand vine vorba de par si aspectul lui trebuie sa tinem cont ca fiecare dintre noi are o mostenire genetica, probleme de sanatate sau de viata care pot afecta atat ritmul de crestere, cat si grosimea si desimea parului, nu exista o reteta universala care sa functioneze pentru toata lumea - trebuie sa gasim acele produse care sunt potrivite pentru parul nostru, sa avem grija sa nu facem mai mult rau decat bine si sa nu luam de bun tot ce citim.


Tu te vopsesti acasa? Ce vopsea folosesti?

Trimiteți un comentariu